Turknet rezilliğine bakin

97 destekliyor diye sen 100 alırsan kullanamazsın onu çok yüksek ihtimal sürekli kesinti olur 75mbps paketi varsa alırsın yoksa 50 alacaksın ve evet kablolardan olabilir benim evdeki kabloda 1-2 kablo yerinden çıktı diye jakta 50lik hız 25e düşmüştü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kanka maks desteklediğini zaten alamazsın kopma olması normal bakır altyapı fiber değilki kayıp yaşanmasın
Yoo aynen hocam zaten bende onu söylemek istedim arkadaşa destekliyor diye illa o hızı alamayabiliyorsun kablolar çok önemli bu konuda bende yeniden 0 fiber kablo sistemi döşenince almaya başladım 100 120mb veriyor normalde 100mb anlaşma ama kablolar iyi diye 120 150ye çıktıgı bile oluyor

97 destekliyor diye sen 100 alırsan kullanamazsın onu çok yüksek ihtimal sürekli kesinti olur 75mbps paketi varsa alırsın yoksa 50 alacaksın ve evet kablolardan olabilir benim evdeki kabloda 1-2 kablo yerinden çıktı diye jakta 50lik hız 25e düşmüştü

kanka maks desteklediğini zaten alamazsın kopma olması normal bakır altyapı fiber değilki kayıp yaşanmasın
Arkadaş 97 den 23 24 mbit aldığını söylemiş arkadaşlar. Tamam belki Türknet ile alakalı olmayabilir ama onlar da sistemini güncellememiş ve yanıtma sebebi aslında. En en kötü o arkkadaşın 80 küsür mbit alması lazım VDSL altyapıda. Kim bilir mahalle portları ne kadar dolu da o arkadaş 20 yi zor görüyor. Bakır vdsl veya adsl hat kroneden modeme bi sıkıntı yoksa genelde kroneye 2 adet kablo ile bağlanır. 2 kablodan 1 i yanlış olsa bile yüksek ihtimal 60 küsür megabit alması gerek çünkü ben aldım. Ki alabilirsiniz bakır da güçlüdür sadece iletimi yavaş. Arkadaşın yakındığı şeyi anlamamışsınız sizde marka övmüşsünüz direk.

Dün akşam sitedeki evimize İnternet bağlattim. Türknet altyapı testinde 97mbit vdsl internet destekledigi yaziyordu. Fiber maalesef yok. Adam eve geldi bağladı, hız testinde 3download veriyor. En son bir şeyler yaptı modem degisti falan şu an download 23 24 çıkıyor. BAHANESİ de bizim binanin internet kablolari çok eskiymis, hangi firmadan internet alirsam alayım aynı sorunları yaşayacakmisim. Ne yapmam lazım, modem verdi bir tane 1350 TL ye, Huawei marka. Acaba modemden kaynaklı olabilir mi bu sorun, dandik modeme benziyor
Hocam yaklaşık bir yıldır türknet gigafiberdeyim çok memnunum muhtemelen sizin civarda altyapılar sorunludur

Arkadaş 97 den 23 24 mbit aldığını söylemiş arkadaşlar. Tamam belki Türknet ile alakalı olmayabilir ama onlar da sistemini güncellememiş ve yanıtma sebebi aslında. En en kötü o arkkadaşın 80 küsür mbit alması lazım VDSL altyapıda. Kim bilir mahalle portları ne kadar dolu da o arkadaş 20 yi zor görüyor. Bakır vdsl veya adsl hat kroneden modeme bi sıkıntı yoksa genelde kroneye 2 adet kablo ile bağlanır. 2 kablodan 1 i yanlış olsa bile yüksek ihtimal 60 küsür megabit alması gerek çünkü ben aldım. Ki alabilirsiniz bakır da güçlüdür sadece iletimi yavaş. Arkadaşın yakındığı şeyi anlamamışsınız sizde marka övmüşsünüz direk.
bina kablosu hatalıdır belirttim zaten knk ama 80de vermezler ki ona öyle bi hizmetleri varmı 100lük paket alıp 80e sabitlemek

