İnternetimi nasıl hızlandırırım?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Sizden yardım bekleyen yok, zaten yardım eden biri de yok anca dalga geçiyorsunuz bir tane mantıklı cevap var mı şu konuda da ben anlamıyorum. Yeni modem alıp sorunu çözeceğim ben hangi modemi alacağımı da ben video izleyip bulurum başka boş mesaj yazmayın buraya.
aynen bir de yeni modeminle 24 mbps deneyimini iliklerine kadar yaşarsın aferin 🤣🤣🤣

1752766483295.webp
1752766527345.webp

Sizin ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor?
Hızınızın yükselmesini istiyorsanız;
Tarife değişikliği yapacaksınız.
Routerinizin 5 ghz desteği yoksa; değiştireceksiniz.
Bağlandığınız cihazlarında 5 ghz desteği olmalı. 2.4 ghz destekli cihazlarda 50 üstü sıkıntı olabilir.
Tarifeniz 24 ise mak. 30 alırsınız fiberde.
Speedtest'te test yaparken uygulamayı indirip test yapın.
Jitter ve ping değerlerinizde sorunlu; yüksek.
Routerinizde sorun olabilir. Ya da routere taktığınız cat kabloda.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Sizin ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor?
Hızınızın yükselmesini istiyorsanız;
Tarife değişikliği yapacaksınız.
Routerinizin 5 ghz desteği yoksa; değiştireceksiniz.
Bağlandığınız cihazlarında 5 ghz desteği olmalı. 2.4 ghz destekli cihazlarda 50 üstü sıkıntı olabilir.
Tarifeniz 24 ise mak. 30 alırsınız fiberde.
Speedtest'te test yaparken uygulamayı indirip test yapın.
Jitter ve ping değerlerinizde sorunlu; yüksek.
Routerinizde sorun olabilir. Ya da routere taktığınız cat kabloda.
Anlaşılmadıysa madde madde yazayım.

Diyorum ki zaten fiber tarifedeyim ucuz tarifede falan değilim zaten 800 lira veriyorum, buna rağmen sanki para vermeyip ucuzunu almışım gibi davrananlar var.

Benim sorunum hızın neden düşük olduğu ve pingin neden yüksek olduğu, kimin kaç liraya internet kullandığı umrumda değil adam gelmiş ben 600 veriyorum seni kazıklamışlar diyor benim sorum o değil ki bana çözüm gerek.

En son Türk Telekoma sordum modemi değiştir modemdendir sistemde sorun gözükmüyor dediler modemi değiştireceğim, foruma konu açıp modem önerisi istedim yine modem önermek yerine dalga geçtiler.

Artık kendim bir modem bulup sorunu çözeceğim burası forum mu dalga geçme platformu mu belli değil çünkü. Arada yardım etmeyi deneyen varsa da diğer mesajların arasına kaynadıysa kusura bakmasın ama kalanlar fazlasıyla üstüne alınabilir.

Önce farklı kabloyla deneyin.
Routerde menüye göz atın; Qos varsa kapatın. Upload hızı biraz şüpheli.
Wps, Upnp varsa onlarıda kapatın.
Bazen hız düşümünde küçük ont cihaz var; arkada ufak reset için delik olacak oradan bir resetleyin, faydası olabiliyor.
Buffer testi kablosuz doğru sonucu vermez; kablolu yapmanız lazım.
Sadece test yaptığınız cihaz ile; routerinde kablosuzu kapatmanız lazım.

Son düzenleme:
Önce farklı kabloyla deneyin.
Routerde menüye göz atın; Qos varsa kapatın. Upload hızı biraz şüpheli.
Wps, Upnp varsa onlarıda kapatın.
Bazen hız düşümünde küçük ont cihaz var; arkada ufak reset için delik olacak oradan bir resetleyin, faydası olabiliyor.
Uğraşma şunla ya

Anlaşılmadıysa madde madde yazayım.

Diyorum ki zaten fiber tarifedeyim ucuz tarifede falan değilim zaten 800 lira veriyorum, buna rağmen sanki para vermeyip ucuzunu almışım gibi davrananlar var.

Benim sorunum hızın neden düşük olduğu ve pingin neden yüksek olduğu, kimin kaç liraya internet kullandığı umrumda değil adam gelmiş ben 600 veriyorum seni kazıklamışlar diyor benim sorum o değil ki bana çözüm gerek.

