Yardım U12A yerine Arctic Liquid Freezer III Pro 360 alınır mı?

DracheN

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,402
Arkadaşlar ben Noctua soğutucu kullanıyorum memnunum. Fakat bazen spike atıyor AC:Odyssey oynarken %100 kullanıma geliyor 105W harcıyor anlık ve 86 dereceye kadar çıkıyor sonra iniyor. Bu normal mi yoksa daha iyi bir soğutucu daha serin tutabilir mi? Almışken en iyisini alayım diyorum Arctic Freezer 360 Pro alsam sıcaklıklar ne kadar fark eder? İşlemci 9800X3D.

Benim işlemci hiç bir test de 79 dereceyi geçmiyor. Orada kalıyor ve benim curve sessizlik odaklı bu yüzden 80 dereceyi geçmediği sürece fanlar %70 de çalışıyor. Pompayı bilemiyorum, Artic iki tane kablo bağlama yöntemi ile geliyor. Biri all in one, diğeri pompayı ve fanı ayrı ayrı kontrol etmek için. Kablo fazla olmasın diye all in one kullanıyorum, bu yüzden pompayı göremiyorum sadece fan hızları ama o da fan değerine bağlıysa aynı şekilde %70 dir. R23 de stock olarak 18100 küsür, pbo olarak da +150 mhz ve -15 denediydim ilk sefer olarak, öyle de 18500 küsürlerde. Sonra +200mhz, -20 yaptım ama test yapmadım. Ankara yaşıyorum, bunlar birkaç gün önce aldığım sonuçlar.
Süpermiş, ben R23'te 91 dereceyi gördüm hocam. +200 vermediğim halde. Arctic geçeceğim yüksek ihtimalle.

Trendyol'da 420mm Arctic satıcısı Inventus sığar yazmış.
ön tarafa 3x140mm fan yani 420mm oluyor ama bu fan, radyatör sığmıyorsa, bir yere değiyordur tam girmiyordur.

Link at bir bakayım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ön tarafa 3x140mm fan yani 420mm oluyor ama bu fan, radyatör sığmıyorsa, bir yere değiyordur tam girmiyordur.
Kanka aklımda 420mm var ama emin olamadım sığar mı sığmaz mı.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kanka aklımda 420mm var ama emin olamadım sığar mı sığmaz mı.
MSI kendi sitesinde yazmıyor o zaman deneyerek bulacaksın.

Geri