Monitör seçim tavsiyesi

Pyrex1

80+
Reaksiyon skoru
6
İşlemcim: Ryzen 5 7600X.
RAM: 32 GB.
ASUS Prime GeForce RTX 5060 Ti 16 GB GDDR7 OC bu ekran kartına geçiş yapacağım sizce 24 inç 240Hz 1080p monitör mü alayım yoksa 2K 170 Hz 27 inç monitör mü alayım?
2K ya geçmek istememenin nedeni alacağım FPS'ler çok düşer diye ama arkadaşım 2K da oynayıp DLSS açarsan 1080P'den daha kaliteli bir görüntü olur ve FPS'in de aynı kalır dedi ne düşünüyorsunuz?
Rekabetçi oyun nadiren oynuyorum FPS ile çok işim olmuyor genelde.

5060ti sahibi olup yüksek hz 24 inç monitör kullanmanızın tek bir mantıklı sebebi olabilir. O da yüksek elo rank kastığınız biz fps oyunu oynuyor olmanız. Birincil olarak oynadığınız böyle bir fps oyunu yoksa neden 2k nimetinden faydalanmayasınız ki.

5060ti sahibi olup yüksek hz 24 inç monitör kullanmanızın tek bir mantıklı sebebi olabilir. O da yüksek elo rank kastığınız biz fps oyunu oynuyor olmanız. Birincil olarak oynadığınız böyle bir fps oyunu yoksa neden 2k nimetinden faydalanmayasınız ki.

16 gb kartı olup 1080 monitör almak mantıksız gelıyor
Hikayeli oyun oynasam fps den kaybedicem ya Hz den ziyade o kafamı çeldi % kaç fps kaybederim diye

Hikayeli oyun oynasam fps den kaybedicem ya Hz den ziyade o kafamı çeldi % kaç fps kaybederim diye
hocam fps kaybetmeniz o kadar etkilemez 2k monitörde oyun oyunadın mı hıc muthıs bır fark var 1080 ile

fps yönünü düşünmeyin hocam arada çok net bir fark var 2k tatmin eder
Bu nasıldır peki sizce

Bu nasıldır peki sizce
Bütçeniz nedir? Hangi oyunları oynuyorsunuz?

Hikayeli oyunlarda zaten kimse 200 fps oyun deneyimi beklemez. Şahsen ben rekabetçi oyunlar harici 90 ya da 120 fps sabitleyip oynuyorum. 90 ve sonrası akıcı bir deneyim sunuyor takılma vs. hissettirmiyor. Dediğim gibi 2k nimeti varken 1080p alacak insanın e spor hayali falan olması lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok değişken bir şey ama tamamen rastgele bir örnek vereyim size. Furmark testinde 1080p ayarda 160 fps verebilen bir kart 2k çözünürlüğe alındığında 120-130 fps verebilir genelde. Yarı yarıya bir fps düşüşü bekliyorsanız içiniz rahat olsun öyle bir kayıp olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,862
Üyeler
184,065
Son üye
subdomainemre
Geri