Yardım Beyler Hat Değerlerim Nasıl Sizce ?

Michael_Scofield

80+ Silver
Reaksiyon skoru
963
1754671685063.webp

Kullandığım Modem ; Extra DSL (KN-2112) TR

Kullandığım İSS ; Türknet

Paketim ; 75 Mbps

Ne açıdan iyi mi :D

Değerler Açısından Nasıldır İyimidir Yani .

Değerler Kötüysede Nasıl Düzeltebilirim Gibisinden .
Hız Türkiyenin %40 ından iyidir en az. Kablo nasıl ne ortamda geliyo onları söyle yardım ediyim :D Kablo tek parça mı eksiz mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hız Türkiyenin %40 ından iyidir en az. Kablo nasıl ne ortamda geliyo onları söyle yardım ediyim :D Kablo tek parça mı eksiz mi
Kroneye mi bağlı duvara mı Yoksa mahalledeki kutudan mı geliyo

Kroneye mi bağlı duvara mı Yoksa mahalledeki kutudan mı geliyo
Hocam Hat İçin Kullandığım Kablo Bu , Çokta İyi Değil Kablom Koruma Ve Parazit Açısından :)

1754672552344.webp

1 Kat Olduğum İçin Kutu Hemen Altımda Dolayısıyla Kablo Çok Uzun Değil Taş Patlasın 20 - 30 Metre .

Santrale Mesefem Yakın Diye Hatırlıyorum Nereden Bakabilirim Santral Uzaklığını ?

Hocam Hat İçin Kullandığım Kablo Bu , Çokta İyi Değil Kablom Koruma Ve Parazit Açısından :)

Alıntıyı görüntüle

1 Kat Olduğum İçin Kutu Hemen Altımda Dolayısıyla Kablo Çok Uzun Değil Taş Patlasın 20 - 30 Metre .

Santrale Mesefem Yakın Diye Hatırlıyorum Nereden Bakabilirim Santral Uzaklığını ?
Tek hat evine geliyo yani ek vs yok iyi güzel. Kablo iyi telefon kablosu yeterli vdsl için cat e vs gerek yok. Senin o bahsettiğin kutu Dışardaki kutudan evine gelen kablo büyük ihtimal ordan bu kablo ile bağlanıyorsun. Bu yüzden hızın düşüyor hocam Santralden yani dışardaki kutudan evine tek kablo çekmediğin sürece zor yani 75 görmen bir de portunu uzun süredir kullanıyorsan aşınma oluyor Port da sorun var vadedilen hızdan düşük hız alıyorum gibi şikayette bulunursan Türknete TT ekiplerini belki yönlendirip dışardaki kutuda varsa boş porta takabilirler kablonu. Santrale yakınlığını Herhangi bir Hız kontrol adresinden yapabilirsin mesela Türknetin yapabilirsin orda söylüyor adresini girdiğinde.

Tek hat evine geliyo yani ek vs yok iyi güzel. Kablo iyi telefon kablosu yeterli vdsl için cat e vs gerek yok. Senin o bahsettiğin kutu Dışardaki kutudan evine gelen kablo büyük ihtimal ordan bu kablo ile bağlanıyorsun. Bu yüzden hızın düşüyor hocam Santralden yani dışardaki kutudan evine tek kablo çekmediğin sürece zor yani 75 görmen bir de portunu uzun süredir kullanıyorsan aşınma oluyor Port da sorun var vadedilen hızdan düşük hız alıyorum gibi şikayette bulunursan Türknete TT ekiplerini belki yönlendirip dışardaki kutuda varsa boş porta takabilirler kablonu. Santrale yakınlığını Herhangi bir Hız kontrol adresinden yapabilirsin mesela Türknetin yapabilirsin orda söylüyor adresini girdiğinde.
1754674406638.webp

telefon kablosu yeterli vdsl için
Çok Dandik Oluyor Diye CAT6 Kablo Tercih Ettim :)

Senin o bahsettiğin kutu Dışardaki kutudan evine gelen kablo büyük ihtimal ordan bu kablo ile bağlanıyorsun. Bu yüzden hızın düşüyor hocam Santralden yani dışardaki kutudan evine tek kablo çekmediğin sürece zor yani 75 görmen
40-50 Yıllık Binada 75 Mbps Beklemek Çok Lüx Kaçar :)

Bu Değerleri S/FTP Gibi Kaliteli Bir Kablo İle Düzeltebilirmiyim ?

