9600x ısı değerleri normalmi

Hakang15

80+
Reaksiyon skoru
0
arkadaşlar 9600x işlemcim var Arctic Freezer 36 Duo argb soğutucu kullanıyorum masaüstünde 47 50 bazen program veya internette gezinirken 55 60 çıkıyor oyunlarda maksimum 85 derece görüyorum bazı oyunlarda 70 oluyor sizce normalmi 2 farklı kaliteli termal macun denedim sonuç aynı kasa msı mag force 100r tamperli cam modeli ama malum hava sıcaklıkları 40 derece acaba yaz ayından dolayımı böyle kışın değerler düşermi veyahut sıvı soğutmaya geçmek mantıklımı pubg 85 gördüğü oluyor ama genelde 77 derece ortalama

arkadaşlar 9600x işlemcim var Arctic Freezer 36 Duo argb soğutucu kullanıyorum masaüstünde 47 50 bazen program veya internette gezinirken 55 60 çıkıyor oyunlarda maksimum 85 derece görüyorum bazı oyunlarda 70 oluyor sizce normalmi 2 farklı kaliteli termal macun denedim sonuç aynı kasa msı mag force 100r tamperli cam modeli ama malum hava sıcaklıkları 40 derece acaba yaz ayından dolayımı böyle kışın değerler düşermi veyahut sıvı soğutmaya geçmek mantıklımı pubg 85 gördüğü oluyor ama genelde 77 derece ortalama
daha kaliteli bir sogutucu almaya bakın

İşlemcinize Curve Optimizer yapacaksınız. O şekilde yükte sıcaklıklar 10C düşer. Boşta benim Ryzen 7 7700 50C seviyelerinde geziniyor. Yüktede bu yaz sıcaklarında 60C civarı.

Hava sicak kardesim işlemci ne yapsin klimali odada cok fark ediyor

İşlemcinize Curve Optimizer yapacaksınız. O şekilde yükte sıcaklıklar 10C düşer. Boşta benim Ryzen 7 7700 50C seviyelerinde geziniyor. Yüktede bu yaz sıcaklarında 60C civarı.
soğutucu değiştireyim diyorum hocam sıvı soğutma öneriniz varmı serin tutacak bir soğutucu ?

arctic freezer duo nerdeyse bütün 240lardan iyidir hocam bence sıcaklıklarda sorun yok sacmalamayın düzgün bir fark icin ortalama üstü bir 360 almanız lazım ona da gerek yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kasanız dar ve hava akısı pek iyi değildir egzoz fanınız var mı hava akısı için anakarttan fan hız ayarı yapın öndeki 2 fanı %70 ve üstüne çekin tabi rahatsız olmayacagınız kadar bir ses seviyesine göre

arctic freezer duo nerdeyse bütün 240lardan iyidir hocam bence sıcaklıklarda sorun yok sacmalamayın düzgün bir fark icin ortalama üstü bir 360 almanız lazım ona da gerek yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kasanız dar ve hava akısı pek iyi değildir egzoz fanınız var mı hava akısı için anakarttan fan hız ayarı yapın öndeki 2 fanı %70 ve üstüne çekin tabi rahatsız olmayacagınız kadar bir ses seviyesine göre
hocam kasanın içinde 3 adet fanla geldi egzoz fanı öne takıp arkaya ve üste 2 fan taktım toplamda 5 fan var aida 64 stres testinde 72 derece herhalde yaz sıcaklıklarından dolayı bu şekilde ısı fazla 240mm sıvı soğutucu ile 85 dereceleri gören varmış baktım değiştirmek mantıklı gelmiyor 360mm kasa desteklemiyor öne takarsın diyorlar ama kasa içi havalandırma bozarsın diyorlar

Ekler

• IMG_20250731_113119.webp
    IMG_20250731_113119.webp
    363.9 KB · Hit: 8
  • IMG_20250731_113725.webp
    IMG_20250731_113725.webp
    1.7 MB · Hit: 6
Thermalright Pearless Assassin 120 alın çift kule tipi. Sıvı soğutmaya gerek yok.

bu islemci icin yüksek değerler kullandiginiz sogutucu cok kaliteli sakin degistirmeyin 240 lik sivi sogutuculari cebinden cikartir. Bence bir macun temizligi yapın eskiyse ondan sonra biostan curve optimizer -20 all core yapın mis gibi olur bende de 9600x var agir oyunda max 70-72 oluyor valo cs2 vs de 68

soğutucu değiştireyim diyorum hocam sıvı soğutma öneriniz varmı serin tutacak bir soğutucu ?
bende R7 5700x var hava sogutma aldım thermalright shantom spirit 120 ama sesinden rahatsız oldum sıvı sogutmaya gectim boşta 40-48 arası calısıyor stres testinde 30 dk de 74 dereceyi geçmiyor oyunlardada 68 dereceyi görüyorum bazen sıvı sogutmam ID-colling frostFlow X 240 Kasam corsair delta RGB

Geri