Sistemim oyunlarda kapanıyor veya yeniden başlıyor

21ebu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
455
Merhaba 2020 yılında aldığım GameTech 650W Psu ömrünü tamamladı diye düşünüyorum. Zaten başlı başına bunu almam bir hata ama o zamanlar bilgim yoktu. Artık oyunlarda durduk yere sistem donuyor durduk yere kendini yeniden başlatıyor. Sırf bu sorunlardan dolayı işlemci, anakart ve ramleri değiştirdim. eFootbal'da atıyordu ve şimdi CS2'de de attı. Şu anki sistemime göre en fazla 2.500 bandında bir PSU önerir misiniz?

İşletim Sistemi: Windows 11 Pro (10.0.26100)
WinSAT Sürümü: V10.0 Build-26100.3624
Anakart: ASUSTeK PRIME B550M-K (BIOS Güncel)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (6 çekirdek, 12 iş parçacığı)
RAM: 32 GB (2x16 GB G.Skill DDR4-3200)
Ekran Kartı: AMD Radeon RX 580 (8 GB)
Disk: 1 TB SSD (Crucial CT1000BX500SSD1)

winsal testi sonucu

BileşenPuan
Genel Sistem Skoru8.05
CPU (İşlemci)9.2
RAM (Bellek)9.2
Oyun Grafikleri9.9
Masaüstü Grafikleri8.8
Disk (SSD)8.05

kanka fsp 500watt kullandım 8 yıldır hala çalışıyor ben iyzico parolapara birleştirip enermax maxpower 3 aldım 700 watt gider sana da tek sevmediğim yönü diyelim işlemci güç kablosu pciex kablosu 2 uçlu bir kablo üzerinde 2 çıkışı var

kanka fsp 500watt kullandım 8 yıldır hala çalışıyor ben iyzico parolapara birleştirip enermax maxpower 3 aldım 700 watt gider sana da tek sevmediğim yönü diyelim işlemci güç kablosu pciex kablosu 2 uçlu bir kablo üzerinde 2 çıkışı var
PSU'mun watt'ı yetersiz olduğu için mi oyunlarda atıyor? Minimum kaç W önerirsin?

PSU'mun watt'ı yetersiz olduğu için mi oyunlarda atıyor? Minimum kaç W önerirsin?
sertifikası yoksa artık güç veremiyor sanırsam psu occt indirip test edip bakabilirsin mesela 12v kısmı 10 15dklık testte kaç veriyor benim 8 yıllık 11.5a kadar veriyordu ama kullanmadım yeni malzemelerle ben gittim yenisini aldım 11.8 altına düşmüyor 700w ilerisi içinde yeter sana şahsımca

sertifikası yoksa artık güç veremiyor sanırsam psu occt indirip test edip bakabilirsin mesela 12v kısmı 10 15dklık testte kaç veriyor benim 8 yıllık 11.5a kadar veriyordu ama kullanmadım yeni malzemelerle ben gittim yenisini aldım 11.8 altına düşmüyor 700w ilerisi içinde yeter sana şahsımca
1748531629905.webp

Doğru mu yapıyorum şu an bilmiyorum

Alıntıyı görüntüle
Doğru mu yapıyorum şu an bilmiyorum
kankam aşırı fazla ısınıyor işlemcin stok fan mı var macun ne zaman değiştirildi orda 3d graphs lı olan test olması lazım onu yap birde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3d graphsta açınca sağda 12v olacak 10 15dklık testte ona bakmak lazım ne durumda ama sağlıklıdır diyemiyoruz %100 yine işte ..

00:00:00 - Info - Test schedule started at 2025-05-29 18:06:59
00:00:00 - Info - CPU + RAM - Initializing (Duration : 01:00:00)
00:00:00 - Info - CPU + RAM - Started (Duration : 01:00:00)
00:10:05 - Info - CPU + RAM - Test stopped
00:10:05 - Info - Schedule stopped by user request

Test bitti nasıl atacağım yazar mısın?

kankam aşırı fazla ısınıyor işlemcin stok fan mı var macun ne zaman değiştirildi orda 3d graphs lı olan test olması lazım onu yap birde
Stok fan kullanıyorum hocam belki de çok ısındığından kapanıyordur. Termal macunu yeni takıp ondan 6-7 gün sonra sistemi ilk kez başlatmıştım akmış olabilir mi? Veya kurumuş olabilir. Termal macun olarak Arctic MX-4 falan alıp ondan kullanmıştım.

3d graphsta açınca sağda 12v olacak 10 15dklık testte ona bakmak lazım ne durumda ama sağlıklıdır diyemiyoruz %100 yine işte ..
3D Grapsh görmedim hocam
1748532001614.webp

3d adaptive miş pardon

00:00:00 - Info - Test schedule started at 2025-05-29 18:06:59
00:00:00 - Info - CPU + RAM - Initializing (Duration : 01:00:00)
00:00:00 - Info - CPU + RAM - Started (Duration : 01:00:00)
00:10:05 - Info - CPU + RAM - Test stopped
00:10:05 - Info - Schedule stopped by user request

Test bitti nasıl atacağım yazar mısın?

