Yardım B850 üstüne çıkmalımıyım?

Şimdi Al !

Gündüz Bir Varmışsın Bir Yokmuşsun :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

YOOOOOOK! 😅
Gecelerimi alınıyor ona göre yarın gece almam lazım şuan yok parraaaaaaaa😭 yatırmadım karta anlasana

Gayet memnunum oc bide atım 9800x3d kulandım biosta kulandıhım en basit bios
Tamamdır ya valla 9800x3d aldık bi okadar daha bayılmak istemiyordum b850 toma yeter. Bide ilerde m2 ssd çekerim tamam

Beyler beynim allak bullak oldu. Bu anakart işinin içinden çıkamıyorum. En son kararım b850 tomahawk max 14k bandı fiyatı ama bakıyorum 16 civarına x870e tomahawk var hepsiburadada. Kibar tabirle biyerlerimi yırtım almamın faydası ne? Fazına kadar aynı niye fark vereyimki? Allah için anakart masteri biri yazsın
Premium bir anakart istiyorsan ROG B850-F al hem donanım hem marka/kalite algısı olarak süper ürün. En iyi performans diye uğraşmaya da gerek bunun yarı fiyatına da iş görecek anakartlar var bu segmentlerin hepsi R9 9950X gibi işlemcileri besleyip overclock bile yapar yani 😀

Çipset olarak bakalım dersen de en F/P Çipset bence X670E şuan, çünkü X870 den iyi ve daha ucuz, X870 zaten baya kırpılmış bir çipset B850 nin biraz iyisi gibi kalmış.

Premium bir anakart istiyorsan ROG B850-F al hem donanım hem marka/kalite algısı olarak süper ürün. En iyi performans diye uğraşmaya da gerek bunun yarı fiyatına da iş görecek anakartlar var bu segmentlerin hepsi R9 9950X gibi işlemcileri besleyip overclock bile yapar yani 😀

Çipset olarak bakalım dersen de en F/P Çipset bence X670E şuan, çünkü X870 den iyi ve daha ucuz, X870E nin birkaç şeyi eksik hali gibi bir şey zaten. Bunu bir kenara atarsak Gen5 destekli her anakart az çok aynı işi görür.
bende 2 anakart arasında kaldım bana da bir yardımcı oluversen :D

Çipset olarak bakalım dersen de en F/P Çipset bence X670E şuan, çünkü X870 den iyi ve daha ucuz, X870 zaten baya kırpılmış bir çipset B850 nin biraz iyisi gibi kalmış.
Oda 15k hocam değmez gibi

İkisi de süper anakartlar ama neden bu kadar üst düzey anakarta ihtiyaç duyuyorsunuz ki?

Kıyaslarsak Asusda +1 M2 slotu var ama çipseti B850, diğer yandan X870E çipset var ama genel olarak donanımları benzer, ikisinde de 3 tane M2 slotunun Gen5 desteği var ikisi de 16+2+2 fazlı gibi.

İkisi de süper anakartlar ama neden bu kadar üst düzey anakarta ihtiyaç duyuyorsunuz ki?

Kıyaslarsak Asusda +1 M2 slotu var ama çipseti B850, diğer yandan X870E çipset var ama genel olarak donanımları benzer, ikisinde de 3 tane M2 slotunun Gen5 desteği var ikisi de 16+2+2 fazlı gibi.
Hocam aslında 9800x3d için b850 bile yeterli bunun farkındayım. Lakin tek bir sebepten ötürü üst seviye bir anakart istiyorum. O da Q-code mevzusu.

Diğer forumda bu konuyla alakalı bir hocamla konuşmuştum. Q-code gerçekten arıza tespitini kolaylaştırıyormuş. Benim de en büyük korkum sistemde yarın birgün bir sorun çıktığında hangi parçada nasıl bir sorun olduğunu aylarca tespit edememek. Haliyle arıza tespitini kolayca öğrenmek için bu Q-code olan anakartlardan istiyorum.

Biraz da heveslendim yani. Bütçem de varken alayim içimde kalmasın istiyorum.

Bu çerçevede o iki anakartı buldum. Asus olan maalesef B850 çipset fakat çoğu x870'i tokatlar geçer yani. Gigabyte olan ise sadece X870 çipset olduğu için ilgimi çekiyor. Marka olarak Asus'a hastayım ben. Hiç üzmedi bugüne kadar. Gigabyte ile ekran kartı konusunda bir üzüntü durumu yaşadım ama. O yüzden pek hevesli sayılmam gigabyte için. Asus olana da B çipset olduğu için 18 bin tl veresim gelmiyor. Fakat başka da seçenek yok yani kaldım böyle ikisinin arasında :D

Hocam aslında 9800x3d için b850 bile yeterli bunun farkındayım. Lakin tek bir sebepten ötürü üst seviye bir anakart istiyorum. O da Q-code mevzusu.

Diğer forumda bu konuyla alakalı bir hocamla konuşmuştum. Q-code gerçekten arıza tespitini kolaylaştırıyormuş. Benim de en büyük korkum sistemde yarın birgün bir sorun çıktığında hangi parçada nasıl bir sorun olduğunu aylarca tespit edememek. Haliyle arıza tespitini kolayca öğrenmek için bu Q-code olan anakartlardan istiyorum.

Biraz da heveslendim yani. Bütçem de varken alayim içimde kalmasın istiyorum.

Bu çerçevede o iki anakartı buldum. Asus olan maalesef B850 çipset fakat çoğu x870'i tokatlar geçer yani. Gigabyte olan ise sadece X870 çipset olduğu için ilgimi çekiyor. Marka olarak Asus'a hastayım ben. Hiç üzmedi bugüne kadar. Gigabyte ile ekran kartı konusunda bir üzüntü durumu yaşadım ama. O yüzden pek hevesli sayılmam gigabyte için. Asus olana da B çipset olduğu için 18 bin tl veresim gelmiyor. Fakat başka da seçenek yok yani kaldım böyle ikisinin arasında :D
O nasıl B850 onu da anlamadım zaten nasıl 3 tane Gen5 M2 koymuş bu adamlar B850 çipsetle 😀

İşin garibi ROG X870-F de de 2 tane Gen5 var bu E serisine baya kasmış adamlar.

Q-Code konusunda ise ben gereksiz buluyorum şahsen, deneme yanılma ile sorunu bulmam çok uzun sürmüyor ama sizin için önemliyse olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,771
Üyeler
184,051
Son üye
furkancoskun
Geri