**Koşullar:** İstanbul, 600/800 fiber, kablolu bağlantı. GeForce NOW'a 100 saat sınırı gelince alternatif arıyordum, Boosteroid'in saat sınırı olmaması nedeniyle onu seçtim. 4 aylık Ultra Pro aldım (~36 euro).
**Satın almadan önce yaptıklarım:** Kendi ağ testlerinde Belgrad sunucusunda yeşil sonuç aldım, yani kendi ölçümlerine göre en iyi kategori. Oynayacağım oyun (Squad) Library bölümünde, kurulum derdi yok. Ultra Pro'yu özellikle sunucu seçme özelliği için aldım, Belgrad veya Sofya'ya kilitleyeyim diye.
**Sonuç:** Oynanmıyor. Belirgin input gecikmesi var, fareyi oynatıyorsun ekran arkadan geliyor ayrıca görüntü çamurlaşıyor. Arayüzde ms değerleri düşük görünüyor ama oyunun içindeki his tamamen başka. Tüm sunucu lokasyonlarını denedim, değişen bir şey olmadı.
**Asıl önemli kısım burada.** Desteğe yazdım, gelen cevapta şunu itiraf ettiler: oynadığım oyun Belgrad sunucusunda mevcut değilmiş. Bu yüzden oyun otomatik olarak Ploieşti'de (Romanya) başlatılmış, benim haberim olmadan.
Yani:
- Sunucu seçme özelliği, oyununuz o sunucuda barınmıyorsa işe yaramıyor. Seçiyorsunuz, sistem sessizce başka yere atıyor.
- Ağ testi sonucunuz, oyununuzun çalışmadığı bir sunucuyu ölçüyor olabilir. Yani yeşil sonuç hiçbir şey garanti etmiyor.
- Bunu hiçbir yerde yazmıyorlar. Satın almadan önce "hangi sunucuya atanacağım" diye açıkça sordum, cevap alamadım.
**İade durumu:** Deneme sürümü yok, iade de yok. Sözleşmelerinde açıkça yazıyor — abonelik aktive edildikten sonra iade mümkün değil. Üstüne bir de "servisin sizin bölgenizde iyi çalışacağını garanti etmiyoruz" maddesi var. Satın almadan önce deneme istediğimde "her kullanıcının kendisi test etmesi gerekir" dediler. Nasıl test edeceğim sorusunun cevabı yok.
**Soranlara tavsiyem:**
Tek kişilik/hikayeli oyun oynayacaksanız bir şansa değerse değer o da zor yani paranız boşa gidebilir, input gecikmesi o türde daha az rahatsız eder. Ama rekabetçi FPS düşünüyorsanız çok dikkatli olun.
En önemlisi: **satın almadan önce desteğe yazıp oynayacağınız spesifik oyunun hangi sunucularda barındığını sorun.** Ağ testine güvenmeyin, benim düştüğüm hataya düşmeyin. YouTube'daki tanıtım videolarının çoğu da hikayeli oyunlarla çekiliyor, FPS için fikir vermiyor.