Yardım CS2 İÇİN AMD AYARLARI

han1010

80+
Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar gpu olçekleme modu açık mı kapalı mı olsun amd kullanıyorum input lagı düşürmenin yolları nedir

Arkadaşlar gpu olçekleme modu açık mı kapalı mı olsun amd kullanıyorum input lagı düşürmenin yolları nedir
bende kapalı o ayar ama oyundan kaynaklı bence yada donanım yetmiyor.
İmzadaki sistemi kullanıyorum çoğunlukla 13ms çalışıyor oyun bana kalırsa çok ciddi bir süre bu çünkü valoda max oda nadir 6ms frame geçikmesi görüyorum.

2 oyun arasındaki geçikme farkı bariz bir şekilde belli ediyor cs2 den sonra oldu bu olay zaten.

Beyler, bugun sansli gununuzdesiniz. Simdi ben Driver Only kullaniyorum hatirlamiyorum gorsel olarak biri Software ss'i atsin yardimci olayim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Olceklendirme, kapali kalabilir eger Radeon Super Resolution kullanmiyorsaniz.

Onun Disinda CS icin ben, Anti-Lagi acik, Image Sharpening acik ve %100, Wait For Vertical Sync Always OFF, daha sonra asagilarda ise Texture Filterin Quality performance, Surface Format Optimization Acik, Tesselation Mode Override Application Settings ve altinda cikan yeni ayarda ise OFF olarak ayarlayin. Daha sonra da vivid gaming'i acin softwareda ekran ayarlari kisminda

Tum fps oyunlarini bu sekilde yapiyorum

Son düzenleme:

kanka oncelikle arkaplandaki herşeyi kapat unlost fps arttırma yap üşenmeden sıkılmadan daha sonra başlangıc uygulamalarını kapat gereksiz olanları yani unlost fps arttırmada ztn gösteriyor herşeyi hepsini yap daha sonra oyun içinden 1080p veya istersen 2k destekliyorsa monitorun 2k ayarla tam ekran yap ve şu autoexec dosyasını kullanabilirsin kendim gpt'ye yaptırmıştım çok iyi + olarak x tuşuna bastığında sağ tıkı da ateş olarak algılıyor ve tabancayla sağ tık sol tık ikisiine birden basarak tarayabiliyorsun attığım autoexec dosyası ile. bütün ayarları low çek bazılarını ekran kartın iyiyse kendine göre orta veya yüksek yapabilirsin 2k oynuyorsan oyunu en alttaki fsr ı ultra kalite veya kalitede oynayabilirsin ama dahada düşüğe çekme okdr fps manyağı değilsen hiç açma hatta

1753741868795.webp

özellikler

1753741939445.webp

başlatma seçenekleri kısmına

-vulkan -freq ekranınHZSİNİGİR -refresh ekranınHZSİNİGİR -high -threads İŞLEMCİNİNÇEKİRDEİĞİNİGİR -novid -nojoy -tickrate 128 +fps_max 400 +cl_cmdrate 128 +cl_updaterate 128 +rate 786432 +exec autoexec.cfg -allow_third_party_software +cl_forceprelod 1 +violence_hblood 0

bunu gir ekranın hz sini ve işlemci çekirdeğini gir diye belirttiğim kısımları düzenleyip

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\game\csgo\cfg klasörünün içine notdefterinden autoexec.cfg adında dosya oluşturun farklı kaydet derken sağdan .* tüm dosyalar gibi bir şey var onu seçin .txt olur orası genelde içine şunu girin dosyasının

// ==================== SAĞ TIK MOD GEÇİŞİ (X ve Z) ====================
unbind MOUSE2
unbind x
unbind z

alias fireRightClick "bind MOUSE2 +attack; echo SAĞ TIK = ATEŞ MODU"
alias scopeRightClick "bind MOUSE2 +attack2; echo SAĞ TIK = SCOPE MODU"

bind x "fireRightClick"
bind z "scopeRightClick"

// Oyun başlarken varsayılan mod
scopeRightClick

// ==================== FPS & NETWORK ====================
fps_max 330
fps_max_ui 120
rate 786432

// ==================== PERFORMANS & GRAFİK ====================
alias lowfps "fps_max 5; echo FPS = 5 (Low Power Mode)"
alias highfps "fps_max 300; echo FPS = 330 (Performance Mode)"
bind "F7" "toggle lowfps highfps"

// ==================== SES ====================
snd_mixahead 0.025
snd_headphone_pan_exponent 2
snd_headphone_pan_radial_weight 0.5
volume 0.8
snd_menumusic_volume 0

