Çözüldü✓ 6800xt fan hızı neden düşük

gavanoz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
224
öncelikle merhaba gördüğünüz gibi ekran kartını 1 saat furmark testi yaptım. evet sıcaklıklar yüksek bakım gerekiyor farkındayım fakat fanlar neden hep %50 civarında çalışıyor onu anlamadım

benchmark 1 saat.webp

öncelikle merhaba gördüğünüz gibi ekran kartını 1 saat furmark testi yaptım. evet sıcaklıklar yüksek bakım gerekiyor farkındayım fakat fanlar neden hep %50 civarında çalışıyor onu anlamadım

Alıntıyı görüntüle
Hocam fabrika çıkışlı ayarında o yani sen driverdan değişmediğin sürece fabrika ayarına göre gider ama bende düz 6800 vardı o 2k da 140 150fps arasında gidip geliyordu sen xt niye düşük
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde sanki bakım zamanı gelmiş gibi

Hocam fabrika çıkışlı ayarında o yani sen driverdan değişmediğin sürece fabrika ayarına göre gider ama bende düz 6800 vardı o 2k da 140 150fps arasında gidip geliyordu sen xt niye düşük

Birde sanki bakım zamanı gelmiş gibi
hocam 2 yılı geçti sanırım daha bakım yapmadım sarı siteden 2. el almıştım kutusu açılmamış diye bakım gerekiyor farkındayım fakat fanlar neden o kadar sıcaklığa rağmen %50 yi geçmiyor onu anlamadım hiç ayar yapmadım fan için sadece şuan chatgpt ye yazıp fan hızı ayarlarını değiştirdim o kadar

hocam 2 yılı geçti sanırım daha bakım yapmadım sarı siteden 2. el almıştım kutusu açılmamış diye bakım gerekiyor farkındayım fakat fanlar neden o kadar sıcaklığa rağmen %50 yi geçmiyor onu anlamadım hiç ayar yapmadım fan için sadece şuan chatgpt ye yazıp fan hızı ayarlarını değiştirdim o kadar
Yapmışsın ya işte chat gpt ye yazıp yaptığın ayarı atarmısın

he birde hocam elimde temudan aldığım bi termal ped var macun olarakta thermal grizzly aeronaut var bakımını bunlarla yapsam yeterli olur mu acaba

Yapmışsın ya işte chat gpt ye yazıp yaptığın ayarı atarmısın
daha 2 dk falan oldu bu ayarı yapalı
Screenshot_1.webp

he birde hocam elimde temudan aldığım bi termal ped var macun olarakta thermal grizzly aeronaut var bakımını bunlarla yapsam yeterli olur mu acaba

daha 2 dk falan oldu bu ayarı yapalı
Alıntıyı görüntüle
Driverdan atarmısın fotoğrafı

Şimdi macunu bilmiyorum ama katı bir macun olması lazım ve her termal pad her karta olmaz kendi kartının termal pad ölçülerini bulman lazım ama her kaynak da farklı yazar ama elinde kumpas gibi şeyler varsa kendin ölçebilirsin

Şimdi macunu bilmiyorum ama katı bir macun olması lazım ve her termal pad her karta olmaz kendi kartının termal pad ölçülerini bulman lazım ama her kaynak da farklı yazar ama elinde kumpas gibi şeyler varsa kendin ölçebilirsin
1Screenshot_1.webp

keserek yapamaz mıyız acaba bütün bir termal ped çünkü elimdeki

Alıntıyı görüntüle

keserek yapamaz mıyız acaba bütün bir termal ped çünkü elimdeki
Zaten boyutunu keserek yapıcaksın ama kalınlığı aynı olmaz o blok chipe tam oturmazsa yanabilir

Bu ayarlı kaydet diyip birde testi öyle yaparmısın

Zaten boyutunu keserek yapıcaksın ama kalınlığı aynı olmaz o blok chipe tam oturmazsa yanabilir

Bu ayarlı kaydet diyip birde testi öyle yaparmısın
anladım boyutlarını chatgpt ile baktım ürünleride buldum yakın zamanda bakımını yapacağım, teşekkür ederim.

bi 10dk test yapıp atacağım.

anladım boyutlarını chatgpt ile baktım ürünleride buldum yakın zamanda bakımını yapacağım, teşekkür ederim.

bi 10dk test yapıp atacağım.
Her kaynakta farklı yazar orda o yazdı diye hemen öyle yapma

Test atmana gerek yok yüzde elliyi geçti mi

Son düzenleme:
geçti, 88 hotspot derecesi %80 fan hızı oldu

peki bunu kendim ölçmek haricinde nasıl öğrenebilirim?

şöyle bir konu buldum bide
Hiçbir fikrim yok malesef

Ama termal pad yenilemek zorunda değilsiniz bellekler kaç derece

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,807
Üyeler
184,226
Son üye