Hocam gelecekte daha güçlü bir modele geçersiniz 5060 değilde 70 veya 80 sürümlerineBende değmeyeceğini farkettim biraz ama herkes ndivia dlls yeni teknoloji vs çok övdüğü için içimde kaldı hem güncellik açısından iyi olur diye düşünüyordum. 3.5 senedir amd kullanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
onu hiç yapamam hem bütçeden dolayı hem de için kasa psu değiştirmem lazım
neden hayal kırıklığı oldu ? ve hayır 7800xt alma teknoloji bu dönemde önemli maalesef , minimum 5070/9070 geçmelisin.Kafam çok karıştı kararsız kaldım. Asus dual rx 6700 XT den. 9060 XT düşünüyordum ama 9060 XT hayal kırıklığı oldu. 5060 ti geçmeye düşünüyorum, elimdeki kartı 8 bin civarına satıp yeni ekran kartı alırsam cebimden 12-13k para çıkacak. 5060 ti 16 gb geçmek için bu fiyat farkına vermeye değer mi. Bu fiyatlardan yukarısına asla çıkamam. 7800 XT düşünüyordum ama almışken yeni teknolojilerden yararlanayım diyorum. Sistemin geri kalanı imzamda yazıyor. 2 k da kullanıyorum.
İlk başta öyle düşündüm de incelemeler çoğaldıkça 5060 ti ile 9060 saf güç arasında pek var yokmuş ama Rt de 9060 yamuluyor. Fsr 4 için pek oyun yok. Dlls şuan çok önde benim için.neden hayal kırıklığı oldu ? ve hayır 7800xt alma teknoloji bu dönemde önemli maalesef , minimum 5070/9070 geçmelisin.
Geleceği beklersem 1 sene daha beklemem lazım. Şuan alacağım max bütçem 20-21k üstüne çıkamam. 70-80 sürümü çok bütçemi aşıyor onun için PSU + kasa değiştirmem gerekiyor uğraşmak istemiyorum şuan + ek masraf. Elimdeki 6700 xt ikinci el fiyatı fazla düşmeden satıp güncel bir şey alma düşüncem vardı.Hocam gelecekte daha güçlü bir modele geçersiniz 5060 değilde 70 veya 80 sürümlerine
evet saf güç olarak 9060XT ile 5060 Tİ arasında fark yok ve rt de 9060xt yamulmuyor yav kim diyor yamuluyorİlk başta öyle düşündüm de incelemeler çoğaldıkça 5060 ti ile 9060 saf güç arasında pek var yokmuş ama Rt de 9060 yamuluyor. Fsr 4 için pek oyun yok. Dlls şuan çok önde benim için.
Geleceği beklersem 1 sene daha beklemem lazım. Şuan alacağım max bütçem 20-21k üstüne çıkamam. 70-80 sürümü çok bütçemi aşıyor onun için PSU + kasa değiştirmem gerekiyor uğraşmak istemiyorum şuan + ek masraf. Elimdeki 6700 xt ikinci el fiyatı fazla düşmeden satıp güncel bir şey alma düşüncem vardı.
bilmiyorum da Rt açınca 5060 daha önde götürüyor o çok önemli değilde. Fsr 4 daha çok ön planda aktif olması lazım. Bende 6700 xt hiç fsr 3 kullanmıyorum berbat çünkü.evet saf güç olarak 9060XT ile 5060 Tİ arasında fark yok ve rt de 9060xt yamulmuyor yav kim diyor yamuluyorfsr4 için çok oyun yok evet.
Siz bilirsiniz hocam bana gereksiz geldi performans farkı olarak güncellik açısından hiç bakmadımİlk başta öyle düşündüm de incelemeler çoğaldıkça 5060 ti ile 9060 saf güç arasında pek var yokmuş ama Rt de 9060 yamuluyor. Fsr 4 için pek oyun yok. Dlls şuan çok önde benim için.
Geleceği beklersem 1 sene daha beklemem lazım. Şuan alacağım max bütçem 20-21k üstüne çıkamam. 70-80 sürümü çok bütçemi aşıyor onun için PSU + kasa değiştirmem gerekiyor uğraşmak istemiyorum şuan + ek masraf. Elimdeki 6700 xt ikinci el fiyatı fazla düşmeden satıp güncel bir şey alma düşüncem vardı.
bilmiyorum da Rt açınca 5060 daha önde götürüyor o çok önemli değilde. Fsr 4 daha çok ön planda aktif olması lazım. Bende 6700 xt hiç fsr 3 kullanmıyorum berbat çünkü.
clair obscur: expedition 33 de sıkıntı yaşadım 2k da.Bence değmez.Kendimde 6700xt kullanıyorum hangi oyunlarda problem yaşıyorsun ki?
Fsr 3 pek kullanmadığım için düşük FPS li oyunları fazla oynayamadım. Son zamanlarda afmf yi keşfettim artık her oyunda onu açıyorum.5060'da 9060'a da geçme. Çok uygun fiyatlı 7800 XT bulursan belki ama zaten FSR 3 kullanmıyorum dedin, 7k serisinde FSR 4 yok. Kas gücü var o da en fazla seneye kadar. Ondan sonra FSR açmadan AFMF bile kurtarmaz 7800 XT'yi 2K için.
9070 XT için para biriktirmen daha iyi yatırım olur. 30k civarına geriliyor tekrar.
clair obscur: expedition 33 de sıkıntı yaşadım 2k da.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Fsr 3 pek kullanmadığım için düşük FPS li oyunları fazla oynayamadım. Son zamanlarda afmf yi keşfettim artık her oyunda onu açıyorum.
Afmf squad da kullanıyorum cidden çok iyi çalışıyor oyun yağ gibi akıyor 10-13 MS gecikme oluyor ama hissedilmiyor gibi bişey.Aslında ikisini birden kullanınca daha yüksek ve stabil FPS alırsınız. AFMF bazen yeterince iyi optimize olamıyor oyunlarda, farketmişsinizdir 180+ FPS alırken sanki 60 fps alıyormuş hissi verebiliyor ve gecikme yaratıyor bazende. Gerçi Radeon Boost işi epey iyi çözüyor ama işte optimize olamayabiliyor yine de. O yüzden en garantisi 9070 XT için yatırım yapın hocam. Geç olsun güç olmasın.