RTX 5050 vs RTX 4060 Mobile

Nvidianın bu seride yaptığı en güzel hamle rtx 5050 mobile tarafında gddr7 ve 8gb bellek ile masaüstü versiyonundan bile daha iyi şekilde çıkarması oldu.Bu kartlı laptoplar ortalığı yıkar geçer.Hele dlss 4 ve multi fg beraber epey bir süre sıkıntı yaşatmaz.Fiyatlarıda 35-40k düşerse mis.
Vatanın Yıl başında özel indirimleri felan olurda 40k lara yakalarsak alınabilir :)

Nvidia Kontrol panelindeki Sistem belleği geri çekilmesi BU ayar sayesinde Sorunsuz bir şekilde Vram sorunu olan oyunlarda Problemsiz stabil şekilde Oyunlarınızı oynayabilirsiniz arkadaşlar.

Alıntıyı görüntüle
Sorunsuz bir şekilde
1751186336816.webp

1751186396790.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de bu fiyatlar ne ya
1751186415544.webp

Sizden politikacı iyi olurmuş Neyi nasıl görmek istiyorsanız öyle gösterin hemen BU kart 1080p kartı test 2k ve 4k da içeriyor Attığın fotoğraf Neyin testi acaba bi bak istersen biz neyi tartışıyoruz 1080p de sorunsuz diyoruz dimi :)
Seni mi kırıcam ha bir de VRAM yetmese bile drop değilde FPS' i kasıtlı düşüren oyunları falan saymıyorum bile
1751186680184.webp

1751186698555.webp

Vatanın Yıl başında özel indirimleri felan olurda 40k lara yakalarsak alınabilir :)
Lenovo LOQ bekleyelim zaten en f/p ve dengeli onlar oluyor.Muhtemelen 13450hx işlemci ve 24gb bellekli olacak.Ekranıda full hd ıps srgb %100 144hz olur gene.

Nvidia Kontrol panelindeki Sistem belleği geri çekilmesi BU ayar sayesinde Sorunsuz bir şekilde Vram sorunu olan oyunlarda Problemsiz stabil şekilde Oyunlarınızı oynayabilirsiniz arkadaşlar.

Alıntıyı görüntüle
Bu ayarı ilk defa gördüm, bendeki 4050 6 gb ile de iş görür mü bu ayar peki

Alıntıyı görüntüle
Şimdi öğrendim bu ayarın ne anlama geldiğini, bu ayar ile vram yetmediği durumlarda RAM devreye giriyor RAM kullanılıyor

Bu ayarı ilk defa gördüm, bendeki 4050 6 gb ile de iş görür mü bu ayar peki

Şimdi öğrendim bu ayarın ne anlama geldiğini, bu ayar ile vram yetmediği durumlarda RAM devreye giriyor RAM kullanılıyor
DDR4 lerde performans bariz etkileniyordu ancak ddr5 te bu fark baya kapandı nerdeyse hiç hissedilmiyor heleki Frekans 8000 mhz felan ise Anlaşılmıyor.

Seni mi kırıcam ha bir de VRAM yetmese bile drop değilde FPS' i kasıtlı düşüren oyunları falan saymıyorum bile
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bahsettiğim teknoloji ile Onunda önüne geçiliyor heleki DDR5 sistemin varsa Fark hissetmiyorsun bile Kartı bizzat kullandım test ettim sadece Test videolarına bakarak konuşmuyorum bu arada Eğer İmkanın varsa seninde test etmeni öneririm Şaşırabilirsin.

Şu anki fiyatlarla 5050 alınır bir kart değil. Fiyatı 40Bin altına gerilerse alınır. 4050nin yerini alacak kartın neredeyse 2 katı fiyata satılması saçmalık bence.

Evet beyler VRAM den dolayı Mobile serisinde RTX 4070 ve 5070 çöptür. Bu yüzden minimum 4080 ve 5080 li bir laptop almalıyız. Evet beyler xx70 serisi çöp oldu artık alınmaz. Vram konusuna değinen herkes Rtx xx80 serisi altını asla önermeyecektir.

Evet beyler VRAM den dolayı Mobile serisinde RTX 4070 ve 5070 çöptür. Bu yüzden minimum 4080 ve 5080 li bir laptop almalıyız. Evet beyler xx70 serisi çöp oldu artık alınmaz. Vram konusuna değinen herkes Rtx xx80 serisi altını asla önermeyecektir.
Baydı bu muhabbet. Mobilde rekabet olmadığı için nvidia istediği gibi at koşturuyor. Biz de mecburen alıyoruz ama 50k bütçesi olan adama da vram yetersiz 5070ti al demek saçma olur yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,448
Üyeler
183,837
Son üye
mambaout
Geri