Kernel Power 41 Hatası

Reaksiyon skoru
9
Sistemi kuralı 1.5 hafta oldu parça parça alındı.
Ryzen 5 7500F
Colorful igame 5070
Patriot Viper venom CL30 16 gb 6000 MHz x2 ram
480 gb sata ssd
High power gold 850w psu
Corsair 480t

Sistem özellikleri bunlar bugün bu saatler itibariyle sistem kernel power 41 vermeye başladı valoranta girdiğim anda verdi hatayı ve şuan çözemiyorum. Sistemde windows 10 yüklü ve donanım takmayı + formatı kendim attım sorun ne olabilir?

Ryzen 5 7500F
Colorful igame 5070
480 gb sata ssd
High power gold 850w psu
Corsair 480t

Sistem özellikleri bunlar bugün bu saatler itibariyle sistem kernel power 41 vermeye başladı valoranta girdiğim anda verdi hatayı ve şuan çözemiyorum. Sistemde windows 10 yüklü ve donanım takmayı + formatı kendim attım sorun ne olabilir?
overclock varsa iptal edin, uzatma priz kullanıyorsanız o uzatma prizi değiştirin birde xmp açıksa kapayıp test edin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kernel 41 PSU hatası diye hatırlıyorum.
evet elektrik, oc, psu etkiliyor

overclock varsa iptal edin, uzatma priz kullanıyorsanız o uzatma prizi değiştirin birde xmp açıksa kapayıp test edin

evet elektrik, oc, psu etkiliyor
Expo 1de anakart düzgün boot etmedi expo 2 açıktı kapattım halen aynı her şey sıfır ve yeni. 1.5 haftadır herhangi bir sorun yoktu yeni başladı. Uzatma priz tunçmatiğin 5li 1050Joule akım korumalı prizi var iptal edebilirim deneyeceğim. PSU 0 ve gold neden olduğunu anlamadım.

Ryzen 5 7500F
Colorful igame 5070
480 gb sata ssd
High power gold 850w psu
Corsair 480t

Hocam PSU kaynaklı demek yanlış olur, daha çok herhangi bir donanımdan kaynaklanma ihtimali var diyebiliriz. Misal benim sorunum anakart değişimi sonrası çözülmüştü. Aldığınız Kernel Power 41 hatasının altında ayrıntılar kısmı var o sekmeye tıklayıp ayrıntılar kısmının fotoğrafını buraya atabilir misiniz?

Ryzen 5 7500F
Colorful igame 5070
480 gb sata ssd
High power gold 850w psu
Corsair 480t

Bir de Anakartınızın marka modelini belirtmemişsiniz.

Expo 1de anakart düzgün boot etmedi expo 2 açıktı kapattım halen aynı her şey sıfır ve yeni. 1.5 haftadır herhangi bir sorun yoktu yeni başladı. Uzatma priz tunçmatiğin 5li 1050Joule akım korumalı prizi var iptal edebilirim deneyeceğim. PSU 0 ve gold neden olduğunu anlamadım.
uzatmayı dene xmp kapat sen sonrasina sonra bakariz

Hocam PSU kaynaklı demek yanlış olur, daha çok herhangi bir donanımdan kaynaklanma ihtimali var diyebiliriz. Misal benim sorunum anakart değişimi sonrası çözülmüştü. Aldığınız Kernel Power 41 hatasının altında ayrıntılar kısmı var o sekmeye tıklayıp ayrıntılar kısmının fotoğrafını buraya atabilir misiniz?

Bir de Anakartınızın marka modelini belirtmemişsiniz.
Colorful b650m wifi v15 anakart

uzatmayı dene xmp kapat sen sonrasina sonra bakariz
Uzatmadan çıkarıp Direkt prize bağladım kasayı occtde 10 dk power testi yaptım sorun olmadı yarın tekrar bakacağım hocam destek için teşekürler

Colorful b650m wifi v15 anakart

Uzatmadan çıkarıp Direkt prize bağladım kasayı occtde 10 dk power testi yaptım sorun olmadı yarın tekrar bakacağım hocam destek için teşekürler
Bios güncel değilse güncellemenizi öneririm.
Onun dışında uzatma kablolarından dahi bu hatayı alanlar ve kabloyu değiştirme/devre dışı bırakma ile sorunu çözenler var. Biraz daha gözlemleyin derim. Umarım sorununuz direk bu şekilde çözülür.

Bios güncel değilse güncellemenizi öneririm.
Onun dışında uzatma kablolarından dahi bu hatayı alanlar ve kabloyu değiştirme/devre dışı bırakma ile sorunu çözenler var. Biraz daha gözlemleyin derim. Umarım sorununuz direk bu şekilde çözülür.
Bios ilk sürümdü son sürüme güncelleyemedim güncelleme sırasında bu bios yazılamaz yazılırsa bozabilir dedi sondan bir önceki nisan sürümü Bios kurulu 10 dk occtte sorun olmadı yarın tekrar bakıcam

Ancak bu anakartta neden 6000 mhz cl30 çalışmıyor anlamıyorum biostan diye düşünüp sondan bir önceki sürüme yükselttim biosu ama çözüm olmadı. Boot etmiyor cihazı bios pili çıkarıp sıfırlamam gerekiyor. Aynı şey Memory Context Restore açınca da oluyor ramler bozuk mu diye memtes86 yaptım ama bir sorun yok. 1004 sürümdü 1007 yükledim 1008 yanlış bu diyip kabul etmemişti.

1755198529356.webp

Geri