// ==================== NİŞANGÂH ====================
cl_crosshair_drawoutline 1
cl_crosshair_outlinethickness 1
cl_crosshairalpha 255
cl_crosshaircolor 5
cl_crosshairdot 1
cl_crosshairgap -5
cl_crosshairsize 0
cl_crosshairstyle 4
cl_crosshairthickness 1
cl_crosshair_sniper_width 1

// ==================== VIEWMODEL ====================
viewmodel_fov 68
viewmodel_offset_x 2.5
viewmodel_offset_y 0
viewmodel_offset_z -1.5
viewmodel_presetpos 0

// ==================== RADAR ====================
cl_radar_always_centered 0
cl_radar_scale 0.35

// ==================== HUD ====================
cl_autohelp 0
+cl_show_team_equipment

// Sadece CAN BAR ve CHAT görünsün
cl_drawhud 1
cl_draw_only_deathnotices 0
cl_drawhud_health 1
cl_drawhud_ammo 0
cl_drawhud_money 0
cl_drawhud_target_id 0
cl_drawhud_weapon_selection 0
cl_drawhud_util 0
cl_showpos 0
cl_showfps 0
net_graph 0
hud_saytext_time 10

// ==================== KAYDET ve TEMİZLE ====================
host_writeconfig
echo "✔ FPS optimize edilmiş ve hatasız autoexec yüklendi"

ondan sonra git şey yap kanka benchmark muhabbetini indir atolyeden cs2'nin sonra arkaplanda hiç bir şey açık değilken ona gir ve mouse klavye hiç dokunmadan bırak testi yapsın daha sonra konsola sonuçları yazacak o sonuçları al kenara

sonra başlangıç seçenekleri kısmından en baştaki -vulkan çıkar o şekilde benchmark testini tekrar yap aynı şekilde ikisinide at chatgpt'ye hangisi daha iyi de hangisi daha iyiyse sende onu kullan başka başka ne yap keşke bana anydesk versende 5 dk da halletsem şunları bende çok sıkıntı çektim cs2 den halledene kadar oldum ama değdi sistem çok optimize çalışıyor

Baslangic kodlarinin hic birine gerek yok hic bir zamanda kullanmadim sadece +fps_max olan degeri 0 yapin 400 degil ben sadece onu kullaniyorum. Digerleri bos hic bir ise yaramiyor CS:GO 1 ilk ciktigi zamanlar ise yariyordu sadece.

Baslangic kodlarinin hic birine gerek yok hic bir zamanda kullanmadim sadece +fps_max olan degeri 0 yapin 400 degil ben sadece onu kullaniyorum. Digerleri bos hic bir ise yaramiyor CS:GO 1 ilk ciktigi zamanlar ise yariyordu sadece.

yariyor yariyor valla yariyor autoexec vs 10 20 fps belki veya %1 lere falan faydasi oluyor tek tek afterburnerdan kafayı bozup test etmiştimben bunları execsiz başlangıçsız özellikle vulkan eğer dx11 optimize değilse vulkan ile başlatınca ciddi lag indiriyor deneyebilirsiniz

Unlostun bos bos ayarlari hepsi gereksiz bence, viewmodel kisiye bagli, hud kisiye bagli, map kisiye bagli, nisangah kisiye bagli, garfik kisiye bagli

yariyor yariyor valla yariyor autoexec vs 10 20 fps belki veya %1 lere falan faydasi oluyor tek tek afterburnerdan kafayı bozup test etmiştimben bunları execsiz başlangıçsız özellikle vulkan eğer dx11 optimize değilse vulkan ile başlatınca ciddi lag indiriyor deneyebilirsiniz
Hocam denemedigim kalmadi rankta 25 suan bunlarin hic birini kullanmiyorum oyle diyim bunlarla kendinizi kandirdiginiz icin ise yariyor gibi geliyor siz AMD tarafinda dedigim ayarlari yapin yeter.

Unlostun bos bos ayarlari hepsi gereksiz bence, viewmodel kisiye bagli, hud kisiye bagli, map kisiye bagli, nisangah kisiye bagli, garfik kisiye bagli

Hocam denemedigim kalmadi rankta 25 suan bunlarin hic birini kullanmiyorum oyle diyim bunlarla kendinizi kandirdiginiz icin ise yariyor gibi geliyor siz AMD tarafinda dedigim ayarlari yapin yeter.

