Masaüstü Bilgisayar Toplamak İstiyorum Parçalar Hakkında Tavsiye

KOD5101

80+
Reaksiyon skoru
51
Düşündüğüm parçalar bunlar parça kalitesi olarak kaliteli olsun istiyorum. Bu sebeple komple asus ve corsair topladım. Parça uyumluluğu olarakta araştırdım bir sorun bulamadım size sormak istedim yine de. Düşündüğüm parçalar bunlar ekran kartı olarak da gene asus'un 5070ti yada 5080 düşünüyorum. Genel olarak aklımdaki parçalar;

Düşündüğüm parçalar bunlar parça kalitesi olarak kaliteli olsun istiyorum. Bu sebeple komple asus ve corsair topladım. Parça uyumluluğu olarakta araştırdım bir sorun bulamadım size sormak istedim yine de. Düşündüğüm parçalar bunlar ekran kartı olarak da gene asus'un 5070ti yada 5080 düşünüyorum. Genel olarak aklımdaki parçalar;

Pahalı ve saçma olmuş dostum kalite daha uygunada çok

Ya tabii daha uyguna var da anakart da mesela faz sayılarına baktım, amper değerlerine baktım, katman sayısına baktım, ses yongasına baktım, soğutmasına baktım. Diğer parçalarda da bu kadar detaylı baktım firmaların garanti süreçleri olsun diğer etmenler olsun hepsini değerlendiriyorum açıkçası. Yoksa bende biliyorum b850 anakartlarda uygun olanını almayı falan yada diğer parçalarda. Bunlara ek olarak sistemi aldıktan sonra uzun yıllar kullanmak ve upgrade gerektiği zaman gönül rahatlığı ile yapabilmek istiyorum. Altyapısı yüksek bir bilgisayar toplamaya çalıştım açıkçası bu sebeple.

alınmaz

Corsair ramlari bazen daha ucuza gördüğümü hatırlıyorum, Amazonda biraz didikle Akakçe'de her zaman çıkmıyor her şey. Kasa idare eder 2-3 k fiyat aralığında pek başka seçenek yok tek eksisi alta fan koyamıyorsun. Onuda aslında böyle 3 fanlı çevreçeveli fanlar var direk düz koysan olur gibime geliyor hep, bir şeyle de sabitlense titreşim yapmaz...Neyse o başka bir konu. PSU güzel 2024 mi aldığın bilmiyorum ama genellike rmx A tier olmuştur, sorunu yok. Belki bazen fazla fan sesi o da sanırım şansızlıktan olabiliyor ve 2024 de belki değişmiştir. O sıvı soğutucuyu bilmiyorum, yine Asus istediğin için bir şey diyemiyorum. Thermaltake/Thermalright, belki üstüne biraz eklesen Artic III Pro olabilirdi. O senin tercihin. Kartalara baktım dedin tüm serilere bakıp bütçene göre seçtiysen sorun yok. Mesela Max Gaming/Tuf fln modelleri gördüm 5k daha ucuz, onlarda B850 model. Görmediysen bir kontrol et. Diğer parçaları ve fiyatları normal karşıladım ama SSD'nin 6000 tl olup 5k okuma 4k yazma hızına sahip olmasını kötü buldum ama sanırım sen seti bozmamak için ondan vazgeçmezsin. Uyumluluk problemi olacağını düşünmüyorum.

