Valla sen AMD almak istiyorsun ama ikna edilmen gerekiyor gibi.

Söylediğim gibi ben 7800XT kullanıyorum, 2K 'da hiçbir oyunda upscaling kullanmam gerekmedi hatta çoğu oyunu 4K 60FPS rahat çalıştırabilecek kadar güçlü.
Fakat ileriye bakmak lazım, yeni çıkan oyunların çoğu optimizasyona önem verilmeden çıkarılıyor ve o performans açığını DLSS, FSR gibi teknolojilerle kapatmak gerekiyor. Burada örneğin Oblivion Remastered'ı vereceğim. Unreal 5 ile dümenden remastered yapılıp piyasaya sürülmüş, orta ayarlarda bile 250w tüketim yapıyor, gpu kullanımı %99 kasmıyor tabi ama adamakıllı bir stabil performans da vermiyor.
Öte yandan ghost of tsushima grafik olarak 5'e katlamasına rağmen 170-180w tüketim ile GPU gram zorlanmadan kendini Ultra ayarda oynatıyor.
E şimdi ben oblivion 250w harcayıp, ekran kartını cazır cazır öttürmesin diye mecburi FSR açıyorum ki dengelesin oyunu diye. Şöyle bir ileriye bakıldığında da artık genel olarak oyun üreticileri optimizasyonu pek sallamıyor sistemi yeten oynasın, yetmeyen oynamasın kafasındalar.
Bu durumda güncel teknolojiye sahip kartları seçmek daha mantıklı tabi DLSS 4 upscaling'e rağmen söylediği kadar iyi görüntü kalitesi veriyorsa.
Ama sen diyorsan ki ben ilk defa 2K hatta 4K oynamak için sistem dizeceğim ve ayarlara dönüp bakmadan Ultra'da oynayayım, görüntü kalitesinin doruklarına ulaşayım. O halde 7800XT seç çünkü ben de zamanında 4060Ti-4070 yerine bu kafayla 7800XT 'i seçtim bir pişmanlığım da yok