Forumda aktiflik neden azaldı

Çoğu kişi hiçbir bilgisi olmadan, Akakçe'den filtrele yaparak ürün önerisi yapıyor. Adam burda konu açıyor ki bilgili arkadaşlar bana yardımcı olsun, yoksa oda bunu yapamıyor mu?

Foruma üye tam tamına 180 bin kişi var ama günde ortalama sadece 350 kişi aktif, bunlardan gerçekten aktif olan da taş çatlasın 100 kişi falan vardır. Techolay 22 bin üye ama günde ortalama 200 aktif kişileri var ve bunların %80'i gerçekten aktif.
İnan bana akakceden filtrele yapamadan sistem dizmeye çalışan o kadar kişi varki aklın hayalin durur. Cogu hala sistem sihirbazı gibi seyler kullanarak tek bir siteden asiri pahali sistem topluyor yada indirim zannederek hazir sistem gorup almak istiyorlar. En azindan buraya soranlar yine makul veya iyi fiyattan alisveris yapabiliyor ki buda yeter bence.

İşlemci, vb. için demiyorum. Monitör, PSU vb. kategorilerde hiçbir bilgisi olmadan, sadece Akakçe'den filtrele ile öneri yapan ve öyle kötü öneriler yapan kişiler var ki aklın durur.
Hocam monitör konusunda tanıdığım en iyi üyelerden birisin çoğu kişi kağıt üstüne bakıyor sen sentetik testler ve tüm değerlere bakıyorsun kullanımdaki açıkçası ben sentetik testleri incelemeye üşenmekten ve b12 den dolayı monitör konularına cevap yazmıyorum eğer biri absürt şekilde pahalı ve kötü bir öneride bulunmazsa

çoğu kişi kağıt üstüne bakıyor sen sentetik testler ve tüm değerlere bakıyorsun kullanımdaki açıkçası ben sentetik testleri incelemeye üşenmekten ve b12 den dolayı monitör konularına cevap yazmıyorum
Bunları öğrenmek zorunda değiller ama bilmiyorsa eğer senin gibi cevap yazmasın. Mesela bir kişi sadece markanın MSI yazmasına bakarak MSI A600DN veya A650BNL PSU öneriyor ama bilmiyor ki o PSU F seviyesi, atom bombası.

İşlemci, vb. için demiyorum. Monitör, PSU vb. kategorilerde hiçbir bilgisi olmadan, sadece Akakçe'den filtrele ile öyle kötü öneriler yapan kişiler var ki aklın durur.
Evet kesinlikle doğru bu husus , ben de artık cevap yazmayı bıraktım çünkü zaten zar zor bazı şeyleri hatırlıyorum günlük koşuşturmacadan bir de cevaba bilgisi olmadan seni yargılayanlar çıktı mı insanın hevesi kalmıyor.

Bunları öğrenmek zorunda değiller ama bilmiyorsa eğer senin gibi cevap yazmasın. Mesela bir kişi sadece markanın MSI yazmasına bakarak MSI A600DN PSU öneriyor ama bilmiyor ki o PSU F seviyesi, atom bombası.
Sonuna kadar haklısın hocam ben biraz uzaklaştım forumdan açıkçası kendi halime kafa dinliyorum canım sıkılınca giriyorum geçen sene bu zamanlardan beri zaten toplasan bin mesaj zor yazmışımdır

Forum kültürü diye bir şey kalmadı artık çünkü. Eskiden bundan 10-15 sene önce sosyal medya forumlardı. Bir şeyin cevabını forumlarda öğrenirdiniz internette kaynak bulmak şimdiki gibi basit değildi. Şimdi öyle değil tabi en basitinden Chatgpt var adam buraya yazıp cevap gelmesini bekleyene kadar kadar 3 saniyede cevaba ulaşıyor. Bir de nesil değişti artık üreten değil daha çok tüketen bir nesil var. Ben 2010 yıllarından beri forumlarda takılırım o zamanlar forumun abileri dediğimiz kişiler sürekli bir şeyler üretirdi yazarlardı çizerlerdi. Şimdiki nesil hazırı seviyor. Bunun gibi sebepler de insanları forumdan uzaklaştırdı.

İlk üye olduğum zamanlarda günde 10 mesaj falan atıyordum okullar kapanınca daha çok aktiflik olur dedim eskisi gibi aktiflik yok bana mı öyle geliyor yoksa okullar kapalı herkes memleketinde mi
Forumlar eskisi kadar kullanılmıyor insanlar bilgi edinmek için foruma girsede eskide yorumlardan işlerine yarayanı bulup çıkıyorlar.

4 bine gtx1650 sistem topladığımız dönemler
Peaky Blinders on Instagram: “A rare Tommy Shelby smile ...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,360
Üyeler
183,417
Son üye
ysufftalha
Geri