Corsair ramlari bazen daha ucuza gördüğümü hatırlıyorum, Amazonda biraz didikle Akakçe'de her zaman çıkmıyor her şey. Kasa idare eder 2-3 k fiyat aralığında pek başka seçenek yok tek eksisi alta fan koyamıyorsun. Onuda aslında böyle 3 fanlı çevreçeveli fanlar var direk düz koysan olur gibime geliyor hep, bir şeyle de sabitlense titreşim yapmaz...Neyse o başka bir konu. PSU güzel 2024 mi aldığın bilmiyorum ama genellike rmx A tier olmuştur, sorunu yok. Belki bazen fazla fan sesi o da sanırım şansızlıktan olabiliyor ve 2024 de belki değişmiştir. O sıvı soğutucuyu bilmiyorum, yine Asus istediğin için bir şey diyemiyorum. Thermaltake/Thermalright, belki üstüne biraz eklesen Artic III Pro olabilirdi. O senin tercihin. Kartalara baktım dedin tüm serilere bakıp bütçene göre seçtiysen sorun yok. Mesela Max Gaming/Tuf fln modelleri gördüm 5k daha ucuz, onlarda B850 model. Görmediysen bir kontrol et. Diğer parçaları ve fiyatları normal karşıladım ama SSD'nin 6000 tl olup 5k okuma 4k yazma hızına sahip olmasını kötü buldum ama sanırım sen seti bozmamak için ondan vazgeçmezsin. Uyumluluk problemi olacağını düşünmüyorum.
Dostum öncelikle beni tam olarak anlayıp isteklerime göre sistemi yorumladığın için çok teşekkür ederim. Anakart olarak geleceği de düşündüğüm için rahatlıkla işlemci değiştirebilmek konu mesela 16 fazlı olduğu için özellikle bunu tercih ettim yoksa 12 de fazlasıyla yeterli biliyorum o kısım tamamen bu şekilde ve 5k ucuz olanlar 12 fazlı, 8 yada daha düşük katmanlı ses yongalarıda intel olmayan bu sebeple 5k fazla vermeyi uygun buldum. Soğutucuya gelirsek corsair a da dönebilirim orda ben 2 markayıda filtreledim asus uygun fiyatlı olunca onu koydum. Ssd ise 2tb ve diğerlerine göre nispeten daha iyiydi okuması diğerleri dediğim wd dir yada o klasmandaki markalardır. Fakat burada corsair ın farklı bir ssd si varsa önerebileceğin kesinlikle açığım öneriye. PSU kısmında nebi akgün ün videosu beni çok etkiledi izlediğim en iyi psu videosuydu ve birçok markanın ürünleri hakkında da açıklama yapıyordu yazılı ve sözlü olmak üzere. O açıklamalarda da senin dediğin gibi A+ olarak geçiyor. Kasa için ise yine asus veya corsair olursa öneriye açığım baktım bu kasaya 360lık soğutucu oluyordu fiyatıda uygundu direkt koydum dürüst olmak gerekirse.

Rica ederim, tam olarak belirtmemişsin ama yine de Corsair ve Asus konusunda kararlı olduğunu anladım 😂 Şöyle bir şey buldum kasa için:; Corsair Frame 4000D, alta 240m, üste yana, öne 360m,
sitesi; https://www.corsair.com/us/en/p/pc-...bZGzTBuAuv7g89lWmEM-h7X-8CRmgBaxJCpc_CmVN_yFG

Özellikle modüler olması konusunda odaklamışlar bu modelde, daha çok içip açılıp çıkartılabilen tiplerden. Techpower da inceleme yapmış, gerçi kasa için videolar daha iyi oluyor, daha doğru düzgün görüyorsun; https://www.techpowerup.com/review/corsair-frame-4000d/

Fiyatı 5000 lira açıkçası yine o bütçeye çıkınca daha fazla seçeneğin oluyor Lian Li fln tabi onlarda 12 fan olmaz (3 üst, 3 yan, 3 ön, 2 aşağı, 1 arka) ama daha şık duruyorlar ve sanki daha kolay gibiler, örneğin Lian Li O11 Vision Compact.

Attığım modelde fan yok, fanlı halide var ama stock bitmiş gördüğüm kadarıyla.

SSD için, Corsair MP600 PRO fiyatı 7250 (şu an), %20-25 daha hızlı, 1250 Lira fark var. Düşünebilirsin.
Heatsink ile hali var; 7000 Lira ama mavi siteden. Heatsink olup da biraz daha ucuz olması oldukça çezbedici, SSD'ler genellikle 50-55 derece kendilerini biraz kısıyorlar. Anakart heatsinkları var ama tam oturmayabiliyor fln ama böyle alırsan anakartınkini kullanamazsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

250 lira daha ucuza alıp, heatsinki kendinde sökebilirsin, normalde birkaç vida çeviriyorsun söküyorsun ama bu modele bakmadım, öyle bir şey düşünürsen, kontrol etmelisin.

(Ancak ben o siteyi pek önermiyorum, negatif yorumlar vs vs genel izlenimim olumsuz)

Rica ederim, tam olarak belirtmemişsin ama yine de Corsair ve Asus konusunda kararlı olduğunu anladım 😂 Şöyle bir şey buldum kasa için:; Corsair Frame 4000D, alta 240m, üste yana, öne 360m,
sitesi; https://www.corsair.com/us/en/p/pc-...bZGzTBuAuv7g89lWmEM-h7X-8CRmgBaxJCpc_CmVN_yFG

Özellikle modüler olması konusunda odaklamışlar bu modelde, daha çok içip açılıp çıkartılabilen tiplerden. Techpower da inceleme yapmış, gerçi kasa için videolar daha iyi oluyor, daha doğru düzgün görüyorsun; https://www.techpowerup.com/review/corsair-frame-4000d/

Fiyatı 5000 lira açıkçası yine o bütçeye çıkınca daha fazla seçeneğin oluyor Lian Li fln tabi onlarda 12 fan olmaz (3 üst, 3 yan, 3 ön, 2 aşağı, 1 arka) ama daha şık duruyorlar ve sanki daha kolay gibiler, örneğin Lian Li O11 Vision Compact.