bina kablosu hatalıdır belirttim zaten knk ama 80de vermezler ki ona öyle bi hizmetleri varmı 100lük paket alıp 80e sabitlemek
Bina kablosu hatalı olsa bile 50 60 küsür alırsın yazıyı okumadın herhalde ?
80 alır niye alamasın altyapım yoğun değilken 96 mbps alıyordum yoğunlaşmaya başladı hızım 80 e düştü ki kararlılık ayarıyla kendin de düşürebiliyorsun ben çoğunlukla öyle yapıyordum. Hattının kaç Db de sabit kalmasını istediğini girebiliyorsun. Atıyorum 90 mbitte 4db snr margine sahipsin 8 db sabitleyip 12 mbps kaybediyorsun ama mis gibi internetin oluyor. Burda mevzu arkadaşa internet gelmemesi.

80 alır niye alamasın altyapım yoğun değilken 96 mbps alıyordum yoğunlaşmaya başladı hızım 80 e düştü ki kararlılık ayarıyla kendin de düşürebiliyorsun ben çoğunlukla öyle yapıyordum. Hattının kaç Db de sabit kalmasını istediğini girebiliyorsun. Atıyorum 90 mbitte 4db snr margine sahipsin 8 db sabitleyip 12 mbps kaybediyorsun ama mis gibi internetin oluyor. Burda mevzu arkadaşa internet gelmemesi.
Snr değerini modemi otomatik ayarlıyor da olabilir kendim yazınca aklıma geldi hat değerlerini at bakalım buraya bi konu sahibi

Arkadaşın yakındığı olay tamamıyla Türk Telekom'un olayı ( Onun altyapısı ve bunu söyleyen onun elemanı ) Turknet ile ne alakası var? Sistemini güncellememiş ve yanıtma dediğin nedir burada? Turknet'in bu hizmette tek yapacağı şey fatura tahsilatı ve MH'sine iletilen sorunları Türk Telekom'a bildirmek bu kadar... Onun dışında bir olayı yok.

Arkadaşın yakındığı olay tamamıyla Türk Telekom'un olayı ( Onun altyapısı ve bunu söyleyen onun elemanı ) Turknet ile ne alakası var? Sistemini güncellememiş ve yanıtma dediğin nedir burada? Turknet'in bu hizmette tek yapacağı şey fatura tahsilatı ve MH'sine iletilen sorunları Türk Telekom'a bildirmek bu kadar... Onun dışında bir olayı yok.
Altyapı kontrolünü düzgün sağlayamamak, 90 küsür megabit alabilirsiniz demek de bir yanıltmadır arkadaşın durumunda. Altyapı kabloların istediği kadar eski olsun o adamın alacağı hız değil o benim evimdeki kablolar 20+ küsür yıllık eskiden 90 şimdi 60 küsür alabiliyorum. Hat yoğunluğu var arkadaşın TT veya Türknet alabileceği hız değerletini güncellememiş eski değerleri görüyor.

Bende kendimi bildim bileli TT liyim hocam ama arızalı alt yapıyı düzelten yok en son gelen ekip normalde 570metreden internet vermiyoruz deyip kablonuz oksitli portunuz arızalı dedi ve gitti ondan sonra açtırdığımız arıza kayıtlarına da ne gelen var ne giden otomatikman kapanıyor.
Adamlar kendi müşterisiyle de ilgilenmiyor.

bu nasıl bir kafa kardeşim o zaman internet sağlayıcılığı yapmasın altyapı türktelekomunsa türk telekomun altyapısını kullanıp para kazacanak herhangi bir sorun yaşandığında da problem türk telekomda oh ne güzel bu adamın muhatabı türknet ise sorun türknettedir

Snr değerini modemi otomatik ayarlıyor da olabilir kendim yazınca aklıma geldi hat değerlerini at bakalım buraya bi konu sahibi
kararlılık dediğin olay her modemde yok

