Hocam 5600 gayet yeterli ben bizzat kullandım daha sonra 3070ti ile 7500f de kullandım aynı sonuçları aldım. Yükseltmek isterseniz en düşük bütçe ile mantıklı olan 5700x3d veya 5800x3d ama o da belirttiğin,iz bütçeden fazla kalıyor. Bence 5600de kalmak şimdilik daha mantıklı paranız olunca ddr5 am5 sisteme geçersiniz gayet iyi 3070ti 1 jenerasyon daha sizi götürebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
5600 ile 3070ti bottleneck yapmaz tam performanslı kullanılır
biraz daha verip 7800x3d alsam nasıl olurYükleniyor...
www.akakce.com
Takamssın anakartın uyumlu değil komple ram anakart değişmen gerekbiraz daha verip 7800x3d alsam nasıl olur
am5 ne anakart alabilirim am5e geçersem daha iyi olurTakamssın anakartın uyumlu değil komple ram anakart değişmen gerek
O zaman komple anakart ram de almanız gerekiyor mevcut anakart ve ramleriniz ile uyumlu değil 7800x3dbiraz daha verip 7800x3d alsam nasıl olur
AMD nin anakart nesilleri var mesela senin kullan dığın am4 ama AMD nin 7800x3d gibi güçlü işlemcileri am5 destekliyor. Ek olarakta AMD artık senin anakartın için yeni işlemci üretmiyoram5 ne anakart alabilirim am5e geçersem daha iyi olur
AM5 geçeyim o zaman teşekkürlerAMD nin anakart nesilleri var mesela senin kullan dığın am4 ama AMD nin 7800x3d gibi güçlü işlemcileri am5 destekliyor. Ek olarakta AMD artık senin anakartın için yeni işlemci üretmiyor
Kısaca biri am4 biri am5 zaten farklı olduklarını göre bilirsin
Kalem lerede benzete bilirsin 0.7 kaleme 0.5 uç takmaya çalışmak gibi
anakart ram işlemci ne alabilirim am5 içinhocam upgrade yapacaksanız am4 ile uğraşmayın,ben bugün anakart,işlemci ve ramlari satıp am5 e geçiyorum