Burada 7800x3d için rehber var. Mantığı kavrayıp 9800x3d içinde ayar yapmak gerekiyor. En azından 1:1 modda olması önemli.Zentimings ne bilmiyoeum
Hocam ben pek kurcalamiyim bilgim yok pek. A serisi anakart olduğu için pbo falanda yok. Yeni b850 anakarta geçince pbo ayarı yaparımBurada 7800x3d için rehber var. Mantığı kavrayıp 9800x3d içinde ayar yapmak gerekiyor. En azından 1:1 modda olması önemli.
![]()
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi | DonanımHaber Forum
Merhaba arkadaşlar, forum'da ve youtube'da 7800X3D özelinde çok fazla şehir efsanesi mevcut. O yüzden de işlemciyi ve windowsu tanıyarak kullanmamız gforum.donanimhaber.com
![]()
ZenTimings
ZenTimings is a simple and lightweight app for monitoring memory timings on Ryzen platform.zentimings.com
![]()
DDR5 Memory Performance Scaling with AMD Zen 5
Our AMD Zen 5 Memory Scaling Review examines six different DDR5 memory speeds, including DDR5-8000, DDR5-6400 1:1, DDR5-6400 CL28 and others. We looked into how these speeds impact performance in gaming at four resolutions and a wide range of application workloads.www.techpowerup.com
O her zaman doğru değil. Bellek 7600 MHz üzeri ise performans kazanımına geçiyorsun 6000 e göre.Başka bir şey yapmana gerek yok.
Ama am5 sistemlerde Zentimings’ten pc’nin 1:1 modda olduğundan emin ol yeter. Aksi halde performans kaybediyorsun.
Hocam ben pek kurcalamiyim bilgim yok pek. A serisi anakart olduğu için pbo falanda yok. Yeni b850 anakarta geçince pbo ayarı yaparım
Hocam bile bile aldım9800X3D - A620 xD
13100F - Z790 xD
Hocam bile bile aldımnasıl olsa valo oynuyorum sadece başka bir işim yok pc de. Ondada a serisi anakartlarda bile performans kaybı yaşamadan çalışıyor çünkü valoda 70w çekiyor ortalama. A serisi anakartlarda 80-85w kadar desteklediği için kayıp yaşamıyorum. Tabi işlemciyide yüke sokan bir oyun oynarsam orada işte anakart yüzünden işlemciden tam verim alamam. Bunları göz önünde bulundurarak aldım. Kışa doğru zaten b850 falan geçerim
İsterse masa üstünde takıl kombin yakışmıyor xD
Biliyorum da 7600mhz kullanan neredeyse hiç görmedim. %95 5600-7200mhz arasında tercih yapılıyor.O her zaman doğru değil. Bellek 7600 MHz üzeri ise performans kazanımına geçiyorsun 6000 e göre.
Ben 7800MHz kullanıyorum şuan. Timing ayarları da yaptım. 6200MHz 1:1 den daha iyi performans aldığıma eminim.Biliyorum da 7600mhz kullanan neredeyse hiç görmedim. %95 5600-7200mhz arasında tercih yapılıyor.