Yardım 9800X3D oyunda 90 dereceye çıkıyor!

Noctua U12A hocam.

Ben de öyle düşündüm hocam kasada geniş anlamadım neden bu kadar ısındığını.
U12a ya rağmen fazla ısınıyor muhtemelen başka bir problem var.Oc falan yapmadınız değil mi veya biosu kurcaladınız mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam dalga mı geçiyorsunuz? bu kadar güçlü bir işlemciye kule tipi soğutucu tavsiye edilmez.
Kopayala yapıştırcı onlar boşver,bir yerden görmüştür önüne gelene öneriyor çok biliyormuş gibi.Adamın kullandığı hava soğutma 10 basar attıklarına.

U12a ya rağmen fazla ısınıyor muhtemelen başka bir problem var.Oc falan yapmadınız değil mi veya biosu kurcaladınız mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kopayala yapıştırcı onlar boşver,bir yerden görmüştür önüne gelene öneriyor çok biliyormuş gibi.Adamın kullandığı hava soğutma 10 basar attıklarına.
Hocam sadece FCLK=MCLK ve 1:1 yaptım başka bir şey ellemedim. Termal macun MX6 kullanıldı. 94 dereceyi gördü
20250804173657_1.webp

Hocam sadece FCLK=MCLK ve 1:1 yaptım başka bir şey ellemedim. Termal macun MX6 kullanıldı. 94 dereceyi gördüAlıntıyı görüntüle
termal macunu güzel sürdüğünüzden ve vidaları doğru sıktığınızdan eminseniz iki ihtimal kalıyor: ya kasanın hava akışı kötü ya da soğutucu bozuk. böyle bir hava soğutucuyla bu kadar sıcak çalışmaması lazım.

İstersen yardımcı olabilirim Curve Optimizer için. Çok rahat 10 15 derece düşürebilirsin. Ben 3 haftamı verdim R9 7900 için 30K Cinebench Multi alıyorum oyunlarda yaz sıcağında 360MM ile 75 takılıyor

İstersen yardımcı olabilirim Curve Optimizer için. Çok rahat 10 15 derece düşürebilirsin. Ben 3 haftamı verdim R9 7900 için 30K Cinebench Multi alıyorum oyunlarda yaz sıcağında 360MM ile 75 takılıyor
Hocam çok sevinirim valla moralim bozuldu oyun oynayamıyorım şu an

Benim 9800x3d de 420mm arctic 3 ile 1080p de fps sınırlamazsam çıldırıyor, senin kadar olmasa da ısı anlamında kafayı yiyor :) , pbo yu kapattığımda düzeliyor.
Soğutucuda sıkıntı olmasın 360mm lt720 ile +200mhz oc 80 dereceyi geçmiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,600
Üyeler
184,188
Son üye
freedomxx
Geri