Valorant için upgrade tavsiye

Valorantta böyle sıkıntıları bu sistemle yaşaman normal değil. Oyunda Dm başlat arka planda oyun çalışırken görev yöneticisini bi kontrol et saçma sapan hizmetler cpu,ram,gpu kullanıyormu bi bakmalısın.
Herhangi bir bileşende sorun var mı komple sitem testi mi yapmalıyım acaba ssd den bile kaynaklanabileceği söyleniliyor biraz araştırdım

Merhabalar öncelikle sorunumdan bahsedeyim valorantta aldığım fps artık düşük geliyor wlmouse kullanıyorum bazen micro stuttering vs lag gibi sorunlarda başıma gelmiyor değil bazen valorant clienti açarken bile arkada chrome açıkken bilgisayar birden aşırı yavaşlıyor donuyor gibi oluyor benimde aklıma en kesin çözüm olarak upgrade geldi bu sistemde ram mi yoksa cpu mu upgrade etmeliyim bu arada işlemci macunumu yeni değiştirdim ekran kartına dokunmadım sistem 1 senelik

AMD Ryzen 5 7600 Tray 5.1GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek Soket AM5 İşlemci
Thermalright Assassin X 120 Refined SE TL-C12C 120mm 4 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
ASUS Prime A620M-E CSM 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP VGA mATX Anakart
GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (46NSL8MD9NXV)
Corsair Vengeance 16GB 5200MHz CL40 INTEL XMP 3.0 DDR5 Ram (CMK16GX5M1B5200C40)
ADATA 512GB Legend 710 PCIe M.2 2280 (2400 Okuma / 1600 Yazma) SSD
XPG Valor Mesh RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ White Gaming Kasa
Bu pc'nin valorantta kasma İHTİMALİ YOK, sorunu başka yerde arayın, valorant için çok çok üst düzey bir sistem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Abdullah abi bas bas bağırıyor videolarında, ramin dual channel olması önemli değil, sistemin dual channel olması önemli diye.

Aynı ramden 1 tane daha alıp dual channel yapın sistemi, yine yetmiyorsa X3D işlemci almaya çalışın.
Kanka özür diliyorum ama bilmediğin konulara yorum yapma ya, 7600 işlemcinin valoranta yetmeme ihtimali var mı? Bunun dual channella, x3d işlemci ile ne alakası var lütfen ya valoranttan bahsediyoruz.

Bu pc'nin valorantta kasma İHTİMALİ YOK, sorunu başka yerde arayın, valorant için çok çok üst düzey bir sistem

Kanka özür diliyorum ama bilmediğin konulara yorum yapma ya, 7600 işlemcinin valoranta yetmeme ihtimali var mı? Bunun dual channella, x3d işlemci ile ne alakası var lütfen ya valoranttan bahsediyoruz.
Hocam yapmam gereken bir test var mı işlemci 50-60 aralarında geziyor valorantta ısınmıyor pek ekran kartının termal macununu bilmediğimden değiştirmedim acaba değiştirsem sorun çözülür mü

Merhabalar öncelikle sorunumdan bahsedeyim valorantta aldığım fps artık düşük geliyor wlmouse kullanıyorum bazen micro stuttering vs lag gibi sorunlarda başıma gelmiyor değil bazen valorant clienti açarken bile arkada chrome açıkken bilgisayar birden aşırı yavaşlıyor donuyor gibi oluyor benimde aklıma en kesin çözüm olarak upgrade geldi bu sistemde ram mi yoksa cpu mu upgrade etmeliyim bu arada işlemci macunumu yeni değiştirdim ekran kartına dokunmadım sistem 1 senelik

Thermalright Assassin X 120 Refined SE TL-C12C 120mm 4 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (46NSL8MD9NXV)
Ramler çok kötü SSD de iyi degil

aynıyım senle arkadaş 200hz monitör kullanıyor 200 altına fpsi düşüyor bizde bile düşmüyor şahsen orta ayar oynuyorum 300 fps min

kanka ekran kartına oc yaptım biraz 1380mhz de çalışıyor vram 1975de pubg de 30 40 fps oynattı
Knk ben oc yaptım ekran kartına, ancak görüntü donup bilgisayar mavi ekran verdiğinde ekran kartı kendisini sıfırlıyor. O yüzden çok uğraşmıyorum. Adam akıllı pek oyun oynamadığımdan sıkıntı olmuyor.

