RTX3070
Reaksiyon skoru
9,088

Profil mesajları Son etkinlikler Mesajlar Mesajlarının Kategorileri Hakkında

• Turkcell Superonline açık ara kullandığım en iyi İSS oldu. Maalesef yeni adresimde fiber altyapıları olmadığı için çıkmak zorunda kaldım, o süreçte de oluşan sorunları hızlıca ve ek sorun çıkmadan çözmeme yardımcı oldular.
    Koşulsuz iade tek bizim ülkemizde uygulanmamasına rağmen 15 gün olayını bizim muhtemel olarak en çok alacağımız ürünlerde kaldırma kararı almışlar, muhtemelen bunu kötüye kullananlar için yapılan bir şey ama yine olay bizi, iyi niyetli tüketiciyi vuracak. Hep böyle oluyor zaten. Şahsen ben bunun kalkmasıyla sadece ya şahsi olarak güvendiğim ya da Amazon gibi kendi platform politikaları olan sitelerden alışveriş yapacağım. Bu yasa zaten bilmediğim bir satıcıdan alışveriş yapmam için tek nedendi, o da kalktığına göre demek ki artık bildiğimiz veya başkalarının deneyip önerdiği satıcılardan alacağız. Forumda iyi tecrübeler yaşadığımız satıcılarla alakalı bir konu açsak olur aslında.
    4000 serisi kartları olanlar ve yükseltecek olanlar satmaya başlayacaktır yakında. Şu anki 2. el 4000 serisi fiyatları yüksek, bence şu an bu fiyatlara alınmaz. 4000 serisi çıkınca 10 bin TL civarına 3080 alabiliyorduk mesela, benzerinin biraz daha pahalısı yakın zamanda gerçekleşebilir. Özellikle oyun yapımcıları multi frame generation eklemede hızlı olursa.
    Multi frame generation eminim ki 4000 serisi kartlarda, hatta 3080 gibi güçlü 3000 serisi kartlarda da çalışır, ancak Nvidia bunu getirse kimse kart almaz. Yaygın olarak bilindiğini düşünüyorum, yine de yazayım dedim.

Sanırım modern kartların yıllarca yükseltme yapmayı gerektirmemesi "sorununu" şirketler satışların azalmaması için artık böyle çözecek.
    PS5 Pro fiyatı ve Steam'in dolara geçmesi sadece çok daha büyük bir durumu ifade eden küçük olaylar. Son yıllarda ülkemizde maalesef global ticarete sıcak olmayan birçok olayla karşılaştık (hatta Paypal bunun ilki olabilir). Global satıcılar da artık Türkiye'yi çok önemsememeye başladı ki yeni çıkan oyunlardaki çevirilerdeki Türkçe eksikliğinden de bu durumu görebilirsiniz.
    RTX3070
    RTX3070
    Paypal demişken, şunu artık halletsek olmaz mı? Neredeyse bütün ülkelerde mevcut bu sistem.
    Paypal kullanamamak neredeyse bütün freelance işleri Türkiye'de anlamsız yapıyor.
    Adobe'deki zamları görmüşsünüzdür. Ben de bir hatırlatma yapmak istedim.