Stok fan kullanıyorum hocam belki de çok ısındığından kapanıyordur. Termal macunu yeni takıp ondan 6-7 gün sonra sistemi ilk kez başlatmıştım akmış olabilir mi? Veya kurumuş olabilir. Termal macun olarak Arctic MX-4 falan alıp ondan kullanmıştım.

3D Grapsh görmedim hocam
Alıntıyı görüntüle
macunu kararında sürdüysen bişey olmamıştır bende mx4 sürdüm r5 5600 var 65 derece maks oluyor bende x123 sogutucu var ama oyunlarda da böyle ısınıyorsa kapanma yapması muhtemel ama pc kapanması lazım ısınınca

3d adaptive miş pardon

macunu kararında sürdüysen bişey olmamıştır bende mx4 sürdüm r5 5600 var 65 derece maks oluyor bende x123 sogutucu var ama oyunlarda da böyle ısınıyorsa kapanma yapması muhtemel ama pc kapanması lazım ısınınca
Pc yi açtım soğutucuyu çıkartıp işlemcinin macununu yenilemek için vidaları söküp elime aldığımda işlemci soğutucuya yapışmış bir şekilde kaldı. Anakartın kilidi de kapalıydı ona rağmen elimde kaldı işlemci. Döndürerek falan bir şekilde söktüm işlemciyi ve bayağı pini yamuldu. Yaklaşık 1 saat uğraştıktan sonra yamulan pinleri düzelttim. Nohut tanesi büyüklüğünde bir macun sürerek taktım tekrar işlemciyi. Şu anda GTA V, CS.GO gibi oyunlarda ilk denemelerimde FPS'ler gayet iyi akıcı ve donma kasma sorunu yok. Lakin sıcaklık OCCT programının testlerine başladığımda 95 derecelere kadar çıkıyor. R5 3600 zaten fazlaca ısınan bir işlemci. Stok fan yetmediğinden bu sıcaklıkları verdiği kanaatindeyim. Thermalright Assassin X 120 R Digital ARGB Black TL-P12-S 120mm 4 x 6mm Isı Borulu hava soğutucuyu aldığımda sıcaklıklar düşecek diye umuyorum. Yardımların için teşekkür ederim hocam. En son dediğin testi başlatıp 10dk bekledikten sonra sonucu atayım sana.

Pc yi açtım soğutucuyu çıkartıp işlemcinin macununu yenilemek için vidaları söküp elime aldığımda işlemci soğutucuya yapışmış bir şekilde kaldı. Anakartın kilidi de kapalıydı ona rağmen elimde kaldı işlemci. Döndürerek falan bir şekilde söktüm işlemciyi ve bayağı pini yamuldu. Yaklaşık 1 saat uğraştıktan sonra yamulan pinleri düzelttim. Nohut tanesi büyüklüğünde bir macun sürerek taktım tekrar işlemciyi. Şu anda GTA V, CS.GO gibi oyunlarda ilk denemelerimde FPS'ler gayet iyi akıcı ve donma kasma sorunu yok. Lakin sıcaklık OCCT programının testlerine başladığımda 95 derecelere kadar çıkıyor. R5 3600 zaten fazlaca ısınan bir işlemci. Stok fan yetmediğinden bu sıcaklıkları verdiği kanaatindeyim. Thermalright Assassin X 120 R Digital ARGB Black TL-P12-S 120mm 4 x 6mm Isı Borulu hava soğutucuyu aldığımda sıcaklıklar düşecek diye umuyorum. Yardımların için teşekkür ederim hocam. En son dediğin testi başlatıp 10dk bekledikten sonra sonucu atayım sana.
okurken içim cız etti ama çalışmış tekrar yüksek ihtimalle öyle evet stok fandan dolayı macunu yaydınmı işlemci üzerinde

eğer yaymadıysan bundan sonraki yaptıklarında çarpı şeklinde sür iyi yayılıyor

okurken içim cız etti ama çalışmış tekrar yüksek ihtimalle öyle evet stok fandan dolayı macunu yaydınmı işlemci üzerinde

eğer yaymadıysan bundan sonraki yaptıklarında çarpı şeklinde sür iyi yayılıyor
Direkt soğutucuyu koydum o ezmiştir. Bu yapışma olanı yaparken çarpı yapıp elle yaymıştım. Artık travma oldu çarpı yapıp yaymam görende de içim cız eder. Bu arada test sonucu çıktığında nasıl atacağım? Direkt ss atsam olur mu?

Bende 3600 kullanıyorum sapıtıyor hocam cinebench de felan anakartin b550 olduğu için soğutucu gelene kadar undervolt yap 4.2ghz 1.1-1.2v felan ver sıcaklık min 10-15 derece düşer diye tahmin ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,680
Üyeler
186,517
Son üye
rtasyhh
Geri