En son Türk Telekoma sordum modemi değiştir modemdendir sistemde sorun gözükmüyor dediler modemi değiştireceğim, foruma konu açıp modem önerisi istedim yine modem önermek yerine dalga geçtiler.

Artık kendim bir modem bulup sorunu çözeceğim burası forum mu dalga geçme platformu mu belli değil çünkü. Arada yardım etmeyi deneyen varsa da diğer mesajların arasına kaynadıysa kusura bakmasın ama kalanlar fazlasıyla üstüne alınabilir.
senin çözümün yok kanki koyun gibi yüksek fiyattan berbat internetle kalicaksin öyle

gitmiyorum babanin forumu mu burasi, sen kendini ne saniyorsun ha?
Sen kimsin ki başkalarının konusuna girip dilediğin gibi dalga geçme hakkını kendinde buluyorsun acaba? Uygun dille de cevap yazdım ama anlamadın sanırım, anlayacağın şekilde yazıyorum, DEFOL!

hocam şaka gibi adam fiber olunca internetin en hızlısı olucağını sanıyor vallaha uğraşmayın değmez
En başından beri size onu anlatıyorum ben 2 3 cevap verip ne olduğunu anladım zaten forum TROLünün :D Salın kasmayın bir şeyden anladığı yok nasıl yaşıyor anlamak güç :D
"Dedi hayattaki tek amacı forumda konu açanlarla dalga geçmek olan 2 eleman." beni tasvir etme şekline bak asgpkogasokpgaspokgaspokasg forumdaki mesajlarımı anlayacak IQ seviyesinde bile değil ama laf yapabiliyor ateşte yakıyordur bu ha birde LAN portu olmayan pc ile fiber süper hızlı interneti vardır DASDASASDASDASDADS

hocam şaka gibi adam fiber olunca internetin en hızlısı olucağını sanıyor vallaha uğraşmayın değmez
Fiberden daha hızlı altyapı var da bizim mi haberimiz yok? bir şey bilmeyenler toplanmış dalga geçiyor buna da forum deniyor sanırım burada, kimse yardım falan etmesin lütfen (gören de yardım etmeye çalışan var sanacak) ben kendim çözerim sorunumu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En başından beri size onu anlatıyorum ben 2 3 cevap verip ne olduğunu anladım zaten forum TROLünün :D Salın kasmayın bir şeyden anladığı yok nasıl yaşıyor anlamak güç :D
"Dedi hayattaki tek amacı forumda konu açanlarla dalga geçmek olan 2 eleman." beni tasvir etme şekline bak asgpkogasokpgaspokgaspokasg forumdaki mesajlarımı anlayacak IQ seviyesinde bile değil ama laf yapabiliyor ateşte yakıyordur bu ha birde LAN portu olmayan pc ile fiber süper hızlı interneti vardır DASDASASDASDASDADS
Bir tane bilgi içerikli mesajın yok şurda, boş konuşmayı bırakıp başkasına yardım edeceksen et bana bulaşma.

Fiberden daha hızlı altyapı var da bizim mi haberimiz yok? bir şey bilmeyenler toplanmış dalga geçiyor buna da forum deniyor sanırım burada, kimse yardım falan etmesin lütfen (gören de yardım etmeye çalışan var sanacak) ben kendim çözerim sorunumu.
HOCAM BEN SİZE DÜNDEN BERİ YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM!!!!!
Fiberden hızlı altyapı tabii ki de VAR o da GİGAFİBER altyapı hatta ondan da hızlı altyapı var o da METROFİBER oluyor İNTERNETİNİZ FİBER OLUNCA otomatikmen en hızlısı olmuyor FİBER İNTERNETİN EN HIZLISI 100 MBPS veya 500 MBPS ama siz bunu ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ ben size yardımcı olmaya gerçekten çalıştım ama insanda bir sabır vardır siz ezberlemişsiniz FİBER ALTYAPI FİBER ULAN FİBER DEDİĞİN ŞEY ALTYAPININ ADIDIR ben sizinle dalga geçmedim siz beni ciddiye alıp dinleseydiniz ben size istediğiniz kadar yardım ederdim

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri