Recep Baltaş'ın Gönderisi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Bende RX590 vardı watman hatasını ilk ozamanlar yemiştim, 1.5 yıl idare ettim undervolt felan, sonra kartı satıp GTX1070 aldım aynı sistemde çökme felan olmamıştı, Tam olarak PSU yada RAM diyemeyiz, genellikle ekran kartından kaynaklı bir sorun insanlar uydurmuyor yani watmann gerçek driver sorunu.
Ben öyle bir şey demedim hocam. RDNA1'de sorunlu kartlar vardı ama sistemin anlık çökmesi durumunda sebep ne olursa olsun watmann hatası veriyordu. İnsanlar da zannetti ki bütün bir seri bozuk. Ama yıllarca sorunsuz rx5700 kullanan arkadaşlarım vardı.

Ben de 4070s kullanıyorum ama 9070xt nin ondan kat kat pahalı kartlardan iyi oyun performansı verdiğini inkar etmek bilimi inkar etmek gibi bir şey olur. Sonuçlar ortada özellikle %1 fps değerlerinde çok iyi performans gösteriyor en azından testlere göre .

Vardır illaki yaşayan
yok kral wattman dediğin şey eski mimariden kalma bir sorun kaç tane mimarı değişti gözünü seveyim wattman mı kaldı ya :D + arkadaşın dediği gibi wattman sorunu yaşayanların çoğu sistemleri özellikle psuları kötü diye yaşadı amd kartlar hala bile kötü psular ile düzgün çalışamıyor. (çok güç çeken modelleri)

saçma bir bakış açısı bügün amd nin geldigi seviye inanılmaz ileride o geride kalmış amd bügün nededyse tek bir ekran kartı ile 5080 e kafa tutabiliyorsa bu büyük bir başarıdır ve bunu 32-33 bin tl gibi bir rakama yani rtx 5070 fiyatına yapıyor rakibin fiyatları ciddi manada kırması gerekiyor bügün 5080 gibi çöp bir kartın 45 bin tl ye 5070ti ın ise 35 e kadar inmesi gerekiyorki nvdia tercih edilsin aradaki makas fark rakibi ile 8 bin tl oldugu sürece amd tercih edilicek artık amd nin nvdia dan geri kalır yanı yok o eskidendi amd 9000 serisi ile çok yok kat etti tr de fiyatlar düşerse amd nin tutnacagı dal kalacagına inanmıyorum fiyat düşmeli.
Ağır saçmalamışsın. Tek bir ekran kartı ile 5080 e kafa tutuyor ne alaka? önce bir 5070 Ti a kafa tutsun sonra 5080 e kafa tutar, 5080 ile rakip bile değiller.

AMD nin Nvidia dan geri kalır yanı yok kısmına da kahkaha attım. DLSS 4, FG, MFG, Reflex 2, daha iyi ray tracing performansı, daha az güç tüketimi, çok çok daha stabil sorunsuz driverlar yetmedi diyorsan iş için fersah fersah daha iyi, yayın için daha iyi, 2.elde daha iyi yahu say say bitmiyor halen AMD diyorsunuz.

İşin en acı tarafı sen şimdi 9070 XT övüyorsun ama kullandın mı? hayır. Neye göre övüyon? YouTube dan izlediğine göre, sen izleyerek çene çalıyon sadece, tecrüben yok işte bu forumun en b*ktan yanı da bu senin gibi donanımları YouTube dan öğrenen bir ton insan var. Şimdi kalkacan hayatında hiç eline almadığın bir kart üzerinden benimle tartışacan.

Ben senin o "kamkaaa 9070 XT gigabyte almayın macunu akıyor kamkaaa" diye işkembeden salladığın markanın 9070 XT modelini kullanıyorum, tek tük sorunu bile kronik gibi anlattığın marka hani. Ee hani bir şey akmadı, hani akıyordu? dedik tek tük nadir bir sorun o ve ilk parti ürünlerde vardı ama anlatamadık, çok biliyorsunuz ya. Şimdi de söylediğim gibi hayatında hiç eline almadığın bir kart üzerinden bizzat kullanan adamlarla çene yarışına giriyorsun.

Tamam kanka anlat 9070 XT yi dinliyoruz, neler öğrendin internetten öğret bize...

