Bilgisayar oyun oynarken reset atıyot yada donup kalıyor!

Makinacry

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
236
Olay şöyle gerçekleşiyo en çok counter strike ve fortnite da oluyo bu aniden ya pc donuyor elimle kapayıp açmam lazım yada kendi kendine aniden oyun ortasında reset atıyor bu çok sinir bozucu bir olay bunun herhangi bir çözümü varmıdır

sistem ayarlarındaki otomatik yeniden başlatma kapalı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

elektrik tesisatında sorun yok

occt programı ile stability-power test yap. güç kaynağı yetmiyor gibi

sistem hakkımda kısmında yazıyor PSU kasanın içinde gelen deepcool un 850w model psu su

güç kaynağı hayli hayli yetiyor
Elektrik dalgalanmaları güç kaynağının kapasitörlerinin kafa kısmını şişirmiş olabilir. Güç kaynağını aç içini kontrol et. + olarak işarelenmiş kapasitörlerin üstündeki aliminyum.
Çünkü şişip patladığı kısım + olarak preslenmiş çok ince tabakadır. Patladığında gül figuru gibi yukarı açılmış olur.

Aha bu resimi atmasam yazdıklarımdan bişey anlamak zor olabilir.

kondansat%C3%B6r0011.jpg

Çok ucuza kendin bu kapasitörlerden alıp lehimleye bilirsin ama kapasitör değerlerinin aynı olmasına özen göster.

Birde kapasitörü söktüğünde kutup farkı var.
- eksi kutup zaten belli gümüş renk tarafı

Son düzenleme:
Elektrik dalgalanmaları güç kaynağının kapasitörlerinin kafa kısmını şişirmiş olabilir. Güç kaynağını aç içini kontrol et. + olarak işarelenmiş kapasitörlerin üstündeki aliminyum.
Çünkü şişip patladığı kısım + olarak preslenmiş çok ince tabakadır. Patladığında gül figuru gibi yukarı açılmış olur.

Aha bu resimi atmasam yazdıklarımdan bişey anlamak zor olabilir.

kondansat%C3%B6r0011.jpg

Çok ucuza kendin bu kapasitörlerden alıp lehimleye bilirsin ama kapasitör değerlerinin aynı olmasına özen göster.

Birde kapasitörü söktüğünde kutup farkı var. - kutup zaten belli gümüş renk tarafı
teşekkür ederim ama bu kadar yeteneğim yok maalesef

kısaca yeni psu dimi

teşekkür ederim ama bu kadar yeteneğim yok maalesef

kısaca yeni psu dimi
İçini aç bak önce boşuna masraf etmeyesin.

Şiştiği ve patladığı durumda güç kaynağının gücü azalır yada aniden kapanmalara neden olur. Direkt çalışmayabilirde.

İşlemci fazla ısındığında bile sistem restart atar. Onun için diyorum kontrol etmek baya işine yarayacaktır.

Son düzenleme:

Şiştiği ve patladığı durumda güç kaynağının gücü azalır yada aniden kapanmalara neden olur. Direkt çalışmayabilirde.

İşlemci fazla ısındığında bile sistem restart atar. Onun için diyorum kontrol etmek baya işine yarayacaktır.
sistemi 15 dakikadır ağır occt testine soktum hiçbir sorun bulamadı işlemcide max 87 yi görüyor

1000048328.webp

oldukça sağlam gözüküyorlar

Alıntıyı görüntüle

oldukça sağlam gözüküyorlar
O zaman tamamdır.
Kapasitörler bazen bacak tarafından alttan da şişip patlar dikkat et oralara.

Furmark testine sok bide ekran kartını zorla 10 - 15 dakka.

Birde HDtune programı yükle.
Yukarıda bölümler göreceksin.
Error scan bölümüne git, testi start yap dahili depolamanın Bad sectörlü olup olmadığını test yap.
Okunmayan sektörler yüzünden sistem durduk yere donup kalabiliyor.

Bad sectörlü olursa kırmızı noktalar olarak görünecektir. Sağlıklıysa yeşil noktalar görünür.

Son düzenleme:
O zaman tamamdır.
Kapasitörler bazen bacak tarafından alttan da şişip patlar dikkat et oralara.

Furmark testine sok bide ekran kartını zorla 10 - 15 dakka.

Birde HDtune programı yükle.
Yukarıda bölümler göreceksin.
Error scan bölümüne git, testi start yap dahili depolamanın Bad sectörlü olup olmadığını test yap.
Okunmayan sektörler yüzünden sistem durduk yere donup kalabiliyor.

Bad sectörlü olursa kırmızı noktalar olarak görünecektir. Sağlıklıysa yeşil noktalar görünür.
1751957984642.webp

furmark dada bir sorun çıkmadı

Aynı sorunu bende yaşıyordum. occt, hdtune, memtestx86 hiç birisinde problem gözükmüyordu. sorunu deneme yanılma yöntemleriyle tespit ettim. çok saçma bir şey çıktı. kasanın arkasında yer alan usb 3.0 portlarından birisi sorunlu. bilgisayarın donmasına ve kilitlenmesine neden oluyor. bilgisayara reset atmaktan başka bir çaresi kalmıyordu. hatalı usb portunu tespit ettim ve onu artık kullanmıyorum. şu an sorun yok.

Geri