Diploma parası almak yasal mı?

Reaksiyon skoru
30
Liseden yeni mezun oldum. Az önce okuldan gelen bir mesajla, diplomamı alabilmem için 1000 TL gibi bir ücret talep edildiğini öğrendim. Bu durumun yasal olup olmadığını merak ediyorum. İnternette yaptığım araştırmalarda, diploma almak için para talep edilmesinin yasal olmadığı belirtiliyor. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan varsa, süreci ve ne yapılması gerektiğini özetleyebilir mi? Teşekkür ederim.

özel okulmu, devlet ise böyle bir hakları yok hemen şikayet etmelisin.

EK: (Başka bir forum sitesinde bir arkadaşımız bu konuyu cimere sormuş gelen yanıt ise bu şekilde olmuştur isterseniz sizde bu konuyu tekrardan cimere sorabilirsiniz gelen yanıtıda okul yetkililerine gösterebilirsiniz ve diplomanızı vermezlerse gerekli yerlere şikayetde bulunacağınızı açıkca belirtin.)

1752237094265.webp

Kaynak

Son düzenleme:
Liseden yeni mezun oldum. Az önce okuldan gelen bir mesajla, diplomamı alabilmem için 1000 TL gibi bir ücret talep edildiğini öğrendim. Bu durumun yasal olup olmadığını merak ediyorum. İnternette yaptığım araştırmalarda, diploma almak için para talep edilmesinin yasal olmadığı belirtiliyor. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan varsa, süreci ve ne yapılması gerektiğini özetleyebilir mi? Teşekkür ederim.

Yasal falan değil. Gider ayak soygun işte. Bizim zamanımızda da vardı ama biz bilmiyorduk tabii. 20 TL mi ne vermiştim ben o zaman.

Gider ayak soyuyorlar işte 50 kişi verse Allah bereket versin , Özel okulda okudum hiç böyle ücret ödemedim.
Gidin konuşun söyleyin durumu, varsa yönetmelikte yeri kanunu göstersinler yoksa şikayet edeceğinizi söyleyin.

Gider ayak soyuyorlar işte 50 kişi verse Allah bereket versin , Özel okulda okudum hiç böyle ücret ödemedim.
Gidin konuşun söyleyin durumu, varsa yönetmelikte yeri kanunu göstersinler yoksa şikayet edeceğinizi söyleyin.
bunları cimere şikayet etsem diploma almada sorun yaşar mıyım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

200 e yakın kişi mezun oldu para okula gitse sorun değilde cebe iniyor

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

200 e yakın kişi mezun oldu para okula gitse sorun değilde cebe iniyor
Hocam yasal olarak hiçbir şekilde haklı değiller tabii müdürlük belki zorluk çıkarabilir belki basılmadı daha gibi bahanelerle fakat bu bile suç olur yine ikinci bir suç işlemiş olurlar , her türlü şikayet edilince hak sizden yana olur.
Siz başta durumu İNSAN gibi onlara anlatmaya çalışın anlarlarsa tabii , olmazsa şikayet sürecine başlarsınız.
Zaten mezuniyet bilgileriniz bildiğim kadarıyla E-Devlet üzerinden sorgulanabilir dolayısıyla fiziki bir şekilde diplomaya acilen ihtiyacınız yoksa şikayet sürecini bekleyebilirsiniz.

Geri