PC Yükseltme Tavsiyesi

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
2,802
Aşağı yukarı 2.5 senedir aşağıdaki ve imzamdaki kendi topladığım sistemimi kullanıyorum. Yavaştan DDR5'e geçmek istiyorum fakat parça parça yükseltmek mi daha mantıklı olur yoksa direkt DDR5 sisteme geçip elimdeki sistemi satmak mı daha mantıklı olur? Sistemim her türlü işimi gördüğü için pek acelem yok, kafamda herhangi bir bütçede yok. 5070 ve üstü güzel parçalara sahip bir sisteme geçmek var aklımda fakat şu anlık sadece fikir amaçlı soruyorum, hemen almayacağım.

Ryzen 5 5600
Gigabyte B450M S2H
Sapphire Pulse RX 6700
XPG Spectrix D60 2x16GB 3600MHz
NZXT C650 80+ Bronze
Thermalright Phantom Spirit 120SE ARGB
Crucial T500 1TB
PNY CS900 1TB
Sandisk Ultra 3D 500GB
Dark Maxima V30

Aşağı yukarı 2.5 senedir aşağıdaki ve imzamdaki kendi topladığım sistemimi kullanıyorum. Yavaştan DDR5'e geçmek istiyorum fakat parça parça yükseltmek mi daha mantıklı olur yoksa direkt DDR5 sisteme geçip elimdeki sistemi satmak mı daha mantıklı olur? Sistemim her türlü işimi gördüğü için pek acelem yok, kafamda herhangi bir bütçede yok. 5070 ve üstü güzel parçalara sahip bir sisteme geçmek var aklımda fakat şu anlık sadece fikir amaçlı soruyorum, hemen almayacağım.

Ryzen 5 5600
Gigabyte B450M S2H
Sapphire Pulse RX 6700
NZXT C650 80+ Bronze
Crucial T500 1TB
PNY CS900 1TB
Sandisk Ultra 3D 500GB
Dark Maxima V30
En az 2 sene daha gideri var bence sistemin, sistemin yermediği bir şeyi yoksa yenisine ihtiyaç yoksa bence şuan bunu düşünmeye bile gerek yok 2 senede kim bilir neler çıkar çünkü, direkt DDR6 ya geçersin belki kim bilir 😀

Ryzen 5 5600
Gigabyte B450M S2H
Sapphire Pulse RX 6700
NZXT C650 80+ Bronze
Crucial T500 1TB
PNY CS900 1TB
Sandisk Ultra 3D 500GB
Dark Maxima V30
bu sisteme git rx9070xt al birde psu al monitör 4k al devam

bu sisteme git rx9070xt al birde psu al monitör 4k al devam
Kusura bakma ama gördüğüm en mantıksız ve boş öneri falan olabilir. Sadece monitör 20K, ekran kartı 32-33K, üstüne PSU da ekleyince fiyat uçuyor gidiyor. Monitörü değişmesem bile 5600 ve RX 9070 XT'nin yapacağı uçuk seviyedeki darboğazdan bahsetmiyorum bile, birbiriyle alakası olmayan iki parça... Üstüne DDR4 sisteme bu kadar yatırım yapmanın da hiçbir mantığı yok.

Kusura bakma ama gördüğüm en mantıksız ve boş öneri falan olabilir. Sadece monitör 20K, ekran kartı 32-33K, üstüne PSU da ekleyince fiyat uçuyor gidiyor. Monitörü değişmesem bile 5600 ve RX 9070 XT'nin yapacağı uçuk seviyedeki darboğazdan bahsetmiyorum bile, birbiriyle alakası olmayan iki parça... Üstüne DDR4 sisteme bu kadar yatırım yapmanın da hiçbir mantığı yok.
oled mi al diyorz 4k ortalam monitör 10k zaten 9070xt 33 k 43 k 850w psu 4.5 47.5 a 4k da her oyunu oynarsın ha bu arada 4k da zorunlu degil ktc nin 2k monitörü var 6.6 ya oda işini görür