Attığım modelde fan yok, fanlı halide var ama stock bitmiş gördüğüm kadarıyla.

SSD için, Corsair MP600 PRO fiyatı 7250 (şu an), %20-25 daha hızlı, 1250 Lira fark var. Düşünebilirsin.
Heatsink ile hali var; 7000 Lira ama mavi siteden. Heatsink olup da biraz daha ucuz olması oldukça çezbedici, SSD'ler genellikle 50-55 derece kendilerini biraz kısıyorlar. Anakart heatsinkları var ama tam oturmayabiliyor fln ama böyle alırsan anakartınkini kullanamazsın.

250 lira daha ucuza alıp, heatsinki kendinde sökebilirsin, normalde birkaç vida çeviriyorsun söküyorsun ama bu modele bakmadım, öyle bir şey düşünürsen, kontrol etmelisin.

(Ancak ben o siteyi pek önermiyorum, negatif yorumlar vs vs genel izlenimim olumsuz)
Dostum kusura bakma yeni müsait olup bakabildim kasayı çok beğendim teşekkür ederim. SSD konusunda dediklerini düşünmek daha mantıklı geldi belki onu farklı bir marka kullanabilirim benim topladığım sistemde 6k fiyatı vardı sanırım, aynı fiyat bandında daha iyi okuma yazma hızı olan güvenilir bir marka düşünebilirim alternatif olarak. Sıvı soğutma da asus yerine corsair ın 360 lık olan soğutucusunu tercih edebilirim asustan bende emin olamadım hiç kullanmadım bugüne kadar sıvı soğutma olarak msı ve corsair kullanmıştım sadece. Şuan araştırma aşamasındayım bu arada dediğin gibi ramler de akakçeye göre daha uygun yerler var o öneri için de teşekkür ederim...

Dostum kusura bakma yeni müsait olup bakabildim kasayı çok beğendim teşekkür ederim. SSD konusunda dediklerini düşünmek daha mantıklı geldi belki onu farklı bir marka kullanabilirim benim topladığım sistemde 6k fiyatı vardı sanırım, aynı fiyat bandında daha iyi okuma yazma hızı olan güvenilir bir marka düşünebilirim alternatif olarak. Sıvı soğutma da asus yerine corsair ın 360 lık olan soğutucusunu tercih edebilirim asustan bende emin olamadım hiç kullanmadım bugüne kadar sıvı soğutma olarak msı ve corsair kullanmıştım sadece. Şuan araştırma aşamasındayım bu arada dediğin gibi ramler de akakçeye göre daha uygun yerler var o öneri için de teşekkür ederim...
Evet, 6.000 TL'ye 5k hız SSD almak bana saçma geldi. 6k veriyorsan WD yani Western Digital ve Samsung'dan başka bir marka seçmek biraz saçmalık olur ama benim attığım SSD onların perfonmansına kağıt üstünde yakın/eşit, bu yüzden tek düşünülmesi gereken kısım, software kalıyor, açıkçası Samsung'un daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek ama açıkçası ya temiz format atıyorum ya da hiö kullanmıyorum oraya, sırf firmware için Samsung almaya gerek yok. Update için kendin yaparsın, ayrıca illaki corsairinde kolay yolu vardır. Sonuçta onlarında uygulamaları var. Tabii 5k hız ile 7k hızın veya yazma hızı olarak 4k ile 6k arasındaki farkını profesyonel olarak bir şey yapmadıkça görmezsin ama pcie 4 gen ssdlerin zirveleri modelleri 7k iken saçma kalıyor. Corsair sıvı soğutmasının baya videoları var ama ben hiç videolarda Corsair'e odaklanmadım ve hatırladığım kadarıyla hep şöyle demişimdir kendime "bu kadar para verip ve bu kadar mı?" Corsair aio tercih edenler benim gözümde daha çok RGB için fln olmuştur, bazı modellerin de pompanın üstündeki şey değişiyor biliyorsun, düz corsair simgeli rgb veya ekran(sanırım ekran eklediler) ve VRM için fanlı model alıp takabiliyorsun direk. ASUS da Corsair'de baya tuzlu markalar, sende bunu bilerek yola başladığına göre :ROFLMAO: Tavsiye için rica ederim. Umarım ucuz ram bulursun, ben 2024 yılında topladığımda amazon'dan corsair vengeance ram aldıydım, yanlış hatırlamıyorsam 4.5k tl idi, hala bazen görüyorum ama gri renkli rgbler. Siyahla grinin farkı pek yok.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,917
Üyeler
183,029
Son üye
emonedoexd
Geri