TechGuy
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,528
Bilemiyorum hocam. Hala ram voltajlarından şüpheleniyorum. BIOS güncellemesi yapmış mıydın?Evet tek kanal 16GB.
Bilemiyorum hocam. Hala ram voltajlarından şüpheleniyorum. BIOS güncellemesi yapmış mıydın?Evet tek kanal 16GB.
Evet kontrol ediyorum en güncel versiyonda kalmaya çalışıyorum ve güncelleme geldiğini gördükçe güncellemeleri yapıyorum.Bilemiyorum hocam. Hala ram voltajlarından şüpheleniyorum. BIOS güncellemesi yapmış mıydın?
Sistem EXPO açmadan düzgün start veriyor. Büyük ihtimalle sorun ram voltajlarında. Aslında dram, vdd ve kontrolcü voltajları arttırıp deneyebilirsin.Evet kontrol ediyorum en güncel versiyonda kalmaya çalışıyorum ve güncelleme geldiğini gördükçe güncellemeleri yapıyorum.
Bu arada konu mesajlarını Google Gemini'ye attığımda ve sorundan kendimde bahsederek minidump çıktılarını gönderdiğimde yapay zekanın düşüncesi aşşağıdaki şekilde. Bunun ihtimali var mı yoksa ramlerden mi ilerlemeye devam etmeliyim? Eğer donanımsal bir arıza ise arızalı donanımı garantiye göndereceğim için ram veya anakart hangisinden olduğundan emin olmam gerekli garantiye göndermek için.
EXPO kapalı olarak kullandığım sürece de genellikle düzgün start verse bile aynı şekilde start veremediği zamanlar oluyor hatta konuya ilk dahil olduğun gün sorun devam etmesine rağmen EXPO kapalı unutmuşum diye bahsetmiştim hocam o yüzden expo açık kapalı fark etmeksizin hatanın devam etmesi, Memtest86, testmem5, occt de yaptığım ram testlerinde hata çıkmaması vs ile beraber gemininin bahsettiği sebepler birleşince ram yerine anakartta olma olasılığı da mantıklı gelmiyor değil açıkçasıSistem EXPO açmadan düzgün start veriyor. Büyük ihtimalle sorun ram voltajlarında. Aslında dram, vdd ve kontrolcü voltajları arttırıp deneyebilirsin.
O da olabilir hocam. RAM i diğer slota takıp denedin mi?EXPO kapalı olarak kullandığım sürece de genellikle düzgün start verse bile aynı şekilde start veremediği zamanlar oluyor hatta konuya ilk dahil olduğun gün sorun devam etmesine rağmen EXPO kapalı unutmuşum diye bahsetmiştim hocam o yüzden expo açık kapalı fark etmeksizin hatanın devam etmesi, Memtest86, testmem5, occt de yaptığım ram testlerinde hata çıkmaması vs ile beraber gemininin bahsettiği sebepler birleşince ram yerine anakartta olma olasılığı da mantıklı gelmiyor değil açıkçası
Denemedim hocam onu da deneyeyim ve biraz bu AM5-IMC sorununu araştıracağım dediği gibi kronik bir durum varsa sanırım anakartta arayacağım sorunuO da olabilir hocam. RAM i diğer slota takıp denedin mi?
Doğru olabilir ama AI sorunu abartma eğiliminde oluyor her zaman. Yoksa çok basit bir RAM voltaj ya da alt gecikme (tREFI-TREFI) problemi olabilir.Ayrıca "Memory training esnasında takılıp reset sonrası düzelmesi, AM5 platformunda sıkça karşılaşılan bir Anakart/BIOS ve İşlemci Bellek Denetleyicisi (IMC) sorunudur" gibi bir satırı da mevcut daha önce AM5 platformunda kronik olabilceğini belirttiği tabi yapay zekaya çok güvenmemek lazım o yüzden buraya bunları atarak tekrar fikir danışmayı daha doğru buluyorum.Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Denemedim hocam onu da deneyeyim ve biraz bu AM5-IMC sorununu araştıracağım dediği gibi kronik bir durum varsa sanırım anakartta arayacağım sorunu
O yüzden söylediklerini buraya atıyorum hocam her çözümü adım adım deniyorum ve sorunu tam net tespit etmeye çalışıyorum dediğim gibi donanımsal bir arıza ise garanti sürecine göndereceğim donanımı da tam net tespit etmem önemli yoksa rami veya anakartı gönderdiğimde bir sorun gözükmüyor gibi bir şey ile karşılaşmayayım. Eğer sorun düzelmez ise bahsettiğiniz voltaj ve tREFI-TREFI ayarlarını da deneyebilirim tam olarak emin olmak adına.Doğru olabilir ama AI sorunu abartma eğiliminde oluyor her zaman. Yoksa çok basit bir RAM voltaj ya da alt gecikme (tREFI-TREFI) problemi olabilir.
Anakartınızın marka model nedir?1.slotta pbo enhancement kapattığımda sorun çözüldü ama rami tekrar 2 ye aldığımda hala hatalar alıyorum sürekli mavi ekran veriyor vs
Tamam şimdi gördüm.Hatta şuanki durumda bu şekilde finished pass #1 total error 0
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Asus Prime B650M-K ve XPG Lancer 16GB 6000mhz, tam model numarası da kutu üzerinde sanırım AX5U6000C3016G-CLABK
Hocam, Expo açıkken bu sorunu yaşıyorsanız pc açıldıktan sonra Olay Görüntüleyicisinde Kernel Power 41 hatası da alıyor musunuz? Alıyorsanız hatanın ayrıntılar kısmını da buraya atabilir misiniz?1.slotta pbo enhancement kapattığımda sorun çözüldü ama rami tekrar 2 ye aldığımda hala hatalar alıyorum sürekli mavi ekran veriyor vs
abi yemek yermisinabiye bi çay söyleyin