Çözüldü✓ 7500f'den 7800x3d geçiyorum anakartım yeterli mi?

Amdx34

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
37
Merhaba dün 7800x3d sipariş verdim 7500f kullanıyorum bunu satıcam anakartım 7800x3d için yeterli düzeyde mi acaba asrock b650 livemixer kullanıyorum ve işlemci değiştirirken herhangi bir bios ayarı gerekiyor mu direk söküp yenisini mi takayım

bütçeniz varsa msı b850 gaming wifi alın. yoksa böyle devam

Asrock B650 LiveMixer anakartınız, AMD Ryzen 7800X3D işlemciyi destekliyor, çünkü bu anakart B650 çipsetine sahip ve AM5 soketini kullanıyor, bu da 7800X3D ile uyumlu. Ancak işlemciyi değiştirirken BIOS güncellemesi yapmanız gerekebilir, çünkü yeni nesil işlemciler için genellikle BIOS'un en güncel sürümüne ihtiyaç duyulabiliyor. İşlemciyi takmadan önce anakartınızın BIOS'unu en güncel sürüme yükseltmenizi öneririm. Genelde anakart üreticisinin web sitesinde BIOS güncelleme talimatları ve dosyaları bulunur. BIOS güncellemesini yaptıktan sonra eski işlemciyi çıkarıp yenisini takabilirsiniz.

ASRock BIOS Güncelleme Kılavuzundan Doğrudan Alıntı:

“Updating BIOS to support latest Ryzen processors is mandatory to ensure system stability and compatibility.”

(Yeni Ryzen işlemcileri desteklemek için BIOS güncellemesi sistem stabilitesi ve uyumluluk için zorunludur.)

Son düzenleme:
bütçeniz varsa msı b850 gaming wifi alın. yoksa böyle devam
Bütçe çıkar ama yeterli olursa değiştirmek istemem hocam özel seri anakart hoşuma gidiyor dediğim gibi yetersiz kalırsa değiştiririm işlemcinin performansına etki etmezse kalacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asrock B650 LiveMixer anakartınız, AMD Ryzen 7800X3D işlemciyi destekliyor, çünkü bu anakart B650 çipsetine sahip ve AM5 soketini kullanıyor, bu da 7800X3D ile uyumlu. Ancak işlemciyi değiştirirken BIOS güncellemesi yapmanız gerekebilir, çünkü yeni nesil işlemciler için genellikle BIOS'un en güncel sürümüne ihtiyaç duyulabiliyor. İşlemciyi takmadan önce anakartınızın BIOS'unu en güncel sürüme yükseltmenizi öneririm. Genelde anakart üreticisinin web sitesinde BIOS güncelleme talimatları ve dosyaları bulunur. BIOS güncellemesini yaptıktan sonra eski işlemciyi çıkarıp yenisini takabilirsiniz.
O zaman bios güncelleyip yeni işlemciyi öyle mi takayım hocam

Merhaba dün 7800x3d sipariş verdim 7500f kullanıyorum bunu satıcam anakartım 7800x3d için yeterli düzeyde mi acaba asrock b650 livemixer kullanıyorum ve işlemci değiştirirken herhangi bir bios ayarı gerekiyor mu direk söküp yenisini mi takayım
destekler bios güncelle tak kullan ben a620 ile 9800x3d kullancağım :D daha kötü

destekler bios güncelle tak kullan ben a620 ile 9800x3d kullancağım :D daha kötü
O baya sıkıntı yapmaz mı ben b650'den emin olamadım :D sen a620 ile kullanacaksın

o zaman bios güncelleyip 7500f çıkarıp 7800'ü takacağım hocam

Yeter ekstradan boşuna paranı harcama.

7500F ile 7800x3d aynı nesil neden bios güncellemesi gereksin ki ?.. 9800x3d olsaydı dediğiniz olabilirdi.

O baya sıkıntı yapmaz mı ben b650'den emin olamadım :D sen a620 ile kullanacaksın

İster b650 ister b850 kullanın. bir farkı yok o işlemci için.

sıkıntı yapmaz hocam sadece wattın yetmediği yerde performans kaybı yaşarım az biraz. testler var bununla ilgili çok az performans kaybı yaşanıyor. zaten valorant oynayacağım için işlemci yükse bile binmez. performans kaybetmem o yüzden

bios güncellemeye gerek yok.
biosu güncel tutmak her yönden iyi güncellesin bence

sıkıntı yapmaz hocam sadece wattın yetmediği yerde performans kaybı yaşarım az biraz. testler var bununla ilgili çok az performans kaybı yaşanıyor. zaten valorant oynayacağım için işlemci yükse bile binmez. performans kaybetmem o yüzden

biosu güncel tutmak her yönden iyi güncellesin bence
Tamamdır hocam teşekkür ederim işlemci yarın gelir ben akşam günceller işlemciyi sökerim artık :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,583
Üyeler
183,858
Son üye
rehruuyhg
Geri