Mavi Ekran Valorant Van9003 hatası alıyorum yardım

Hocam biostan çıkmıştım default ayara çektim her şeyi şimdide ekran gelmiyor PC çalışıyor
DDR5 sistem var default cekince ramden dolayi gec aciyor olabilir sorun degil bekle biraz ekran gelir ben sistemi ilk kurdugumda 15 dakika bekledim goruntu gelsin diye :d ddr5'ten her sey beklenir

X870 gigabayte Aorus Elite 9800x3d 9060 XT sisteme sahibim valorantta tpm hatası alıp duruyorum nasıl bu sorunu gideririm.
Ayarlardan secure Boot kısmının orada standartı custom a al. Sonra yeniden başlarken bios a birdaha girip custom u standarta al.

DDR5 sistem var default cekince ramden dolayi gec aciyor olabilir sorun degil bekle biraz ekran gelir ben sistemi ilk kurdugumda 15 dakika bekledim goruntu gelsin diye :d ddr5'ten her sey beklenir
Hocam en son ayarları default yaptım kaydedip çıktım bu hale geldi normalde böyle yapmazdı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın kırmızı ışığı yanıyor ama bir şeyde arıza mı var acaba?

Ekler

• 1753304966379403535677137793158.webp
    1753304966379403535677137793158.webp
    664.9 KB · Hit: 10
Hocam kapatin, bios pilini sokun, gucu kesin 2 dakika bekleyin bu sirada kablo takili degilken guc butonuna basin biraz, sonra bios pilini takin, elektrik kablosunu takip tekrar acin sizin bios kafayi yemis, o yuzden tavsiyemdir ki bir yeni bios gelmis mi bakin egldiyse bios guncelleyin benden demesi.

sizin bios zortluyor gibi me geldi

Hocam en son ayarları default yaptım kaydedip çıktım bu hale geldi normalde böyle yapmazdı

Hangi isik yaniyor orada yazar parca ismi cpu,ram vs. gibi

O ışığın yanından neyin hata verdiği yazar ya gpu yada dram hatası alıyorsun dediğim ayarları biostan açıp boot ettin mi?

Hocam kapatin, bios pilini sokun, gucu kesin 2 dakika bekleyin bu sirada kablo takili degilken guc butonuna basin biraz, sonra bios pilini takin, elektrik kablosunu takip tekrar acin sizin bios kafayi yemis, o yuzden tavsiyemdir ki bir yeni bios gelmis mi bakin egldiyse bios guncelleyin benden demesi.

sizin bios zortluyor gibi me geldi
Bu kartta cortlarsa elimde 30 k çöp olacak hadi hayırlısı geçen işlemci soketinin başını yedim tamire gönderdim bunu yeni aldım buda bozulursa geçmiş olsun artık ne diyim 😅🤣

O ışığın yanından neyin hata verdiği yazar ya gpu yada dram hatası alıyorsun dediğim ayarları biostan açıp boot ettin mi?
Bro ekran gelmiyor ki.nasil yapayım 😅🤣

Yok hocam bozulmaz oyle kotuye yormayin DA-Tech hocam ile cozemedigimiz sorun yoktur.

Sen direk biosa girdin, load default optimization yaptin yani biostan sifirladin ve suan boyle mi kaldi?

Yok hocam bozulmaz oyle kotuye yormayin DA-Tech hocam ile cozemedigimiz sorun yoktur.
Tuştan kapatayım mı PC yi napayım

Sen direk biosa girdin, load default optimization yaptin yani biostan sifirladin ve suan boyle mi kaldi?
Evet

Bu kartta cortlarsa elimde 30 k çöp olacak hadi hayırlısı geçen işlemci soketinin başını yedim tamire gönderdim bunu yeni aldım buda bozulursa geçmiş olsun artık ne diyim 😅🤣

Bro ekran gelmiyor ki.nasil yapayım 😅🤣
Biosu da mı göremiyorsun?

PCye reset atıp biosa girmeye deneyince ekran gelmiyorsa vay halimize

Tpm açmıştım işime yaramadı bahsedilen ayarları bulamadım biosta sonra cortladı böyle

Biosu da mı göremiyorsun?

PCye reset atıp biosa girmeye deneyince ekran gelmiyorsa vay halimize
Res tuşu yokki PC de

Anakart arkasında CMOS tuşuna basılı tutup, bios sifirlansin.
PC power tuşuna basılı tutup kapat önce ama

Iyi en azindan ayarlari bulamadan cortlamis yoksa benim ayarlardan olsaydi uzulurdum, normalde olmazda olacagi tutar

Tustan kapatin hocam dedigimi yapin, pil sokmeli olan islemi.

Geri