PerfEdge 5A Sistem Test Sonuçları Nasıl?

Reaksiyon skoru
55
Merhabalar Donanım Arşivi'nin

PerfEdge 5A

isimli hazır sistemini aldım ve sistem testlerini gerçekleştirdim. Sizce test sonuçları nasıl?

İki adet oyun testi "RDR2" "Cyberpunk 2077"
Ve 3Dmark, CinebechR23 Multi-Single Core, CrystalDismark, Furmark testleri mevcut.
Sistem Bilgileri:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz (5.0GHz Boost, 32MB Cache, 65W)
  • Anakart: Biostar B650MT-E PRO (DDR5, AM5, mATX)
  • Ekran Kartı: Palit RTX 5060 Ti Infinity 3 16GB GDDR7 (128-bit)
  • RAM: TwinMOS VOLTX 32GB (2x16GB) 5600MHz CL36 DDR5
  • SSD: TwinMOS CoreX 1TB M.2 NVMe (5000/4800MB/s)
  • Kasa & PSU: XPG Lander 500 (650W 80+, 4x120mm Rainbow Fanlı)
  • Soğutucu: FSP NC3 120mm ARGB Kule Tipi
Soğutma performansı açısından kasanın örnek görselini yükledim.

Ekler

• 3dMarkTestiGÜNCEL.webp
    3dMarkTestiGÜNCEL.webp
    109.5 KB · Hit: 104
  • CinebechR23 MultiCore CPU Score ALL.webp
    CinebechR23 MultiCore CPU Score ALL.webp
    131.8 KB · Hit: 82
  • CrystalDisMark Test.webp
    CrystalDisMark Test.webp
    27.7 KB · Hit: 82
  • Furmark Testi 2k 1Dakika.webp
    Furmark Testi 2k 1Dakika.webp
    315.9 KB · Hit: 93
  • RDR2 1440p Gaming Test.webp
    RDR2 1440p Gaming Test.webp
    116.9 KB · Hit: 98
  • Cyberpunk2k Ultra Msi Afterburner.webp
    Cyberpunk2k Ultra Msi Afterburner.webp
    111.6 KB · Hit: 97
  • KASAXPGLANDER001-3.webp
    KASAXPGLANDER001-3.webp
    30 KB · Hit: 96
Hayırlı olsun hocam. Youtu.be dan işlemci ve ekran kartını en az baz alarak oyunların fps lerini karşılaştırabilirsiniz. Burdan ancak aynı sistemi alan birinin yaptığınız testleri yapması lazım çıkar umarım biri

Hayırlı olsun hocam. Youtu.be dan işlemci ve ekran kartını en az baz alarak oyunların fps lerini karşılaştırabilirsiniz. Burdan ancak aynı sistemi alan birinin yaptığınız testleri yapması lazım çıkar umarım biri
Hocam çok teşekkürler. Baktım, tek tek daha sonra yapay zekaya da yorumlattim sistemde bir sorun yok, internettekilerle aynı sadece oyunlarda ısınması çok mu diye kararsız kaldım. Cyberpunk, Rdr2 bu oyunlarda 80-82 hatta işlemci çok nadiren 85 i gördüğü oluyor yani işlemci ortalaması benim gördüğüm 81-82 ekran kartı ortalaması 78-81 arası. Bu değerler biraz fazla gelmişti ama emin olamadım

Hocam çok teşekkürler. Baktım, tek tek daha sonra yapay zekaya da yorumlattim sistemde bir sorun yok, internettekilerle aynı sadece oyunlarda ısınması çok mu diye kararsız kaldım. Cyberpunk, Rdr2 bu oyunlarda 80-82 hatta işlemci çok nadiren 85 i gördüğü oluyor yani işlemci ortalaması benim gördüğüm 81-82 ekran kartı ortalaması 78-81 arası. Bu değerler biraz fazla gelmişti ama emin olamadım
Evet dediğiniz gibi işlemci bi tık yüksek gibi bulunduğunuz ortam sıcaksa ve mevsim hava sıcaklığı yüksekken normal gibi geldi bana. İlerleyen zamanlarda phantom spirit alırsınız çözülür.

Evet dediğiniz gibi işlemci bi tık yüksek gibi bulunduğunuz ortam sıcaksa ve mevsim hava sıcaklığı yüksekken normal gibi geldi bana. İlerleyen zamanlarda phantom spirit alırsınız çözülür.
Phantom spirit nedir hocam, ayrıca evet bulunduğum oda inanılmaz sıcak, vantilatör karşısında bile terliyorum

Bendee 78 falan oluyor şuan 22 derece mesela hava
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben yüksek buluyorum
Hocam şehirde hava 35 derece, odanın daha sıcak olduğuna eminim. Ama olabilir bende biraz şüphelendim bu yüksek değerlerde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Normal hocam bence göze batan bir falso yok. Furmark %100 de bile 72 derece görmüş. Oynadığınız oyunlar hem işlemci hem ekran kartını sömüren türden. Keyfinize bakın. Zaten anormal bir durum olsa sistem kapatıyor kendini
Doğru hocam. Test 1 dakikalıktı aslında, şöyle 15 dakika bir denemek gerek belki

Normal hocam bence göze batan bir falso yok. Furmark %100 de bile 72 derece görmüş. Oynadığınız oyunlar hem işlemci hem ekran kartını sömüren türden. Keyfinize bakın. Zaten anormal bir durum olsa sistem kapatıyor kendini
Hocam bendede gainward var 2k ultra ayarlarda %100 ekran kartı kullanıyo 76 78 nadiren 80 oluyor %60 2200rpm normalmi acaba bide üst ve cam çok ısınıyor bana sanki sıcak havayı dışarıya atamıyormuş gibime geliyor napmalıyım acaba

Phantom spirit nedir hocam, ayrıca evet bulunduğum oda inanılmaz sıcak, vantilatör karşısında bile terliyorum
Hava soğutma şuan kullandığınızdan biraz daha iyi fakat bu mevsimde normal şimdi biri gelip klimalı odada bende 70 dereceyi geçmiyor diyebilir. Bir sürü etken var aynı işlemci farklı kasa kullanan kişinin sıcaklığı daha az yada daha çok çıkabilir.

Hava soğutma şuan kullandığınızdan biraz daha iyi fakat bu mevsimde normal şimdi biri gelip klimalı odada bende 70 dereceyi geçmiyor diyebilir. Bir sürü etken var aynı işlemci farklı kasa kullanan kişinin sıcaklığı daha az yada daha çok çıkabilir.
Anladım. İnternette hava sıcaklığının işlemci ve ekran kartı sıcaklığı ile zerre alakası yok yorumları görmüştüm o zaman bu yorumlar gerçek dışı oluyor. Tamam hocam çok sağolun

Geri