1754674644863.webp

Alıntıyı görüntüle

Çok Dandik Oluyor Diye CAT6 Kablo Tercih Ettim :)

40-50 Yıllık Binada 75 Mbps Beklemek Çok Lüx Kaçar :)

Bu Değerleri S/FTP Gibi Kaliteli Bir Kablo İle Düzeltebilirmiyim ?

Alıntıyı görüntüle
Yok zaten cat 6 kullandım diyosun maks alabileceğin bu. Bu arada modeminin bufferbloat'ı çok iyi Türknette saolsun iyi aktarım yapıyor herhalde. 40 50 yıllık bina deme benim binamda eski ama santrale nerdeyse 70 80 m olduğum için hat değerlerim 100 megabit vdsl altyapı 😂

B
Yok zaten cat 6 kullandım diyosun maks alabileceğin bu. Bu arada modeminin bufferbloat'ı çok iyi Türknette saolsun iyi aktarım yapıyor herhalde. 40 50 yıllık bina deme benim binamda eski ama santrale nerdeyse 70 80 m olduğum için hat değerlerim 100 megabit vdsl altyapı 😂
Bu arada 40 50 yıllık dedin belki mahallendeki veya bölgendeki yani evindeki kutuya gelen kablo en kısa yoldan gitmiyor olabilir. Benim evimde hız 50 ye düşmüştü TT ekipleri geldi senin kablo mahallede tue atıp kutuya gidiyo dedi sonra kısa bi yola bağladı 100 megabit çok rahat gelmeye başladı modeme sen bi şekilyap arıza kaydıyla vs telekom ekiplerini çağırttır.

B
Bu arada 40 50 yıllık dedin belki mahallendeki veya bölgendeki yani evindeki kutuya gelen kablo en kısa yoldan gitmiyor olabilir. Benim evimde hız 50 ye düşmüştü TT ekipleri geldi senin kablo mahallede tue atıp kutuya gidiyo dedi sonra kısa bi yola bağladı 100 megabit çok rahat gelmeye başladı modeme sen bi şekilyap arıza kaydıyla vs telekom ekiplerini çağırttır.
Önceden tt ekipleri gelmesen önce 6 db de 64 zor alıyordum.

Ekler

• Screenshot_2025-08-08-20-54-22-838_com.brave.browser.webp
    Screenshot_2025-08-08-20-54-22-838_com.brave.browser.webp
    40.3 KB · Hit: 12
Mesafemi Hatılarsam Söyleceğimde Direkt Uzaklığı Gösteren Bir Site Vardı Göknetti Galiba Ya :)

70 80 Metre Ne Hocam Direkt Santralden Çektin Sen Büyük İhtimallen , O Yüzden Bina Dert Değil Diyorsun :kekw:

100 megabit çok rahat gelmeye başladı modeme sen bi şekilyap arıza kaydıyla vs telekom ekiplerini çağırttır.
Ya Şimdi Bizim Sokakta 100 Mbps Var Ama Hiç bir şey Yapmadılar Öyle Aldığım Değerler Bu Şimdi :)

Arayıp Ne Diyeceğimki :kizginpeepo:

Mesafemi Hatılarsam Söyleceğimde Direkt Uzaklığı Gösteren Bir Site Vardı Göknetti Galiba Ya :)

70 80 Metre Ne Hocam Direkt Santralden Çektin Sen Büyük İhtimallen , O Yüzden Bina Dert Değil Diyorsun :kekw:
Valla hocam benimki büyük şans 40 50 yıllık bina ama evimin önüne kutu koydular 😂

Ekler

• Screenshot_2025-08-08-20-54-22-838_com.brave.browser.webp
    Screenshot_2025-08-08-20-54-22-838_com.brave.browser.webp
    40.3 KB · Hit: 5
Geri