Asulgard
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 646
Saniyede 3gb data transferi yapacak bir oyun daha çıkmadı, (loading den bahsetmiyorum, oyun içi) en kral oyunun setuplı hali 100-150gb iken hangi oyun bunu kullanabilir.kardom 7gb/sn okuma hızı olan bi m2 nin hızı sıcaktan birden 3gb/sn gibi düşük hızlara düşerse görürsün oluyor mu olmuyor mu. Oynadığın oyunda fps sağlayan şeyler sadece ram+işlemci+gpu değil o veri yavaş akarsa işlemci yavaş işler ram yavaş aktarır ekran kartı da geç veri sağlar. Birden hızı düşüyor m2 ssd'lerin benim kinden biliyorum ve donma kasma olmadan oynadığım oyunda m2 ısınınca 3-5 FPS aşağıya çekiyor kendini. Bir şeyden anlamamak demişsin keşke demeseydin bilgin olmayabilir fakat düşünmen lazım. Senin dediğin küçük boyutlu hemen önbelleğe alınabilen piyasası artık kalmamış sayılabilecek düşük oyunlar için geçerli rdr2/black myth/cyberpunk/ark/last of us vb. gibi büyük oyunlarda geçersiz sürekli veri aktarımı yapılıyor bu oyunlarda 100GB veriyi önbelleğe çekemezsin imkanı yok şu an ki teknoloji ile bu da ne demek senin oyun verin m2 tarafından sürekli sağlanmalı demek ama o hız kaybederse diğer donanımlar da gecikme olur ve fps düşer. Aşırı bir fps den bahsetmiyorum 3-5 fps fark ettirmez normalde fakat oyunu 45 FPS de oynayan adam için büyük önem taşır.
HDD bile yeterli idi bir kaç yıl öncesine kadar, şimdi gen4 lerden bahsediyoruz. 3gb/sn ile hiç bir şekilde takılma falan yaşamana imkan yok. Sırf oyun için zaten gen4 SSD almak falan da çok saçma.