4060 hangi çözünürlükte kullanıyorsun 2k veya 4k ise bir 1080pe düşür dene.

Bende de r5 7600+4060 var hiç öyle bir problem olmadı ortlama 200 fps almanın imkanı yok. 1080p kullanıyorum ben 300 üstü rahat geliyor.

X3d işlemciye geçmene gerek yok işlemcinde bir sorun yok sistemin güncellemeleri kontrol et özellikle ekran kartı driverları güncelle. Ekran kartına overclock yapmayı falanda düşünme.

aldığında nasıldır bilmiyorum ama ramler şu fiyata çok berbat be hatta 2k bile olsa çok berbat modülü vs.

windows ayarlarını vs yap arkada birşeyler çalışıyor olması lazım görev yöneticisini aç 8k hz 4k hz mouse'un varsa onu 8k veyz 4k da kullandığın için sorun yaşıyor olabilirsin bunlarda problem yoksa aidaextreme indir onunla ramleri cpu fpu gpu hepsini seç bi test et ama tavsiyem ramleri değiştir 2x16 yap bu valorant sorununda dışında yani ama kasma ihtimali yok eğer parçaların hepsi sorunsuz beslenebiliyorsa ki beslenmemesi içinde bir sebep yok gibi duruyor a bak biosa girip resizable bar açık mı ona bak kapalıysa aç bios ayarlarını yap expo açık değilde exponu da aç tüm ayarları vs yaptıktan sonra biosunu araştırıp her türlü + performans moduna cek soğutucunu biosdan cpuda oyle turbo boost falan aç en son yaz youtube'a unlost fps arttırma diye tüm ayarları yap windowsu optimize et sonra valorant fps arttırma yaz onlarıda yap sonra gir oyuna 400 fps garanti

EKLEME:

SSD'n çok fazla dolduğu içinde olabilir onada bakabilirsin

Son düzenleme:
Bilgisayardan anlamayan bütün insanlar senin konuna üşüşmüş. Bilgisayarına Windowsu temiz kurulum yap. Sonra Biosdan ramini mhz değerine çıkart. Yok ram dual olması lazım falan demişler birde :D O sistemle fps düşüşü yaşaman imkansız.

Knk ben oc yaptım ekran kartına, ancak görüntü donup bilgisayar mavi ekran verdiğinde ekran kartı kendisini sıfırlıyor. O yüzden çok uğraşmıyorum. Adam akıllı pek oyun oynamadığımdan sıkıntı olmuyor.
knk 1400mhz yaptığımda furmark açtım 5.dk dan sonra driver çöktü sonra 1380mhz yaptım voltaj değerlerini filan atarım sana şimdi sıkıntısız furmarkta çökmedi birde bu ekran kartı fanları hiç fulde çalıştırmıyormuş 80lere zorluyor fan ayarını da yükselttim

Dostum bütün mesajları okumadım ama sistemde sorun var update le ilgisi yok

knk 1400mhz yaptığımda furmark açtım 5.dk dan sonra driver çöktü sonra 1380mhz yaptım voltaj değerlerini filan atarım sana şimdi sıkıntısız furmarkta çökmedi birde bu ekran kartı fanları hiç fulde çalıştırmıyormuş 80lere zorluyor fan ayarını da yükselttim
Benimkisi tek fanlı modeli hiç bilmiyorum öyle senin gibi test'de etmedim. Eğer atabilirsen direkt senin ayarları denerim.

bak şimdi işlemci değiştilirsen mesela 7800x3d 15 k masraf üstelik anakartın yetemicek bu yüzden şöyle yapıyosun ram al bide aslında işlemci iyi bu yüzden işletim sitemin yavaşlamış olabilir bi format bide bence soğutucun iyiyse o işlemciye +200mhz oc atılır bide bios ayarı yapabilirsin

hem fps oyunu oynuyosan benim gibi cl 40 birraz fazla hem 6000 mhz bi ram alırsan işlemciyide en verimli şekilde kulanmış olursun bu ramleri al elindeki ram sat istersen https://www.sinerji.gen.tr/patriot-...g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.80.2

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,707
Üyeler
184,047
Son üye
Nytnos
Geri