Yardım 9800x3d için nasıl bir anakart almalıyım ?

Anakartın kalitesiyle işlemcinin gücü alakalı diye biliyordum hocam ekran kartının alakası yok diye biliyordum. Dediğiniz gibiyse zaten x870 şart benim için. Çünkü şuan 4070 ti kullanıyorum ve yıl sonu 5080 süpere veya 6000 serisini bekleyip 6090 falan çekerim heralde hiç belli olmaz.
çok teknik detay var kısaca vrm sogutma blokları iyi olmadıgı zaman ısıyı düzgün iletemiyor buda frenkans ve performans sorunları oluyormuş bende orta seviye bir şey kullanırken sorun yoktu 3090 ti ye geçince aşırı farketti

çok teknik detay var kısaca vrm sogutma blokları iyi olmadıgı zaman ısıyı düzgün iletemiyor buda frenkans ve performans sorunları oluyormuş bende orta seviye bir şey kullanırken sorun yoktu 3090 ti ye geçince aşırı farketti
O halde hazır siz burdayken size de danışayim , şuan 2 anakart arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz ?

Ucuz olan aorus elite'nin vrm sıcaklığı 65 derecede çalışıyor.
4 bin lira daha pahalı olan aorus pro'nun vrm sıcaklığı 54 derece.

O halde hazır siz burdayken size de danışayim , şuan 2 anakart arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz ?

Ucuz olan aorus elite'nin vrm sıcaklığı 65 derecede çalışıyor.
4 bin lira daha pahalı olan aorus pro'nun vrm sıcaklığı 54 derece.
18 bin bence gerek yok fazla pahalı benim kullandıgım anakart chatgpt yanlış söylemiyorsa 49.8 dereceymiş ben olsam msi tarzı kartlara bakardım

18 bin bence gerek yok fazla pahalı benim kullandıgım anakart chatgpt yanlış söylemiyorsa 49.8 dereceymiş ben olsam msi tarzı kartlara bakardım
Hocam msi tarafını hiç düşünmemiştim. Üst mesajları okumadınız sanırım. Orada belirtmiştim. Şuan msi b660 tomahawk kullanıyorum ve ram slotları yandı. Marka bir tık soğuttu kendinden. Ama yine de bir şans ver diyorsanız tabii ki sizleri dinlerim yani bu konuyu bu yüzden açtım.

Msi x870 tarafında Q-code bulunan en ucuz anakart şu hocam fiyatı 16.500 TL (pckolik sitesi satıyor diğer satıcılara güvenemedim) : https://www.akakce.com/anakart/en-u...-am5-ddr5-atx-fiyati,776135034.html#m-gallery

Hocam msi tarafını hiç düşünmemiştim. Üst mesajları okumadınız sanırım. Orada belirtmiştim. Şuan msi b660 tomahawk kullanıyorum ve ram slotları yandı. Marka bir tık soğuttu kendinden. Ama yine de bir şans ver diyorsanız tabii ki sizleri dinlerim yani bu konuyu bu yüzden açtım.

Msi x870 tarafında Q-code bulunan en ucuz anakart şu hocam fiyatı 16.500 TL (pckolik sitesi satıyor diğer satıcılara güvenemedim) : https://www.akakce.com/anakart/en-u...-am5-ddr5-atx-fiyati,776135034.html#m-gallery
haklısınız bende asus anakart kullanıyordum msi geçtim şuan gayet sıkıntısız kullanıyorum amazon oldugu sürece bence alınabilir bir fiyat

haklısınız bende asus anakart kullanıyordum msi geçtim şuan gayet sıkıntısız kullanıyorum amazon oldugu sürece bence alınabilir bir fiyat
16 bin lira fiyat iyi diyorsanız o halde gigabyte olanı salayim. Msi x870 tomahawkı not alayim. Bu anakartın vrm sıcaklığı 54 derece görünüyor. İyi gibi yani. O halde teşekkür ediyorum hocam fikirleriniz için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@TechGuy Hocam alt mesajları okur musunuz size zahmet ? Şu üstteki hocamla konuştuklarımızı yani.

Bir anakarttan beklentim sıfır hocam aslında. Extra portlara , extra m2 yuvalarına falan hiç ihtiyacım yok. Çalıştırsın sistemi yeter kısaca. Bu açıdan bakınca ucuz çaplı b850 yetiyor aslında. Fakat madem niyetlendik x870'e o halde biraz paraya kıyıp sağlam bir şey alayim. Çünkü sistemimin geri kalanı gayet üst düzey olacak. ozaman kararımızı verelim. Gigabyte olanı alıyorum o halde. Asus rog'a hiç bulaşmayim. Gigabyte x870 aorus elite'nin fiyatı şuan 14 bin. Aorus pro ise 18 bin lira. Vrm sıcaklığı dışında bir farkları yok gibi. Sizce 4 bin daha verip aorus pro'yu mu alayim yoksa aorus elite kafi mi benim için ? Size bırakıyorum.
Valla hocam 5000 serisinin pcie 4.0 ve 5.0 arasında farkıda yok. Kullandığın işlemcinin çekeceği güçte belli ve o işlemciyi taşıyacak çok iyi b650 anakartlar var. Eğer ihtiyacınız yoksa bırakın paranız cebinizde kalsın. Bilgisayar işinde en iyisi diye bir şey olmaz ihtiyaçlarınıza göre hareket ederseniz daha iyi olacağı kanaatindeyim. Ama cebimiz ortak değil istediğini alabilirsin.

Okudum hocam @The Batman hocamın tespitleri genelde doğru oluyor zaten. Ben bir sakınca görmedim. Tek katılmadığım chatgpt'nin bilgi kaynağı olarak kullanılması o durum biraz karışık genelde yanlış oluyor.

