- Konu Sahibi Konu Sahibi
3-4 bine DDR5 ATX anakart bul bana.3-4 bin olursa düşünülür. Ölü soket sonuçta.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
3-4 bine DDR5 ATX anakart bul bana.
Pardon AM4 anakart bile zor bulursun o fiyata
3-4 bine DDR5 ATX anakart bul bana.3-4 bin olursa düşünülür. Ölü soket sonuçta.
3-4 bine DDR5 ATX anakart bul bana.
3-4 bine gider am5 b650 anakart alırım gidip geleceği olmayan uçuk fiyatlı atx intel anakart alacağıma.3-4 bine DDR5 ATX anakart bul bana.
ATX konusunda haklısın lakin o fiyatlara vrm soğutucusu olan anakart zor bulursun.3-4 bine gider am5 b650 anakart alırım gidip geleceği olmayan uçuk fiyatlı atx intel anakart alacağıma.
Hayır bulursunuz. Taş gibi anakartlar var fiyat performans. Bu am5 anakartlar bu fiyatlardan satılırken o intel anakartların fiyatları absürd.ATX konusunda haklısın lakin o fiyatlara vrm soğutucusu olan anakart zor bulursun.
Sizin attığınız ASUS giriş seviyesi benim attığım DS3H orta seviye sadece 500 tl farkla. Hangi orta seviye B650 4600 TL fiyatına var? Hem 7500F yakın performans gösteren az daha ucuz fiyata 13400F/14400F/13500 var.Hayır bulursunuz. Taş gibi anakartlar var fiyat performans. Bu am5 anakartlar bu fiyatlardan satılırken o intel anakartların fiyatları absürd.
![]()
Asus Prime B650M-R 90MB1H30-M0EAY0 7200 MHz DDR5 AM5 (LGA1718) Matx Anakart Fiyatları ve Özellikleri
Asus Prime B650M-R 90MB1H30-M0EAY0 7200 MHz DDR5 AM5 (LGA1718) Matx Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
![]()
Biostar B650MP-E Pro AMD B650 6000 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
Biostar B650MP-E Pro AMD B650 6000 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
Hayır. Mesela 13400f , 1700 soket ama hem ddr4 hem ddr5 uyumlu bir işlemci. Neden ölü soket olsun anlamadım, tekrar soruyorum?Bence ölü intel artık bu sokete yeni işlemci çıkarmıyor yeni nesil 1851 soketi var. O sokete uyumlu işlemcilerinde oyun performansı kötü bence imkan varsa ddr5 e am5 soketle geçmek daha mantıklı
hocam ilerde yeni nesil intem bir işlemci takmak istediğinde yeni bir anakart alman gerekecek o anlamda dedimHayır. Mesela 13400f , 1700 soket ama hem ddr4 hem ddr5 uyumlu bir işlemci. Neden ölü soket olsun anlamadım, tekrar soruyorum?
Hocam savunma değil olay, AMD de aynısını çaktırmadan yapıyor, soket değişmiş değişmemiş pek önemli değil. Uç model X670 Maximus aldınız var sayalım, Gen5 SSD takmak istediğinizde yine anakart değiştirmeniz lazım. Wifi 7 isterseniz yine. Diyeceksiniz intelde 14900K takarsam daha üstünü takamıyorum. Dert etmeyin zaten intel çıkaramıyorÖlü soket ölü sokettir arkadaş nesini anlamıyorsunuz? Bir daha bu sokete işlemci çıkmayacak demektir. LGA1700 12-14. nesil arası işlemcileri bırakın LGA1851 pin soketli anakartlara bile bir kere işlemci çıkarttı Intel, yeni çıkartacağı işlemcilere yine yeni LGA soketi kullanacakmış. Ne meraklıymışsınız Intel firmasının her yeni işlemcide size anakart değiştirtmesine. Anasını babasını böyle savunmaz insan, pes doğrusu.
AMD yeni işlemci çıkarınca eski işlemciyi kenara atıp yeni işlemci kullanıyor musunuz? Eğer yapmıyorsanız ikisinin birbiri arasında fark yoktur. Konu bitti.Ölü soket ölü sokettir arkadaş nesini anlamıyorsunuz? Bir daha bu sokete işlemci çıkmayacak demektir. LGA1700 12-14. nesil arası işlemcileri bırakın LGA1851 pin soketli anakartlara bile bir kere işlemci çıkarttı Intel, yeni çıkartacağı işlemcilere yine yeni LGA soketi kullanacakmış. Ne meraklıymışsınız Intel firmasının her yeni işlemcide size anakart değiştirtmesine. Anasını babasını böyle savunmaz insan, pes doğrusu.