hayır işte map hud falan filan bunlar buyudugu zaman daha fazla çok garip şekilde fps çekiyor zaten bunuda valve kendisi kabul etmişti tab attığınızda mesela fps bayagı dusuyor geri tab atınca duzeliyor kendimi avutmuyorum hocam benchmark testini iki türlü de 4 defa yaptım hepsini attım chatgpt'ye karşılaştır dedim vulkandaki değerler daha iyi dedi dx11 den ancak bu ekran kartından ekran kartına değişir bende bundan dolayı iki türlüde deneyin dedim bence bi dediklerimi deneyin sonra allah askina gelin yazın buraya bir s yyaramıyormuş diye

hayır işte map hud falan filan bunlar buyudugu zaman daha fazla çok garip şekilde fps çekiyor zaten bunuda valve kendisi kabul etmişti tab attığınızda mesela fps bayagı dusuyor geri tab atınca duzeliyor kendimi avutmuyorum hocam benchmark testini iki türlü de 4 defa yaptım hepsini attım chatgpt'ye karşılaştır dedim vulkandaki değerler daha iyi dedi dx11 den ancak bu ekran kartından ekran kartına değişir bende bundan dolayı iki türlüde deneyin dedim bence bi dediklerimi deneyin sonra allah askina gelin yazın buraya bir s yyaramıyormuş diye
HUD'un fps dususu dogrudur bende gordum ol olayi ama bende bunlarin hic biri etkilemiyor dedigim gibi donanim gucsuz pc'lerde ise yarar anca eski pc'de yariyordu ama bu pc'de bos hepsi.

HUD'un fps dususu dogrudur bende gordum ol olayi ama bende bunlarin hic biri etkilemiyor dedigim gibi donanim gucsuz pc'lerde ise yarar anca eski pc'de yariyordu ama bu pc'de bos hepsi.

Hocam 9070xt tarzı birsey kullanıyorsanız ztn hiç bir ayar yapmanıza gerek yok ki cok iyi fps verir ama aynı fpste daha düsük input lag veriyor allah askına bir deneyin şu vulkan'ı bir ara

He siz vulkani diyorsunuz ben o hig olsun thread olsun vesaire icin onlarin hepsi icin yazdim, vulkani denerim. Vulkan iyidir Rainbowda da vulkan vardi daha iyi sonuc veriyoru ama sonra ubisft kaldirdi, cs'de denerim

-vulkan -freq ekranınHZSİNİGİR -refresh ekranınHZSİNİGİR -high -threads İŞLEMCİNİNÇEKİRDEİĞİNİGİR -novid -nojoy -tickrate 128 +fps_max 400 +cl_cmdrate 128 +cl_updaterate 128 +rate 786432 +exec autoexec.cfg -allow_third_party_software +cl_forceprelod 1 +violence_hblood 0 diger hepsi bos cunku ama Vulkani denicem hocam, vulkan bence de iyi ama ben daha once denedim oyun kasmaktan takilmaktan oynanmiyordur, sizin icin tekrar denicem CS2'de. 1'de iken rezil calisiyordu.

He siz vulkani diyorsunuz ben o hig olsun thread olsun vesaire icin onlarin hepsi icin yazdim, vulkani denerim. Vulkan iyidir Rainbowda da vulkan vardi daha iyi sonuc veriyoru ama sonra ubisft kaldirdi, cs'de denerim

-vulkan -freq ekranınHZSİNİGİR -refresh ekranınHZSİNİGİR -high -threads İŞLEMCİNİNÇEKİRDEİĞİNİGİR -novid -nojoy -tickrate 128 +fps_max 400 +cl_cmdrate 128 +cl_updaterate 128 +rate 786432 +exec autoexec.cfg -allow_third_party_software +cl_forceprelod 1 +violence_hblood 0 diger hepsi bos cunku ama Vulkani denicem hocam, vulkan bence de iyi ama ben daha once denedim oyun kasmaktan takilmaktan oynanmiyordur, sizin icin tekrar denicem CS2'de. 1'de iken rezil calisiyordu.

aynen onlart dogrduur şu high işe yarıyor novid nojoy oyuna daha hızlı girmene yarıyor birde autoexec işe yarıyor shaderlari oyuna girerken yüklüyor oyunda bi süre low fps sonra map gelince kendine gelme durumu olmuyor onun dısında third party afterburner falan kullanmana izin veriyor diğer turlu calismiyor

+cl_forceprelod 1 +violence_hblood 0

şu ikisi yarıyordu fps max 400 olması iyidir cunku bos ekranlarda cok yuksek fpslere kaçıyor boşuna sonra dalgalanma oluyor aslında bunu kendine gömre ayarlarması lazım mesela sabit kaç fps alıyorsa olabildiğince az dalgalanma olması için ona yakın bir şey okdr yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,478
Üyeler
183,437
Son üye
romulo
Geri