❌İndirim Bitti! B760 Gaming X DDR5 5999TL / B760 DS3H 4599TL!

3-4 bin olursa düşünülür. Ölü soket sonuçta.
3-4 bine DDR5 ATX anakart bul bana.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3-4 bine DDR5 ATX anakart bul bana.
1748546906913.webp

Pardon AM4 anakart bile zor bulursun o fiyata

8 bin₺ ederi olan işlemciye 11bin₺ verirsen alırsın b650

Sonra bir buçuk sene sonra ölü sokete işlemci takmamak için sarı sitede %50 indirip satarsın AMD işlemciyi. Yenisini bu sefer iki katına alırsın. Amaç anakart boşa gitmesin... Soket boşa gitmesin...

ATX konusunda haklısın lakin o fiyatlara vrm soğutucusu olan anakart zor bulursun.
Hayır bulursunuz. Taş gibi anakartlar var fiyat performans. Bu am5 anakartlar bu fiyatlardan satılırken o intel anakartların fiyatları absürd.

Hayır bulursunuz. Taş gibi anakartlar var fiyat performans. Bu am5 anakartlar bu fiyatlardan satılırken o intel anakartların fiyatları absürd.

Sizin attığınız ASUS giriş seviyesi benim attığım DS3H orta seviye sadece 500 tl farkla. Hangi orta seviye B650 4600 TL fiyatına var? Hem 7500F yakın performans gösteren az daha ucuz fiyata 13400F/14400F/13500 var.

7500F işlemcinin görüntü dahil değil hemde çoklu çekirdekte berbat. Sırf soketi güncel diye aklınıza kazıtmışlar. FPS oyuncusu değilseniz 7500F almanın anlamı yok. Asıl konuya gelirsek, AMD yeni çıkan işlemcilerde çağ atlamıyorsunuz alacağınız maksimum performans %10 daha fazla. İşlemcileri çok ayrıntılı karşılaştırmak istiyorsanız IHAVECPU kanal var. Kanalında işlemci incelemesi olmayan video yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence ölü intel artık bu sokete yeni işlemci çıkarmıyor yeni nesil 1851 soketi var. O sokete uyumlu işlemcilerinde oyun performansı kötü bence imkan varsa ddr5 e am5 soketle geçmek daha mantıklı
Hayır. Mesela 13400f , 1700 soket ama hem ddr4 hem ddr5 uyumlu bir işlemci. Neden ölü soket olsun anlamadım, tekrar soruyorum?

pci ex 5.0 yok bu b760 ların çoğunda. üst düzey bir ekran kartı kullanılacaksa z790 d alınabilir 7 bin liraya.

Ölü soket ölü sokettir arkadaş nesini anlamıyorsunuz? Bir daha bu sokete işlemci çıkmayacak demektir. LGA1700 12-14. nesil arası işlemcileri bırakın LGA1851 pin soketli anakartlara bile bir kere işlemci çıkarttı Intel, yeni çıkartacağı işlemcilere yine yeni LGA soketi kullanacakmış. Ne meraklıymışsınız Intel firmasının her yeni işlemcide size anakart değiştirtmesine. Anasını babasını böyle savunmaz insan, pes doğrusu.

Ölü soket ölü sokettir arkadaş nesini anlamıyorsunuz? Bir daha bu sokete işlemci çıkmayacak demektir. LGA1700 12-14. nesil arası işlemcileri bırakın LGA1851 pin soketli anakartlara bile bir kere işlemci çıkarttı Intel, yeni çıkartacağı işlemcilere yine yeni LGA soketi kullanacakmış. Ne meraklıymışsınız Intel firmasının her yeni işlemcide size anakart değiştirtmesine. Anasını babasını böyle savunmaz insan, pes doğrusu.
Hocam savunma değil olay, AMD de aynısını çaktırmadan yapıyor, soket değişmiş değişmemiş pek önemli değil. Uç model X670 Maximus aldınız var sayalım, Gen5 SSD takmak istediğinizde yine anakart değiştirmeniz lazım. Wifi 7 isterseniz yine. Diyeceksiniz intelde 14900K takarsam daha üstünü takamıyorum. Dert etmeyin zaten intel çıkaramıyor :)

Bakınız AM5 Sokete çıkan çipsetler
A520, B650, X670, B650E, X670E, B840, B850, X870
1700P + 1851P e çıkan çipsetler
H610, B660, Z690, B760, Z790, H810, B860, Z890

AMD yeni işlemci çıkarınca eski işlemciyi kenara atıp yeni işlemci kullanıyor musunuz? Eğer yapmıyorsanız ikisinin birbiri arasında fark yoktur. Konu bitti.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,687
Üyeler
186,518
Son üye
ahmet kuş
Geri