Hangi ekran kartını almalıyım ?

Sundayman

80+
Reaksiyon skoru
4
Dostlar öncelikle hepinize iyi bayramlar, r7 9800x3d msi x870e carbon modelli bir sistem topladım sıra ekran kartını almaya geldi sistemi toplarken estetik kalite ve tasarıma önem verdiğim için parçaları fiyat/performanstan ziyade estetik görüntüye de önem vererek aldım.
Ekran kartı konusunda çok harcama yapmak istemediğimden rtx 5070 almaya karar verdim burda da iki seçenek oluşturdum.

Bu ekran kartı stoklara yeni geldi 4-5 gün oldu sanırım tasarımına bayıldım mükemmel gözüküyor ama ana kartım msi olduğu için aklımda bu ekran kartı almak soru işareti yaratıyor.
Diğeri de tasarımını beğendim bir ekran kartı modeli gaming trio,tahminim ikisi arasında performans konusunda bir fark yok sadece görüntüden dolayı içimden rog strix modelini almak geçiyor sizce msi x870e carbon anakartla rog strix ekran kartı modelinde bir sorun veya uyumsuzluk yaşar mıyım ? Msi anakarta msi ekran kartı mı almak gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de bu sisteme sahip bir set-up ı 750 watt güç kaynağı yeterli olur mu elimde hazır olduğu için ueniden almak istemiyorum

Dostlar öncelikle hepinize iyi bayramlar, r7 9800x3d msi x870e carbon modelli bir sistem topladım sıra ekran kartını almaya geldi sistemi toplarken estetik kalite ve tasarıma önem verdiğim için parçaları fiyat/performanstan ziyade estetik görüntüye de önem vererek aldım.
Ekran kartı konusunda çok harcama yapmak istemediğimden rtx 5070 almaya karar verdim burda da iki seçenek oluşturdum.

Bu ekran kartı stoklara yeni geldi 4-5 gün oldu sanırım tasarımına bayıldım mükemmel gözüküyor ama ana kartım msi olduğu için aklımda bu ekran kartı almak soru işareti yaratıyor.
Diğeri de tasarımını beğendim bir ekran kartı modeli gaming trio,tahminim ikisi arasında performans konusunda bir fark yok sadece görüntüden dolayı içimden rog strix modelini almak geçiyor sizce msi x870e carbon anakartla rog strix ekran kartı modelinde bir sorun veya uyumsuzluk yaşar mıyım ? Msi anakarta msi ekran kartı mı almak gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de bu sisteme sahip bir set-up ı 750 watt güç kaynağı yeterli olur mu elimde hazır olduğu için ueniden almak istemiyorum
PSU konusuna pek hakim değilim fakat ben olsam ROG alırdım tasarımı çok güzel

nvidia kartlar çok fazla güç tüketmez bu yüzden 750w her türlü yeterli olur siz bu sistemi ne için kullanacaksınız ? 47k ya 5070 büyük saçmalık çünkü.

PSU konusuna pek hakim değilim fakat ben olsam ROG alırdım tasarımı çok güzel
ben de tasarımına hayran kaldım dostum açıkçası, son zamanlarda gördüğüm en güzel tasarım olabilir uzun ömürlü bir sistem olacağından ben de rog strix tercih etmeyi düşünüyorum sence msi anakart için mantıksız mı olur aklımdaki soru işareti o

ben de tasarımına hayran kaldım dostum açıkçası, son zamanlarda gördüğüm en güzel tasarım olabilir uzun ömürlü bir sistem olacağından ben de rog strix tercih etmeyi düşünüyorum sence msi anakart için mantıksız mı olur aklımdaki soru işareti o
yani bence olmaz, bütün bileşenleri aynı marka dizmek zorunda değilsin. Anakart uyumlu olduğu sürece sorun yaşamazsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama aradaki fiyat farkı fazla 10k, değmez gibi.

x870e carbon aldıysan bu daha mantıklı.

yani bence olmaz, bütün bileşenleri aynı marka dizmek zorunda değilsin. Anakart uyumlu olduğu sürece sorun yaşamazsın

Ama aradaki fiyat farkı fazla 10k, değmez gibi.
indirimde 39kya falan düşüyor çok fiyat farkı olmuyor o zaman indirimde denk getireceğim

o ekran kartı da aynı fiyata 5070 ti olması açısından mantıklı ama,dediğim gibi estetiğe önem verdiğim için gaming trio serisi yada rog strix tercih etmek istiyorum açıkçası bir de fps oyunları oynadığım için ekran kartında %20 performans farkı benim için çok önemli değil gibi :D

o ekran kartı da aynı fiyata 5070 ti olması açısından mantıklı ama,dediğim gibi estetiğe önem verdiğim için gaming trio serisi yada rog strix tercih etmek istiyorum açıkçası bir de fps oyunları oynadığım için ekran kartında %20 performans farkı benim için çok önemli değil gibi :D
bende estetiğe önem veriyorum ondan kazıklansam bile pek umrumda olmuyor :D.

Her ne kadar görünüme önem verseniz de
Şu sisteme 5070 ti yerine 5070 seçmek çok ta mantıklı değil bencd

BİRAZ DAHA marka ve görünüme önem veriyorsan
Az daha para ver bunu al

Şu da var bunu alacağına bu fiyata fiyat performans 5080 alırsın diyen olacak
Çok haklılar da
AMA EN AZİNDAN BU SİSTEMİN HAKKİ 5070 OLMAMALI İDİ Diyerekten bunu öneriyorum
Görünüm marka değeri olmasa çok daha uygun fiyatlı 5070 ti seçerdim

Son düzenleme:
Her ne kadar görünüme önem verseniz de
Şu sisteme 5070 ti yerine 5070 seçmek çok ta mantıklı değil bencd

BİRAZ DAHA marka ve görünüme önem veriyorsan
Az daha para ver bunu al

Şu da var bunu alacağına bu fiyata fiyat performans 5080 alırsın diyen olacak
Çok haklılar da
AMA EN AZİNDAN BU SİSTEMİN HAKKİ 5070 OLMAMALI İDİ Diyerekten bunu öneriyorum
Görünüm marka değeri olmasa çok daha uygun fiyatlı 5070 ti seçerdim
5070 almak bence de mantıklı değil fakat sadece cs2 oynuyorum biraz keyfi bir set-up dizdim almayı düşündüğüm ekran kartı 35-38 bin bandında 53 bin TL'ye çıkmak benim için zor olacak biraz o yüzden rog serisi 5070 işimi görür diye düşünüyorum

nvidia kartlar çok fazla güç tüketmez bu yüzden 750w her türlü yeterli olur siz bu sistemi ne için kullanacaksınız ? 47k ya 5070 büyük saçmalık çünkü.
dostum aslında sadece görüntü olsun diye o linki koydum normalde fiyatı 39k seviyelerinde olan bir ekran kartı, sadece cs2 oynuyorum başka hiçbir oyun oynamıyorum estetik amaçlı bir sistem topluyorum ramleri falan royal serisi aldım hatta o yüzden ekran kartı konusunda fiyat performanstan ziyade rog strix serisi çok hoşuma gidiyor fakat msi anakartta rog serisi ekran kartı çok sırıtır mı bilemiyorum

bende estetiğe önem veriyorum ondan kazıklansam bile pek umrumda olmuyor :D.
kesinlikle ben de öyleyim dostum :)

Geri