Creative Cloud aylık fiyatının yarısına bu uygulama(ları) alabilirsiniz (sadece Affinity Photo daha da ucuz), bunda abonelik de yok. Daha önceden Photoshop kullanmış biri olarak bunda hiçbir eksiklik yaşamadım. Eğer Adobe kullanmaya özel bir nedeniniz yoksa rakip şirketleri global olarak desteklememiz çok önemli, ki Affinity de Adobe'deki zamları duyup yapmadıysa şaşırırım çünkü globale göre Türkiye'de bir hayli ucuz şu an.
    • Beğen
    Reaksiyonlar: Shaw
    RTX3070
    RTX3070
    Normal fiyatı 6000 TL idi, şansıma bunu keşfettikten 2 gün sonra şu anki 1100 TL civarındaki fiyata indi ve aldım. Almak istemeyene de 6 ay deneme süresi var ama grafik dizaynla uğraşıyorsanız tek sefer alacağınız toplam 3 uygulamaya çok para sayılmaz.
    RTX3070
    RTX3070
    Anlık fiyatı 165 dolar ve TL seçeneği artık yok, alanlara hayırlı olsun.
    Ülkemizin son zamanlardaki yasakları ve gümrük politikası beni bir kapanma politikasına dönüş olabileceği konusunda çok endişelendiriyor. Ticaret hacmimizi artırmamız gereken bir yüzyılda kesinlikle yapmamız gereken içeriye kapanmak olmamalı. Yerli-milli politikası ne kadar hoş olsa da uluslararası ticaret ve bazı ürünlerde üretici bazılarında daha ucuz ve hızlı olmak adına tüketici olmak kötü bir şey olarak görülmemeli. Her batılı ülkede bu böyle.
    2 ay önce fazlasıyla uygun bir fiyata ancak 1.5-2 yıl gibi bir süre mining yapılmış bir EVGA FTW RTX 3080 aldım. Çok bakımlı bir kart değildi benim aldığım. Testlerini yaptım (yaptığım testlerde bir çökme, anormal clock hızları veya başka bir anormallik görmedim), temizliğini yapıp termal padleri değiştirdim. 3080 aşağı yukarı masaüstü 4070 performansında bir kart ve şu anki 4070'lerin en ucuzu 20 bin bandında. İkinci el 3080 kesinlikle öneririm.

Kartta bir arıza çıkarsa buraya yazacağım. İleride böyle bir kart almak isteyen olursa rehber olur.
    Mehmet Yılmaz
    Mehmet Yılmaz
    Muhtemelen daha ucuza kapatılır, 16 GB cabası. Daha da az güç çekiyor.
    RTX3070
    RTX3070
    Daha ucuza 6800 XT bulamadım. 1 ilan var öyle olan o da en düşük model. Genelde aynı fiyattalar. 16 GB avantaj, bundaki TDP de 300W yani biraz daha az. DLSS gibi özellikler nedeniyle ben yine de 3080 derdim. 10 (LHR'lerde 12'ydi sanırım) GB VRAM'i geçen grafiklerde zaten bence bunların performansı pek tatmin etmez.

Şahsen ama benim pek seçeneğim yoktu. Oyun dışında CUDA kullanıldığı çok alanda farkını atıyor.
    Mehmet Yılmaz
    Mehmet Yılmaz
    Derdin oyun değilse başka tabii
    • Beğen
    Reaksiyonlar: RTX3070
    Yurt dışından teknolojik ne alınır? SSD alacak gibiyim ama sorayım dedim.

Ekran kartını düşündüm de 4080 gibi pahalı bir almadan çok bir kârı olmuyor. Belki alırım ama şu anlık düşünmüyorum.
    Telefon da değiştirmeyi düşünmüyorum.
    java
    java
    S24 Ultra öneririm telefon için.
    BixiBlake
    BixiBlake
    ülkemizde neyin ötvsi varsa alınır yd'den
    Şöyle sahibinden'e baktım da 4070 12 GB VRAM özellikle size gerekmiyorsa alınmaz ya artık. 3080'lerin ikinci el fiyatı çok cazip olmuş.
    • Beğen
    Reaksiyonlar: Peter Parker
    Mertpk
    Mertpk
    3500 liraya ne alınır sizce hocam
    RTX3070
    RTX3070
    2060.
    • Beğen
    Reaksiyonlar: Mertpk
    RTX3070
    RTX3070
    AMD tarafında daha iyi alternatif olabilir ben daha çok Nvidia kartları takip ediyorum. 6600 XT mesela olabilir.
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,230
Üyeler
193,302
Son üye
enes4856