Öncelikle ben işi biraz farklı tutuyorum. Performans ve sıcaklık değerleri. Şahsen 5070 ti kullanıcısıyım. Önce tane tane gidelim. Kartın modeli Vanguard. Kartı taktım sürücüyü yükledim yaklaşık 15-20 gündür herhangi bir sıkıntı çıkartmadı. Fps değerleri gayet stabil oyunlardada sıkıntısız şekilde 1080p de takılıyorum. Gelelim sıcaklık değerlerine. Tam yükte 300w GPU 58 derece , VRAM 56 derece , Thermal kamera ile ölçtüğüm ekran kartının en sıcak yeri 64 derece. Bu performans ve değerlere bakacak olursak evet 5070 Ti olurundan pahalıya satılıyor fakat sıcaklık değerleri muazzam derecede serin. Gelelim 9070xt ye. Sapphire nitro + modelini test ettik. Kart performans olarak 5070 ti ile denk , hatta bazı oyunlarda 5080 e kafa tutuyor. Bu gerçekten muazzam bir performans. Buraya kadar her şey mükemmel. Ama benim mantığımla uyuşmayan durumlar var 9070xt ile ilgili. Onlarda şu. GPU sıcaklığı gayet serin standart 58-62 arası gidip geliyor tam yükte. İşte asıl can alıcı noktaya geliyorum. VRAM sıcaklıkları 80-85 derece hot spot sıcaklıkları ile 95 derecelere kadar çıkıyor. Bu değerler gerçekten inanılmaz yüksek değerler. Bunları gördüğümde gerçekten şok geçirdim. Teknolojinin en büyük düşmanı sıcaklıktır ve bu kart GPU sıcaklığını size kamufle edip diğer sıcaklıklarda tavan değerlerde takılıyor. Benim mantığıma çok ters olan kısım ise bu işte. Bir ürünün uzun ömürlülüğünü çalıştığı sıcaklık belirler. 9070xt 5070ti den daha performanslı %5-8 arası olabilir. Fakat bu sıcaklık değerlerinin uzun ömürlülük açısından yeterli olacağını düşünmüyorum. Verdiğim değerlerin karşılaştırmalarını resmi sitede techpowerupta kendiniz gerçekleştirmeden de görebilirsiniz. Aradaki 10-15k fark çok fazla. Ama size tavsiyem indirim/fırsat durumlarında kesinlikle 5070ti almanızdır. Bir kart 4-5 sene 85 derece VRAM sıcaklıklarında ve 95 Hotspotlarda stabil bir performans veremez. Rakibi ile arasında 30 derecelere varan fark var. Son olarak 9070xt nin neden rakibine kıyasla uygun olduğu zaten yaptığımız testler sonucu ortaya çıkıyor. Soğutma malzeme kalitesi. Sizlere bir düşünce yapısı kazandırmak istiyorum. 30.000 TL ile 45.000 TL arasında 15.000 tl fiyat farkı var. 15.000 tl gerçekten büyük bir fark. %50 fark neredeyse. Normal olarak insanlar bu farkı gerekçe göstererek her zaman F/P ye yönelir ama benim size tavsiyem şudur. Aldığınız ürünü kaç sene kullanacaksınız. Eğer 4-5 sene bir kart alıp kullanıyorsanız ve sizin için önemli olan şey uzun ömürlülük ise aradaki 15.000 tl yi 4 yıla böldüğünüzde aslında ne kadar az bir fark ile uzun ömürlülük satın aldığınızı düşünüyorsunuz. Herşeyden önce uzun ömürlülük ve kalite önemlidir. Performans ne kadar fazla olsada stabil kalmaz. Maraton koşucusu ile kısa mesafe koşucusunu karşılaştıramazsınız. O yüzden benim tercihim net olarak 5070 ti ekran kartlarıdır.

Son düzenleme:
AMD kullanıcı olarak dediğine katılıyorum. Aynı olay illa ki nvidia kullanıcılarında da vardır ancak AMD kullanıcıları bu konuda daha fazla "fanboy" takıldığını düşünüyorum :)

Ben de 4070s kullanıyorum ama 9070xt nin ondan kat kat pahalı kartlardan iyi oyun performansı verdiğini inkar etmek bilimi inkar etmek gibi bir şey olur. Sonuçlar ortada özellikle %1 fps değerlerinde çok iyi performans gösteriyor en azından testlere göre .

