1.3TCe için net bir ömür verilmiyor. Blok alüminyum. Tamiri yok. Kullanıma bağlı bayii çıkışında da patlar, 50 binde de patlar, 100 binde de. Fakat Ömrü kısa. Tabii şoför en büyük etken.
Megane ciddi argeye sahip bir araç mı bilmiyorum, ölçülerine bakmadım ama hem arkası geniş ( bacak bacak üstüne atıp seyahat edilebilecek seviye de ) hem de bagajı gerçekten büyük. Düşünüyorsanız Megane'ı 1.5DCi alın, rahatınıza bakın. Bu motor da kullanıma bağlı 200.000 - 500.000km arası tamir, rektefiye falan görmeden rahat gidiyor.
Focus tasarım olarak daha iyi duruyor. Yol tutuşunu konuşmaya bile gerek yok. Denemişsiniz zaten, yaşam alanı da sizin için yeterliyse bence temiz, düzgün bir focus alın yolunuza bakın.
Sedan şart değilse, Fiat Egea Cross, 2017 - 2019 Arası Hyundai Tucson, 5 - 15.000 KM Arası 1.4 Hyundai Bayon, Çoğu Opel ve Dacia & Renault SUV - Pickup tarzı araçları rahatlıkla alabilirsiniz.
Benim önerim F/P açısından 1.6 Egea Cross olur. Parçası bol, ustası bol. Motor mekanik kolay kolay sıkıntı çıkartmaz.