Sistem topluyorum donanımlar nasıl

lazierr

80+
Reaksiyon skoru
43
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda pc toplamaya başladım. Ilk donanım olarak anakartı aldım (msi mag x870e edge ti) dosya ekine koyacağım. Sistemimde ryzen islemci kullanmak istiyorum. Ekran kartını son aşamada almak istiyorum çünkü yakın zamanda rx9080xt çıkacak, ona da bakacağım. Ekran kartı olarak nvidia da düşünebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum. İşlemci olarak ryzen 9 9950x3d istiyorum ama araştırdığım kadarı ile gerek olmadığını söylüyorlar, işlemci tavsiyelerinizi de bekliyorum. Bütçemde bir sınır yok kaliteli ve parasını hak eden donanımlar önerebilirsiniz. Sizden istediğim düşündüğüm donanımlar ve arasındaki uyum nasıl? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Ekler

• IMG_6394.webp
    IMG_6394.webp
    915.2 KB · Hit: 27
  • 11394F1B-458A-4853-8C30-AE59CA2FB53D.webp
    11394F1B-458A-4853-8C30-AE59CA2FB53D.webp
    621.3 KB · Hit: 26
Islemcide 9800x3d yeter, ekran karti olarak da 5080 ve ustu alabilirsin ama su an en iyisi beklemek gibi cunku amd ne cikarirsa cikarsin fiyati nvidia muadilinden dusuk olacak bu yuzden de nvidianin da fiyati dusecek
Diger parcalari da mi beyaz toplayacaksin ona gore onereyim

Islemcide 9800x3d yeter, ekran karti olarak da 5080 ve ustu alabilirsin ama su an en iyisi beklemek gibi cunku amd ne cikarirsa cikarsin fiyati nvidia muadilinden dusuk olacak bu yuzden de nvidianin da fiyati dusecek
Diger parcalari da mi beyaz toplayacaksin ona gore onereyim
9800x3d ye bakacağım teşekkür ederim. Ekran kartını ben de beklemeyi düşünüyorum zaten en mantıklısı beklemek. Ve evet diğer sistem parçaları da beyaz toplayacağım.

Hocam 1000watt psu yeterli olur mu ki ileride güçlü bir ekran kartı seçince sorun yaratmaz değil mi?
Kasayı aldım, msi mag pano tercih ettim yeni bir kasa sanirim ve estetik duruyor, kasa 3+1 fan ile geliyor o fanlar yeterli olur mu yoksa almama gerek var mı acaba?
Önerdiğin donanımlar için teşekkür ederim.

Hocam 1000watt psu yeterli olur mu ki ileride güçlü bir ekran kartı seçince sorun yaratmaz değil mi?
Kasayı aldım, msi mag pano tercih ettim yeni bir kasa sanirim ve estetik duruyor, kasa 3+1 fan ile geliyor o fanlar yeterli olur mu yoksa almama gerek var mı acaba?
Önerdiğin donanımlar için teşekkür ederim.
1000W yeter, mag pano da güzel kasadır.Fanlar eterli gelir mi bilmiyorum herkes farklı bir şey soylemis.Gozune guzel gelmezse veya sicakliklar yuksek cikarsa alt bolmesine fan takabilirsin

Hocam ramleri biraz arastirdim ve intel ile uyumlu calisiyormus sanirim amd expo gerekiyor benim için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,280
Üyeler
185,700
Son üye
Shaolinnn
Geri