Son düzenleme:
Valla hocam 5000 serisinin pcie 4.0 ve 5.0 arasında farkıda yok. Kullandığın işlemcinin çekeceği güçte belli ve o işlemciyi taşıyacak çok iyi b650 anakartlar var. Eğer ihtiyacınız yoksa bırakın paranız cebinizde kalsın. Bilgisayar işinde en iyisi diye bir şey olmaz ihtiyaçlarınıza göre hareket ederseniz daha iyi olacağı kanaatindeyim. Ama cebimiz ortak değil istediğini alabilirsin.

Okudum hocam @The Batman hocamın tespitleri genelde doğru oluyor zaten. Ben bir sakınca görmedim. Tek katılmadığım chatgpt'nin bilgi kaynağı olarak kullanılması o durum biraz karışık genelde yanlış oluyor.
Valla vaktinizi ayırdınız o kadar çok teşekkür ederim öncelikle. O halde aorus proya 18 bin vermeye gerek yok. Msi tarafına bir şans daha vereyim. Q-code mevzusunu da açıkçası merak ettiğim için içimde kalmasın bulunsun bari. X870 tomahawk'ı 16 bine listeme ekliyorum ozaman siz de onay veriyorsunuz sanırım. Hem fiyatı aşırı pahalı değil hem de q-code var. Marka olarak inşallah tekrardan üzmez beni. Vrm sıcaklığı da gayet güzel.

Şimdi son olarak @The Batman hocam hem size hem de TechGuy hocam ikinize de son bir sorum olacak. Buraya kadar yardımcı olduğunuz için gerçekten minnettarım size. İkinizden de ricam şu , toplayacağım sistemin geri kalanına da bakıp bir yorumlar mısınız rica etsem ? Sizlere güvenim tam. Yorumlarınızı çok merak ediyorum.

Ekran kartı ve ssd dahil değil bu sisteme. Şuan 4070 Tİ ekran kartım var ve 5080 süper veya 6000 serisine kadar kullanacam. Alttaki sistemin toplam fiyatı 88 bin TL.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    68.2 KB · Hit: 15
  • 2.webp
    2.webp
    71.2 KB · Hit: 17
  • 3.webp
    3.webp
    46.6 KB · Hit: 15
Valla vaktinizi ayırdınız o kadar çok teşekkür ederim öncelikle. O halde aorus proya 18 bin vermeye gerek yok. Msi tarafına bir şans daha vereyim. Q-code mevzusunu da açıkçası merak ettiğim için içimde kalmasın bulunsun bari. X870 tomahawk'ı 16 bine listeme ekliyorum ozaman siz de onay veriyorsunuz sanırım. Hem fiyatı aşırı pahalı değil hem de q-code var. Marka olarak inşallah tekrardan üzmez beni. Vrm sıcaklığı da gayet güzel.

Şimdi son olarak @The Batman hocam hem size hem de TechGuy hocam ikinize de son bir sorum olacak. Buraya kadar yardımcı olduğunuz için gerçekten minnettarım size. İkinizden de ricam şu , toplayacağım sistemin geri kalanına da bakıp bir yorumlar mısınız rica etsem ? Sizlere güvenim tam. Yorumlarınızı çok merak ediyorum.

Ekran kartı ve ssd dahil değil bu sisteme. Şuan 4070 Tİ ekran kartım var ve 5080 süper veya 6000 serisine kadar kullanacam. Alttaki sistemin toplam fiyatı 88 bin TL.
Estağfurullah hocam umarım sizi mahçup etmeyiz. Müsait bir zamanda da sistemi gözden geçireceğim.

İmza da ki anakartla bile çalıştırabiliyorum

Arkadaşlar normalde şunu alacaktım fakat fiyatı fazla diyenler oldu. https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,812627140.html

Normalde x870 takıntım yok. B850 de alabilirim.

Lakin tek bir kriterim var anakart konusunda. Muhakkak Q-CODE bulunmasını istiyorum.

Bu çerçevede sizce nasıl bir şey almalıyım ? Üstteki attığım anakart iyi mi yoksa daha mantıklı anakartlar var mı ?
orta kalite b650 ler bile yeterli x670e veya kaliteli b850 lere bakabilirsiniz
https://www.akakce.com/anakart/en-u...wifi6e-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,903489104.html şu tarz bir şey çok çok yeterli olur.

ben

bir sıkıntı görmedim ama sanırım m2 ssd falan yok

İmza da ki anakartla bile çalıştırabiliyorum
mesele zaten çalıştırmak degil hakkını vermek çalıştıktan sonra b450 de çalıştırır şu kartta dlss 3.0 falan olsa her karta kafa tutar hiç şüphem yok

ben

bir sıkıntı görmedim ama sanırım m2 ssd falan yok

mesele zaten çalıştırmak degil hakkını vermek çalıştıktan sonra b450 de çalıştırır şu kartta dlss 3.0 falan olsa her karta kafa tutar hiç şüphem yok
ssd ve ekran kartı var hocam bende. ssd olarak 980 pro 1 tb kullanıyorum. Sistem iyi diyorsanız tamamdır o halde çok teşekkür ederim hocam saolun.

orta kalite b650 ler bile yeterli x670e veya kaliteli b850 lere bakabilirsiniz
https://www.akakce.com/anakart/en-u...wifi6e-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,903489104.html şu tarz bir şey çok çok yeterli olur.
Jombo hocam çok saolun öncelikle fakat konu detayında belirttiğim üzere q-code bulunan bir anakart bakıyordum. Konu içinde diğer hocalarımla baya bir konuştuk ve şuna karar verdik. Sizin fikrinizi de alayim hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,342
Üyeler
183,100
Son üye
Ax9ghcz
Geri