oled mi al diyorz 4k ortalam monitör 10k zaten 9070xt 33 k 43 k 850w psu 4.5 47.5 a 4k da her oyunu oynarsın ha bu arada 4k da zorunlu degil ktc nin 2k monitörü var 6.6 ya oda işini görür
Yok dostum sağ ol, DDR4 sisteme bu uzun vadeli yatırım çok saçma. Zaten konuyu açarken DDR5'e geçmek istediğimi söylemiştim, bana neden DDR4'de kalmamı tavsiye ediyorsun onu da anlamadım, DDR4 önerisi istesem yazardım zaten oraya. Bu arada o dediğin ortalama 10K'ya 4K IPS monitörü de atarsan sevinirim, ben baktığımda 16-17K'dan aşağı göremedim, sen gördün sanırım.

Yok dostum sağ ol, DDR4 sisteme bu uzun vadeli yatırım çok saçma. Zaten konuyu açarken DDR5'e geçmek istediğimi söylemiştim, bana neden DDR4'de kalmamı tavsiye ediyorsun onu da anlamadım, DDR4 önerisi istesem yazardım zaten oraya. Bu arada o dediğin ortalama 10K'ya 4K IPS monitörü de atarsan sevinirim, ben baktığımda 16-17K'dan aşağı göremedim, sen gördün sanırım.
yahu ne adamsın güzel kardeşim elindeki malları satarsan zaten istedigin ürünü alırsın sonrada ddr5 e geçersin zaten sistemini satsan üstüne 50k koyman lazımki adam gibi ddr5 sistem yap 9070xt filan

4k ips istiyorsan buyur 10k altına var

yani bu ürünleri alıp elindeki ekran kartı ve güç kaynagını satacaksın alacagın fiyatlardan düşüceksin dedigim gibi illa 4k da şart degil 2k da olur

yahu ne adamsın güzel kardeşim elindeki malları satarsan zaten istedigin ürünü alırsın sonrada ddr5 e geçersin zaten sistemini satsan üstüne 50k koyman lazımki adam gibi ddr5 sistem yap 9070xt filan

4k ips istiyorsan buyur 10k altına var

yani bu ürünleri alıp elindeki ekran kartı ve güç kaynagını satacaksın alacagın fiyatlardan düşüceksin dedigim gibi illa 4k da şart degil 2k da olur
50K'ya zaten RX 9070 XT'li sistemler var, sen git direkt 50K'ya DDR4'de kalıp 9070 XT kullan diyorsun bana, akıl var mantık var be güzel kardeşim.
Kanka tartışma yaratmak falan istemem ama 4ms 60Hz monitör atmışsın, dalga mı geçiyorsun benimle?

50K'ya zaten RX 9070 XT'li sistemler var, sen git direkt 50K'ya DDR4'de kalıp 9070 XT kullan diyorsun bana, akıl var mantık var be güzel kardeşim.
Kanka tartışma yaratmak falan istemem ama 4ms 60Hz monitör atmışsın, dalga mı geçiyorsun benimle?
50k ya nerde var 9070xt kaliteli parçalarla sistem nerde çar çöp parça var koyup sattıkları sistemlerimi diyorsun

üstüne sen dedinki 10k altına ips monitör yok bende dedim var ve attım sen şu hz bu hz olsun demedin

dedigim gibi kendin bilirsin sistemini satabiliyorsan satıp 60-70k bandıan güzel bir sistem oluşturabilrisiniz

Ryzen 5 5600
Gigabyte B450M S2H
Sapphire Pulse RX 6700
NZXT C650 80+ Bronze
Crucial T500 1TB
PNY CS900 1TB
Sandisk Ultra 3D 500GB
Dark Maxima V30
Hemen alınmayacaksa parçaların belirlenmesi mantıksız o zamanki ekonomik durumla o zamanki olucak para şimdikiyle aynı olmama ihtimali var ama yine de önerim kafamdan yazayım

