Çözüldü✓ İşlemci yükseltme önerisi

BitByAli

80+
Reaksiyon skoru
18
Selamlar arkadaşlar islemcimi yukseltecegim i3 12100f takılı şu an eski kasada ddr4 bir sistem ama güncelleme yaptım sistemde kasa PSU ve ekran kartı değişti 9060 xt 16 GB ekran kartı aldım normalde ddr5 ve AMD işlemciye geçmek istiyorum fakat şu an zor gibi duruyor maddi açıdan anakart işlemci ram tamamen değişmesi gerektiği için sizce bu şekilde idare eder mi ya da ucuz yollu bir yükseltme yapabilir miyim hangi seriye yükseltebilirim önerilerinize açığım

İ3 12100F darboğaz yapar yetersiz 9060 için ben i5 12400f kullanıyorum darboğaz yapmıyor ama işlemci odaklı oyunlarda geride tutuyor en iyi tercih i5 14600k

Hocam şu an için PSU 750 80+ var anakart da h610m-k dediğim gibi kısa vadede idare etse de yeter çünkü AMD ve ddr5 gecicem.sonrasinda i5 14600k biraz pahalı geldi bu yükseltme için

Selamlar arkadaşlar islemcimi yukseltecegim i3 12100f takılı şu an eski kasada ddr4 bir sistem ama güncelleme yaptım sistemde kasa PSU ve ekran kartı değişti 9060 xt 16 GB ekran kartı aldım normalde ddr5 ve AMD işlemciye geçmek istiyorum fakat şu an zor gibi duruyor maddi açıdan anakart işlemci ram tamamen değişmesi gerektiği için sizce bu şekilde idare eder mi ya da ucuz yollu bir yükseltme yapabilir miyim hangi seriye yükseltebilirim önerilerinize açığım
Bütçe ve anakart nedir? Anakart iyiyse ve bütçe varsa 14600KF al. Anakart kötüyse ve bütçe varsa 13500 al veya en kötü 13400F al o bile fazlasıyla yeter.

Anakart dandik hocam bütçeyi de uzun vadede değişiklik için tutmak istiyorum anakart işlemci sağlam değişmesi lazım çünkü ramda öyle DDR 5 için. İ5 13400f daha iyi bir seçenek gibi duruyor peki tray alıp fan mi takmaliyim yoksa stok fan ile birlikte yeterli oluyor mu deneyimleriniz nasildir

Anakart dandik hocam bütçeyi de uzun vadede değişiklik için tutmak istiyorum anakart işlemci sağlam değişmesi lazım çünkü ramda öyle DDR 5 için. İ5 13400f daha iyi bir seçenek gibi duruyor peki tray alıp fan mi takmaliyim yoksa stok fan ile birlikte yeterli oluyor mu deneyimleriniz nasildir
13400F veya 14400F (zaten neredeyse aynı ikisi) R5 7500F nin rakibi denebilecek işlemciler işini fazlasıyla görür. Stok fan önermem Dark X123 gibi ucuz da olsa bir kule tipi al.

Bence uzun vadede değişmesi gerekmez bu arada, ekran kartı değiştirmediğin sürece gerek duymazsın yani 😀

13400F'den aşağısına inme 14400F en ideali olur bütçen varsa 14600

Ek olarak bütçeyi çok zorlamazsa almışken şunu almak daha mantıklı bence.

FPS odaklı oyun oynadığım için güncel o yüzden AMD işlemci gecmek istiyorum uzun vade derken onu kastetmiştim bu sistem elimde vardı öyle denk geldi oldu gibi bir süreç :) 14400f 13500 14600 bunları inceleyeceğim hocam birini alırım gibi uygunundan tray alıp stok fana bulasmadan kule tipi de almak gerekli gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herkese çok teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,264
Üyeler
183,085
Son üye
alpk.
Geri