9070 xt rt performansı...

syron

80+
Reaksiyon skoru
16
Ne düşünüyorsunuz ?
Screenshot_64.webp
sss

Yapay frame haterleri lobisi nerede kaldı gerçekle yapay frame arası fark nerede göremedik
ya dikkatimi çeken şey şu ; 9070 xt 5 gb daha fazla ram tüketiyor. %10 daha fazla işlemci yükünü arttırıyor. 364 w ile çalışıyor. İnanılmaz güç tüketerek rt performansında geride kalıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adaletli bir kıyas değil birinde mfg açık. Mfg kötü demiyorum tabi ki ama mfg kapalı bakmak lazım.
nvidiada mfg varsa amdde de fg var kardeşim. Her iki tarafta da benzer teknolojiler var.

Adaletli bir kıyas değil birinde mfg açık. Mfg kötü demiyorum tabi ki ama mfg kapalı bakmak lazım.
Son kullanıcı mfg açık kullanıcak kartı böyle teknolojilerin açılmaması olayı sadece fsr 1'de vesaire olabilir bana göre çünkü kaliteyi bozmuyor oynanmayacak seviyeye getirmiyor
ya dikkatimi çeken şey şu ; 9070 xt 5 gb daha fazla ram tüketiyor. %10 daha fazla işlemci yükünü arttırıyor. 364 w ile çalışıyor. İnanılmaz güç tüketerek rt performansında geride kalıyor.

nvidiada mfg varsa amdde de fg var kardeşim. Her iki tarafta da benzer teknolojiler var.
NVIDIA kaynak tüketiminde daha optimize çalışıyor vram tüketimleri de daha az oluyor. NVIDIA buna güvenerek 5060'a 8GB VRAM koyuyor (bence yetersiz) ama AMD daha çok VRAM tüketmesine rağmen 8gb çıkartmış o daha feci patlayacak

Dostum birinde 2x fg açık diğerinde 4x. Kimse fg kapalı test yapın demiyor. İkisinde de 2x açılmalı.

Ne bekliyordun??
9070xt'nin sadece kas gücünden ibaret olması canımı sıktı ne yalan söyliyim.
Fsr görüntü kalitesini bozmuyor eyvallah ama performans olarak rakibinin gerisinde kalıyor.

Dostum birinde 2x fg açık diğerinde 4x. Kimse fg kapalı test yapın demiyor. İkisinde de 2x açılmalı.
Amd kas gücüne önem vermişken nvidia teknolojiye önem vermiş. Amd'ciler kas gücünü överken diğer tarafta teknolojileri övüyor. Bundan rahatsız olmamanız lazım.

Son kullanıcı mfg açık kullanıcak kartı böyle teknolojilerin açılmaması olayı sadece fsr 1'de vesaire olabilir bana göre

NVIDIA kaynak tüketiminde daha optimize çalışıyor vram tüketimleri de daha az oluyor. NVIDIA buna güvenerek 5060'a 8GB VRAM koyuyor (bence yetersiz) ama AMD daha çok VRAM tüketmesine rağmen 8gb çıkartmış o daha feci patlayacak
O zaman bu testlerin hiçbir anlamı yok. 5070 4xmfg de 4090'ı geçiyor. Ama unuttuğunuz nokta şu 4x mfg her oyunda yok.

Son kullanıcı mfg açık kullanıcak kartı böyle teknolojilerin açılmaması olayı sadece fsr 1'de vesaire olabilir bana göre çünkü kaliteyi bozmuyor oynanmayacak seviyeye getirmiyor

katılıyorum dostum. 5070 12 gb vram olmasına rağmen bu güzel optimizasyon ile uzun süre götüreceğini düşünüyorum.

O zaman bu testlerin hiçbir anlamı yok. 5070 4xmfg de 4090'ı geçiyor. Ama unuttuğunuz nokta şu 4x mfg her oyunda yok.
Zaten benchmarklar tek oyunda yapılmaz 20-30 tane oyun olur kartı alacak adam mfg olan oyunda NVIDIA'nın fark attığını mfg olmayan oyunlarda ise AMD'nin önde olduğunu görür buna göre ekran kartı tercihini yapar. AMD'nin önde olduğu oyunlarda bu kartın saf gücü daha fazla bu adil değil diyip karta undervolt atmıyorsak NVIDIA'nın önde olduğu oyunda bu karttaki şey AMD'de yok diyip kapatmamak gerekir. AMD bunun alternatifini ne zaman çıkaracak muallak, 4x MFG her oyunda yok ama bundan sonra çıkacak çoğu oyunda olacaktır NVIDIA'nın teknolojileri genelde piyasada kullanılıyor çünkü

Sanal çözünürlük şampiyonu nvidiayi tebrik ederim kardeşim saf gucleride paylasirmisin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,552
Üyeler
183,789
Son üye
yuppir
Geri