Çözüldü✓ 9070 xt geçtikten sonra donmalar

PreDoctr

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba 1060 6 gb ekran kartımdan 9070 xt ye geçtim 3 hafta oldu ve takılmalar, donmaları oluyor. Araştırdım ama yine çözüm yolu bulamadım. Öncelikle sistemimi paylaşayım

5700x3d
Asus b350 plus
Gigabyte RX 9070 xt gaming oc
32 gb ram 16x2 ddr4 3200 MHz
1000w corsair psu
1 tb m2 ssd

Yaptıklarım
-İlk ekran kartı taktığımda ddu ile temiz kurulum yapmam gerektiğini bilmiyordum bir süre kullandım. Takılmalar olunca araştırdım öğrendim ve yaptım.
-Bios günceldi hep zaten hala güncel.
-Windows temiz kurulum yaptım.
-750 w psu vardı pigtail kablo ile bağlıyordum belki ondandır dedim 1000w psu aldım 3 ayrı PCIe kablosu ile bağladım
- anakartta üst PCIe 3.0 yuvasına takılı ekran kartı
- ısınmalardan yana sıkıntı yok
- asus optimal açıktı onu kapattım normal yaptım işlemci hızı arttı
Açıkçası başka bir şey aklıma gelmiyor ve donmalar geçmiyor.

Sorun neymiş yani açıklayabilir misin?
Windows 11 24H2 güncellemesinden sonra bazı kullanıcılar özellikle oyun oynarken Alt+Tab yaptıklarında şunlar oluyor

Discord, Chrome, VSCode gibi uygulamalarda ekran donması veya bozulması

Uygulama penceresinin sadece bir kısmı güncelleniyor, geri kalanı donmuş gibi kalıyor

Fare etrafı hareket ediyor ama pencere "takılmış" gibi

Ekran yırtılması (tearing) ya da garip bozulmalar oluyor

hocam aynı sorunu ben de yasıyorum kendim de bir kayıt olusturdum ama tam olarak cozumu nedir ne yapmam gerekiyor bu konuda aynı ekran kartı bende de mevcut asus olucak sekilde gibayt ve farklı marka aynı ekran kartlarını da kullandım hepsinde aynı sorun var ve bir türlü cozemedim sürekli donuyor ekran takılıyor siyah ekran oluyor ve dondugunda sesler vs giriyor anlık droplar girebiliyor 2 pc degistirdim 0 aldım bunun icin fakat hata devam ediyor detaylı yapmam gerekenleri acıklşayabilir misin lütfen

Geri