Altyapı kontrolünü düzgün sağlayamamak, 90 küsür megabit alabilirsiniz demek de bir yanıltmadır arkadaşın durumunda. Altyapı kabloların istediği kadar eski olsun o adamın alacağı hız değil o benim evimdeki kablolar 20+ küsür yıllık eskiden 90 şimdi 60 küsür alabiliyorum. Hat yoğunluğu var arkadaşın TT veya Türknet alabileceği hız değerletini güncellememiş eski değerleri görüyor.
Altyapı kontrolü TT'ın sisteminden alınan veriler. Yani sen Turknet'in sitesinden altyapı kontrolü yapıyorsun ama o verileri TT'nin sisteminden çekiyor. TT'nin sistemi ne söylüyorsa Turknet o sonucu veriyor. Turknet'in müşteriye verdiği her bilgi TT'nin onlara verdiği bilgidir arkadaşlar önce bunu anlayın. Burada yanıltma varsa TT'de.. Bu altyapının sağladığı hız teorik olarak 100 ama her bölge, her mahalle, her sokağın kabloların sağlık durumu aynı değil. Bazıları çok iyi durumda iken çoğu korozyon, kablo kopması sonrası tamir, hava koşullarından oluşan sel gibi durumlardan çok iyi değil. Bir de hat yopunluğu var tabi. Port yetersizliği, port arızaları.. O yüzden bazıları bu altypıdan teorik 90 alabilirsiniz diye söyleyebilir Turknet ama altyapının yoğunluğu veya kablo sağlık durumunu bilemediği için alabileceğin hızı net söyleyemez. Arıza bildiriminde gelen ekip TT ekibi zaten başkası müdahale edemez yasak. Gelen ekip sana söyler senin port arızalı, başka port şuan yok ( Varsa da söylemiyor mesela benim başıma geldi. Diğer firmayı iptal edip TT'ye geçince birden o sağlıklı port ortaya çıktı. ) ya da bu hattaki kablolarda arıza var, kablolar iyi değil o yüzden 90 yerine 50 alabilirsin diyebilir.

Bende kendimi bildim bileli TT liyim hocam ama arızalı alt yapıyı düzelten yok en son gelen ekip normalde 570metreden internet vermiyoruz deyip kablonuz oksitli portunuz arızalı dedi ve gitti ondan sonra açtırdığımız arıza kayıtlarına da ne gelen var ne giden otomatikman kapanıyor.
Adamlar kendi müşterisiyle de ilgilenmiyor.
Aynen öyle.. Benim işyerimde altyapı yok mesela.. Ama karşı kaldırımda var. Bende karşı kaldırımdaki komşumun dükkanınından kablo çekerek kullanıyorum. TT altyapı konusunda yeni yerleşim yerlerine güncel altyapı götürüyor eski altyapıyı yenileme gibi bir çalışmaları yok.

bu nasıl bir kafa kardeşim o zaman internet sağlayıcılığı yapmasın altyapı türktelekomunsa türk telekomun altyapısını kullanıp para kazacanak herhangi bir sorun yaşandığında da problem türk telekomda oh ne güzel bu adamın muhatabı türknet ise sorun türknettedir
Hocam şu olayı iyice araştırın yoksa içi boş oluyor.. Turknet'in kendisine ait altyapısı var gigafiber ismi ile ne demek internet sağlayıcılığı yapmasın? Ülkenin internet altyapısının çoğunluğu Türk Telekom'a ait. Bunun da çoğunluğu ADSL - VDSL denilen eski bakır kablo altyapısı. Devlet hakim sağlayıcı olan Türk Telekom'a rekabet kuralları gereği diğer ISS'lerin de piyasa rekabetine girebilmesi için altyapısını kiralama zorunluluğu getirdi. Yoksa Türk Telekom o altyapısını istediği fiyata ( kazık fiyata) size çakardı. Şimdi aynı altyapıyı TT size 5 liraya verirken diğer firmalar 3 liraya veriyor. Ama TT kendi altyapısına sadece kendi ekiplerinin müdahale etmesini şart koyuyor. Turknet'in veya diğer firmaların bunda yapabilecekleri bir şey yok. Şartı koyan Türk Telekom...Bu firmalar problemi TT'ye bildirmekle görevleri sınırlandırılmış. Şimdi öğrenmiş oldun...

Derdini git hükümete anlat kardeşim bu durumda olmasının sebebi bu

Geri