F/PArkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi 100mbps VDSL modem lazım yeni ineternete geçmişken yeni modemde aliyim dedim
Konusunu Açmışken Söyleyeyim Hocam Bu Router İle Modem Kurulumu Yapılıyorsa Nasıl Yapılıyor ?Wi-Fi 6 router alın (modem değil):
Modeminizi ethernet ile routerın WAN portuna takın. Modemin arayüzünden bridge modu açın ve PPPOE ad ve şifrenizi + VLAN ID değerinizi girin.Konusunu Açmışken Söyleyeyim Hocam Bu Router İle Modem Kurulumu Yapılıyorsa Nasıl Yapılıyor ?
elimde Wİ-Fİ 6 Router Var Ama Wİ-Fİ 5 Modem Kullanıyorum Bunu Nasıl Yapabilirim ?
Bu Yötem Bildiğin Router Mantığı VDSL Kablosunu Nasıl Bağlıyacağız Router'a ?Modeminizi ethernet ile routerın WAN portuna takın. Modemin arayüzünden bridge modu açın ve PPPOE ad ve şifrenizi + VLAN ID değerinizi girin.
Öyle bir şey yok. Modem kullanmak zorundasınız.Bu Yötem Bildiğin Router Mantığı VDSL Kablosunu Nasıl Bağlıyacağız Router'a ?
RJ11 Yerine RJ45 Çakıp Wan Portuna Mı Takacağım ?
Hocam Tamam İşte Ben Direkt Router'ı Modem Olarak Kullanıyorsun SanıyordumÖyle bir şey yok. Modem kullanmak zorundasınız.
Dostum banada biraz bilgi verebilirmisin cahilim baya bu router modem konularındaÖyle bir şey yok. Modem kullanmak zorundasınız.
Router almanız gerekiyor modem değil. Dediğim şekilde kurmanız gerekiyor.Dostum banada biraz bilgi verebilirmisin cahilim baya bu router modem konularında
Mesela şuan yeni bir modem Alaçam ortalama yetmezmi ekstra olarak router alırsam ne fark olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Aydınlatırsanız sevinirim
Hocam Arkadaşın Modemi Yok Galiba O Yüzden Modem Alması Lazım Veya Mevcut Eski Modemi Yenilemeye ÇalışıyordurRouter almanız gerekiyor modem değil. Dediğim şekilde kurmanız gerekiyor.
modem ve router farkı nedir hocam çekim kalitesi falan mı?Router almanız gerekiyor modem değil. Dediğim şekilde kurmanız gerekiyor.