RTX 5080'e en yakın kart şuan. Daha iyi olduğu yerler dahi var.
Oyun tarafında AMD ile yarışamazsınız hocam
AMD kullanıcı olarak dediğine katılıyorum. Aynı olay illa ki nvidia kullanıcılarında da vardır ancak AMD kullanıcıları bu konuda daha fazla "fanboy" takıldığını düşünüyorum :)
Yoo, düne kadar bizzat 9070 XT kullanıcısı olarak 5070 TI övdüm hep.
Forumda mesajlarımı bulabiliyorsanız bakabilirsiniz 5070 TI ile 9070 XT alakalı konularda.
Nvidia teknolojilerinin kaliteden ödün vermeden performansı stabil, optimize oluşundan dolayı.
Oyun yanında iş içinde aynı seviyede kalmak övgüyü hak ediyor. Hala öyle.

Üstelik High-End / Upper Mid seviye PC'lerde FPS anlamsız kalıyor artık, zaten performans alıyor adam.
Kas gücünün giriş-orta seviye PC'ler için gerekli olduğuna inanıyorum.
Kalite vereceksin artık bu seviyeye. Ama AMD o kaliteyi hiçbir zaman yeterince karşılamadı.

Ama artık AMD'de ciddi anlamda teknolojiyi, stabiliteyi ve kaliteyi getirmeye başladı.
Kas gücü zaten daha iyiyken, kalite de artık işin içinde.
Fark çok kapandı görmek isteyen görür.

RTX 5080'e en yakın kart şuan. Daha iyi olduğu yerler dahi var.
Oyun tarafında AMD ile yarışamazsınız hocam

Yoo, düne kadar bizzat 9070 XT kullanıcısı olarak 5070 TI övdüm hep.
Forumda mesajlarımı bulabiliyorsanız bakabilirsiniz 5070 TI ile 9070 XT alakalı konularda.
Nvidia teknolojilerinin kaliteden ödün vermeden performansı stabil, optimize oluşundan dolayı.
Oyun yanında iş içinde aynı seviyede kalmak övgüyü hak ediyor. Hala öyle.

Üstelik High-End / Upper Mid seviye PC'lerde FPS anlamsız kalıyor artık, zaten performans alıyor adam.
Kas gücünün giriş-orta seviye PC'ler için gerekli olduğuna inanıyorum.
Kalite vereceksin artık bu seviyeye. Ama AMD o kaliteyi hiçbir zaman yeterince karşılamadı.

Ama artık AMD'de ciddi anlamda teknolojiyi, stabiliteyi ve kaliteyi getirmeye başladı.
Kas gücü zaten daha iyiyken, kalite de artık işin içinde.
Fark çok kapandı görmek isteyen görür.
Oyun için AMD diyorsunuz ama FSR4 tek tük oyunda var, en büyük kozu FSR4 şu anda ama yaymıyor. Bu konuda DLSS4 ile yarışamıyor ki söyledim 8 yıl önceki oyunda DLSS4 açabiliyorum işte oyun kartı böyle olur. 30 bin küsür lira para verip eksik deneyim yaşamak mı birazdaha ekleyip tam deneyim almak mı dersen ekleyip alın diyorum.

Oyun için AMD diyorsunuz ama FSR4 tek tük oyunda var, en büyük kozu FSR4 şu anda ama yaymıyor. Bu konuda DLSS4 ile yarışamıyor ki söyledim 8 yıl önceki oyunda DLSS4 açabiliyorum işte oyun kartı böyle olur. 30 bin küsür lira para verip eksik deneyim yaşamak mı birazdaha ekleyip tam deneyim almak mı dersen ekleyip alın diyorum.
Hocam dün ciddi makale paylaştığım yerde DX9 diyerek konuyu polemiğe çektin.
Üstüne de o makaleleri ben zaten paylaşmıştım dedin.
RR ve MFG ile alakalı cevap attığım adama;
DX9 desteğini mevzu edip fanboy dedin bana. :kekw:
Bugün tartışalacak bir konu mu gerçekten DX9?
DX9 dediğin oyun bugün hangi ekran kartını zorlar gerçekten?
Bugünün kartını geçtim,
RX 580 ile bile çatır çatır oynar Warband dediğin oyunu...
Burasını konuşmak dahi istemiyordum ama madem cevap attın söylemiş olayım içimde kalmasın :kekw:
Modern upscaling ve frame generation teknolojilerinin amacı eski oyunlara yönelik mi yoksa güncel ve gelecek nesil oyunlara kalite katmak için mi yapılıyor? Bende bunu sorayım...
----
Şuan söylediklerinize bende tamamen katılıyorum zaten. AMD kas gücüne kalite katmak zorunda artık. Çamur gibi ekranda oynamak istemiyor insanlar. Olumlu gelişmeler var o makalelerden bildiğiniz gibi. Yaygınlaşması zaman alsa da yeter ki kaliteyi getirsinler artık...