5070
7500f
B650gaming plus 1k daha koyarım dersen gigabyte b850 var
Phantom sprit ve mx4 macun
Patriot viper 16gb cl30 ram tekli satılandan iki tane alman
Wd blue sn5000
Fps cmt 218 750wat psu lu kasa

50k ya nerde var 9070xt kaliteli parçalarla sistem nerde çar çöp parça var koyup sattıkları sistemlerimi diyorsun

üstüne sen dedinki 10k altına ips monitör yok bende dedim var ve attım sen şu hz bu hz olsun demedin

dedigim gibi kendin bilirsin sistemini satabiliyorsan satıp 60-70k bandıan güzel bir sistem oluşturabilrisiniz
Ya kanka sen bile 60Hz monitör kullanmazsın ama bana öneriyorsun, forumda parası olup 60Hz monitör tercih edecek 1 adam bile yok yarma ya. Yine de sağ ol önerin için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hemen alınmayacaksa parçaların belirlenmesi mantıksız o zamanki ekonomik durumla o zamanki olucak para şimdikiyle aynı olmama ihtimali var ama yine de önerim kafamdan yazayım

5070
7500f
B650gaming plus 1k daha koyarım dersen gigabyte b850 var
Phantom sprit ve mx4 macun
Patriot viper 16gb cl30 ram tekli satılandan iki tane alman
Wd blue sn5000
Fps cmt 218 750wat psu lu kasa
Yok, parça belirlemiyorum. Yakın zamanda her iki taraftan da yeni gpu çıkmayacağı için sadece 7600 ve 5070 ikilisi kafamda net şu anlık. Benim sorum ise sistemi satıp bu iki parça dahilinde hazır sistem almak mı yoksa direkt upgrade işine girmek mi daha mantıklı olur.

Ya kanka sen bile 60Hz monitör kullanmazsın ama bana öneriyorsun, forumda parası olup 60Hz monitör tercih edecek 1 adam bile yok yarma ya. Yine de sağ ol önerin için.
dostum dedigim gibi 4k almak zorunda degilsin ilk tavsiyem o istemiyorsan 2k alabilrisin dedigim halde bastıra bastıra bir şey kanıtlamaya çalışman komedi dedigim gibi isterseniz 2k alabilrisiniz 3 ürünü alıp sonra elinizde borçlarını ödedikten sorna anakart + işlemci + ram satması daha kolay olucagı için daha mantıklı olucaktır kimse sizin bu sisteminze istedginiiz parayı vermez çok beklersiniz hemen kasayı satacagın bir garantisi yok ama atıyorum ekran kartı alrısın sonra elindekini satarsın sonra güç kaynagı alırsın güç kaynagı satarsın parça parça yavaş yavaş ddr5 e güncellersin şimdilik idare edersin diyorum bende kendim rtx 4070 ile ryzen 5600 ile oynamadıgım oyun yok sıfır darbogaz sende 9070xt ile ayarları köklersen darbogaz yaşacagını düşünmüyorum birazda 5600 e overclok yaparsın ddr5 e geçene kadar idare edersin dedigim gibi gene karar senin para senin sataibliyorsanız satıp güzel bir bütçe oluşturdugunuzda tekrar konu açarsınız

Direk satıp benim dediğim gibi kaliteli parçalar almak en iyisi ya da sattığın parçanın parasının üstüne koya koya da alabilirsin ama elinde kalma ihtimali var benim önerim satıp yeniden almak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok, parça belirlemiyorum. Yakın zamanda her iki taraftan da yeni gpu çıkmayacağı için sadece 7600 ve 5070 ikilisi kafamda net şu anlık. Benim sorum ise sistemi satıp bu iki parça dahilinde hazır sistem almak mı yoksa direkt upgrade işine girmek mi daha mantıklı olur.
.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,501
Üyeler
183,129
Son üye
ado.
Geri