Thrustmaster T300 RS GT vs T248

anjq

80+
Reaksiyon skoru
121
Merhaba,
Thrustmaster T300 RS GT ve Thrustmaster T248 arasında kaldım, fiyatlar hemen hemen aynı gibi. PS5 ve PC'de kullanacağım, hangisini önerirsiniz?

T300 tamamen kayışlı bir sisteme sahip olduğu için daha iyi. T248'de kayış+dişli (hibrit) sistem kullanılıyor.

T300 tamamen kayışlı bir sisteme sahip olduğu için daha iyi. T248'de kayış+dişli (hibrit) sistem kullanılıyor.
Hocam moza r3 nasıl iyi midir? bazı videolarda izledim tıkır tıkır ediyor bazen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

11:50 deki ses gibi

Merhaba,
Thrustmaster T300 RS GT ve Thrustmaster T248 arasında kaldım, fiyatlar hemen hemen aynı gibi. PS5 ve PC'de kullanacağım, hangisini önerirsiniz?
Ne amaçla istiyorsun o önemli? Ets2 gibi oyunlar mı oynayacaksın veya forza. Yoksa giriş seviye sim için mi kullanacaksın. Sim ile çok işin yoksa T248 seçebilirsin tuş opsiyonu çok fazla fazla komut arayabilirsin geri bildirimi ve pedal seti güzel. T300 biraz daha iyi sim için giriş kabul edilebilir. Bir DD değiller ama iki üründe çok iyi iş görür. Kullanım alanını seçip tercih yapabilirsin. Bu arada T248 varken G29a bakma bile.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

11:50 deki ses gibi
o videolardaki gibi değil inan g29 g920 923 vs videolarda sözde takur tukur ediyor bende g920 var hiç öyle rahatsız edecek ses bir kere bile duymadım

Merhaba,

Hocam bende 3 gündür aynı modelleri araştırdım hep. Önce T300 siparişi verdim daha sonra iptal edip Moza R3'e yöneldim, ancak ikisininde stok pedalleri gerçekten rekabetçi oyunlar için yetersiz. İllaki ekosistemden daha iyi bir pedal seti alman lazım. Performans kitleri var ancak bunlar yetersiz. Sadece masraf. Bu yüzden T248'de karar kıldım. Ana sebebi pedal setinin basma hissiyatının daha gerçekçi ve manyetik hall efect sensörlü olması. R3'de hall efect ancak basma hissiyatı izlediğim videolarda yok kadar az. İzlerken dahi çok yumuşak pedallere sahip olduğunu gördüm. Simcade yada arcade oyunlar için yeter ancak rekabetçi oyunlarda istenilen performansı verebilmesi imkânsız. T248'in T3PM pedallerinin ayarlanabilir 4 farklı fren modu var. Rekabetçi oyunlar oynuyorsan F1, iRacing, Forza Motorsport, WRC, Assetto Corsa gibi, sana lazım olan set T248 olacak.

ETS 2, Forza Horizon tarzı oyunlar oynuyorsan T300 yada Moza R3 alabilirsin. Moza R3 (Direct Drive) özelliğine sahip, hissiyat açısından daha kuvvetli. Ayrıca pedal setinin çok önemi yok bu oyunlarda. Motorun, FFB'nin önemi daha çok öne çıkar. R3'ün direksiyon simidi oyuncaksı duruyor bu arada. İyice araştırıp ihtiyacına göre karar ver hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,093,411
Üyeler
173,813
Son üye
memo6016
Geri