Hocam dün ciddi makale paylaştığım yerde DX9 diyerek konuyu polemiğe çektin.
Üstüne de o makaleleri ben zaten paylaşmıştım dedin.
RR ve MFG ile alakalı cevap attığım adama;
DX9 desteğini mevzu edip fanboy dedin bana. :kekw:
Bugün tartışalacak bir konu mu gerçekten DX9?
DX9 dediğin oyun bugün hangi ekran kartını zorlar gerçekten?
Bugünün kartını geçtim,
RX 580 ile bile çatır çatır oynar Warband dediğin oyunu...
Burasını konuşmak dahi istemiyordum ama madem cevap attın söylemiş olayım içimde kalmasın :kekw:
Modern upscaling ve frame generation teknolojilerinin amacı eski oyunlara yönelik mi yoksa güncel ve gelecek nesil oyunlara kalite katmak için mi yapılıyor? Bende bunu sorayım...
----
Şuan söylediklerinize bende tamamen katılıyorum zaten. AMD kas gücüne kalite katmak zorunda artık. Çamur gibi ekranda oynamak istemiyor insanlar. Olumlu gelişmeler var o makalelerden bildiğiniz gibi. Yaygınlaşması zaman alsa da yeter ki kaliteyi getirsinler artık...
Sen ciddi misin? ben dalgasına yazdım DX9 olayını, yani fanboylar herşeye kulp bulur anlamında sen istediğin kadar açıklama yap illa saçma şeylerden argüman sunarlar bunu demek istedim. Sen mesajı baya yanlış anlamışşın.

DX9 güncel teknolojiyi desteklemiyor bile niye öyle dalga geçeyim :D

Sen ciddi misin? ben dalgasına yazdım DX9 olayını, yani fanboylar herşeye kulp bulur anlamında sen istediğin kadar açıklama yap illa saçma şeylerden argüman sunarlar bunu demek istedim. Sen mesajı baya yanlış anlamışşın.
Özür dilerim öyleyse, evet yanlış anlamışım. 🙏

Özür dilerim öyleyse, evet yanlış anlamışım. 🙏
DX9 güncel teknolojiyi desteklemiyor bile niye öyle dalga geçeyim :D ben sana katılıyorum, ben kendi adıma konusuyom zaten ben DLSS4 ü fps için değil görüntü kalitesi ve kenar yumusatmayı cok iyi yapıyor bilirsin DLAA felan. bende kenar yumusatma takıntısı var mesela MSAA yı bilirsin benim en sevdiğim kenar yumusatma ayarı bu, fakat DX12 de desteklenmiyor bu yüzden modern olan TAA kullanıyorlar ağırlıklı, bende bu TAA dan nefret ediyorum yani 5090 kullansam bile TAA dan nefret edicem. Bu yüzden DLSS4 açıyorum ve oynadıgım oyunlarda olsun istiyorum, DLSS4 ü şanslıyım ki 2018 oyunlarında bile açabiliyorum bu yüzden savunuyorum zaten. Yani benim gibi adama 9070XT satamazsın çünkü kartın kas gücü umrumda değil, oyunlarımı 60fps kitleyip oynuyorum zaten benim için en önemlisi görüntü kalitesi ven oyun oynarken ekranda bozulmalar görmeyi sevmiyorum fps ikinci öncelik yani benim için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,592
Üyeler
185,130
Son üye
mamiaga03
Geri