5070 ve i5 14600KF'li sistem.

Şunu netleştirelim. İlla ki hazır sistem alacaksan bu fiyata idare eder ama iyi değil. Ancak ben toplarım kendimde montajlarım diyorsan bu fiyata kötü. Ekran kartı, Kasa + PSU,RAM,SSD ve soğutucu muadili arattım, diğerler parçaların aynısını akakçe'de arattım.

Fiyat yine bu fiyatlara geliyordu Hem daha iyi RAM, hem DRAM'I bulunan SSD, Hem 240 MSI Soğutucu ve Vento Kasa + ATX 3.0 destekli PSU buldum. 3 Fanlı PNY Ekran kartı buldum. Marka takıntın varsa birkaç bin daha eklenir tabi.

Kendim topladığımda:

PNY GeForce RTX 5070 OC : 29000 TL

VENTO VG4200S 750W GEN5 ATX3.0 ARGB ATX BILGISAYAR KASASI : 5000 tl

Msı Mag Coreliquid I240: 2500 TL

XPG Lancer Blade 16GB (1x16) DDR5 6000MHz CL36 (2x16) 32 GB RAM: 4400 TL

Kioxia Exceria G2 1TB: 2400 TL

14600K: 8200 TL (Not: Senin işlemcin F ibareli ekran kartsız görüntü alma şansın yok)

MSI Z790-P WIFI DDR5 : 10000 TL (Not: Anakart aşırı aşırı pahalı hocam. İyi bir B760 alsanızda yeterli olur eğer o.c yapmaya merakınız yoksa tabii ki)

TOPLAM: 61500 TL
Kesin suretle hazır alacağım. Bahsettiğiniz ürünler güzel fakat bence bazı önemli detaylar var. Örneğin işlemci için verdiğiniz fiyat kutusuz versiyon için. Kutulu olduğu zaman yaklaşık 2.000 TL'lik bir fark çıkıyor. GPU konusunda da Gigabyte'ın daha üst segment olduğunu düşünüyorum. Anakart konusunda katılıyorum ancak hazır sistem olduğu için ve fiyat açısından uyguna geldiği için bir sorun görmedim. Bence gördüğümüz üzere tek tek alsak dahi fiyatlar benzer parçalarla benzer seviyelere geliyor her türlü. Dolayısıyla hazır almak benim için daha mantıklı oluyor. Hazır sistem olarak fiyata idare eder diyorsanız da uygun fiyatlı hazır sistem önerilerinize açığım.

Sağolasın hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Daha uygun önerilerinize açığım hocam.
b650m r
7600
5070ti
6000mhz cl36 ram 61,9 oluyor. İşlemci 9700x veya 7800x3d yapılabilir

Kesin suretle hazır alacağım. Bahsettiğiniz ürünler güzel fakat bence bazı önemli detaylar var. Örneğin işlemci için verdiğiniz fiyat kutusuz versiyon için. Kutulu olduğu zaman yaklaşık 2.000 TL'lik bir fark çıkıyor. GPU konusunda da Gigabyte'ın daha üst segment olduğunu düşünüyorum. Anakart konusunda katılıyorum ancak hazır sistem olduğu için ve fiyat açısından uyguna geldiği için bir sorun görmedim. Bence gördüğümüz üzere tek tek alsak dahi fiyatlar benzer parçalarla benzer seviyelere geliyor her türlü. Dolayısıyla hazır almak benim için daha mantıklı oluyor. Hazır sistem olarak fiyata idare eder diyorsanız da uygun fiyatlı hazır sistem önerilerinize açığım.
Tray I5 13500 kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. 14600K işlemcinin Satıcısı sinerjiydi zaten sıkıntı olmaz.

b650m r
7600
5070ti
6000mhz cl36 ram 61,9 oluyor. İşlemci 9700x veya 7800x3d yapılabilir
Bu noktada 14600KF çok daha üstün kalmış oluyor. Keza GPU açısından 5070 TI çok daha iyi olsa da markası açısından Gigabyte daha üst segment diye düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğiniz RAM de Twinmos. Attığım sistemden önce ben de Gravix 5A'yı özelleştirip almayı düşünüyordum ancak neredeyse tüm parçalar orta segment kalıyor. Keza sıvı soğutma da yok bahsettiğiniz durumda.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Che_
Tray I5 13500 kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. 14600K işlemcinin Satıcısı sinerjiydi zaten sıkıntı olmaz.
2. el satış açısından da kutulu daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Ben alsam kutusuz alırım bu arada (kendim toplasaydım) o ayrı tabi ama hazır sistemde hepsi kutulu geliyorken daha iyi olmuş oluyor tabi.

Ortalama 60k'ya 9070XT + 9700X'li sistem toplanabiliyor şuanda ..
Kasayı bununla
PSU'yu da bunula değiştirirdim

Bu noktada 14600KF çok daha üstün kalmış oluyor. Keza GPU açısından 5070 TI çok daha iyi olsa da markası açısından Gigabyte daha üst segment diye düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğiniz RAM de Twinmos. Attığım sistemden önce ben de Gravix 5A'yı özelleştirip almayı düşünüyordum ancak neredeyse tüm parçalar orta segment kalıyor. Keza sıvı soğutma da yok bahsettiğiniz durumda.
Keriz olmak istersen buyur tutan yok. Asus gigabyte gibi markaların da birçok modeli sucuk ekmek yapmaya uygun. Kasadan kazık girmesi beleş

Fark olur tabi. Ancak aralarında performans için 1500 TL'den fazlası verilmez. Zaten elinizde 13500 varsa gerek yok hocam
Sağolun hocam

Soğutucu iyi değilse geçilmez. Turbo açıkken 200W hatta 250W çekiyor.
Teşekkür ederim

Katılıyorum, zaten iyi bir 13. nesil i5 varken, 14. nesil i5'e geçmez mantıksız, illa intel istiyorsa i7 14700kf geçilebilir, ki geçilmesine gerek yok
Sağolun hocam

Geri