Alınmayacak Gaming Laptoplar

35-40k arası alınabilecek en mantıklı model hangisi ? oyun ağırlıklı eğitim için

BU REHBER GÜNCEL DEĞİLDİR, EKSİK MODELLER VARDIR !!!

Alınmayacak Modeller:
-HP: Victus 15 serisi, 2023 Victus 16 modelleri, Intel HX model Omen 16'lar
-MSI: Thin/Cyborg serisi, fiyatı şişirilmiş Katana modelleri
-Acer: Nitro V15-16 serisi
-Dell: G15-16 serisi
-Asus: TUF serisi ve fiyatı şişirilmiş ROG G16 serisi
-Casper: Tüm modelleri
-Monster: Clevo kasa kullanan modeller ve fiyatı şişirilmiş diğer modeller
-Erazer(Lenovo'nun alt şirketi): Clevo kasa kullanan modeller
-Gigabyte: Clevo kasa kullanan modeller

HP:

Victus 15 serisi:

-İşlemci ve ekran kartı limitli. Tam performans gösteremiyor.
-Thottle yapıyor, cihaz limitli olmasına rağmen ısınıyor.

2023 Victus 16 modelleri:

-Intel modelleri (R0XXXNT) ısınıyor ve throttle yapıyor.
-Hem Intel hem de Ryzen modellerde sensör sorunu görülebiliyor.
DİPNOT: @YüzbaşıJohnPrice Ryzen modellerdeki sorunun bilinçsiz kullanılmasından ötürü ısınıp sensörün bozulduğunu söylüyor. Şahsen bana da mantıklı geldi, Ryzen modeller 80 dereceyi geçmediğinden hafif şüpheli bir durum var ortada. Yine de şimdilik zor durumda kalınmadığı sürece önermiyorum.

Intel HX model Omen 16'lar:

-(2023-2024 modellerden bahsediyorum.) Sensör sorunu çok yaygın.

MSI:

Thin/Cyborg:

-Ekran kartları limitli (40 serisi için bu limit 45W gibi aşırı düşük bir seviye.) Bu yüzden 4060 modelleri klasik bir 4050 modelin gerisinde kalıyor.
-Tek fanlı, ondan dolayı ısınıyor.
-Fiyatları klasik limitsiz modellerle aynı ancak 1 model düşük seviye performans verdiğinden pahalı da sayılırlar.
-Battery Drain yapıyor.

Fiyatı Şişirilmiş Katana'lar:

-Klasik giriş seviyesi bir laptop ancak fiyatları üst segment cihazlara daha yakın.
-Ayrıca diğer giriş seviyesi cihazlara göre ısınıyor.

Acer:

Nitro V15-16:

-Soğutma sistemleri Aspire 7'nin makyajlı hali. Ofis laptopu soğutması bu cihaza yetmiyor.
-İşlemci ve ekran kartı limitli ki işlemci olması gerekenin çok aşağısına limitli.

Dell:

G15-16:

-Anakart sorunları var.
-İşlemcisi aşırı ısınıyor.
-GPU kendisine rastgele 30W limit atıyor.

Asus:

TUF Serisi:

-Özellikle Intel işlemcili modeller ısınıyor.

Fiyatı Şişirilmiş ROG G16'lar:

-Coil Whine yapıyor.
-Fiyatları kalitesinin çok üstünde.

Casper:

Bu markanın ne kadar rezil olduğunu çok uzun anlatmak isterdim ancak kısa bir şekilde anlatacağım.
Kendi ürünlerini alan kullanıcıyı indirimde ucuz fiyata aldı diye dava ettiler.
Yüzsüz gibi içerik üreticilerine para verip kendi ürünlerini övdürdüler.
Çoğu televizyon kanalında her 10 reklamdan 3-4'ü Casper reklamı yani reklamlarla kalitesizliklerini kapatmaya çalışıyorlar.
Neyse modellerin sorunlarına geçelim.
-Çok ısınıyor.
-Çok fazla arızalanıyor.
-Fanları resmen uçak motoru.
-Servisi berbat.

Monster:

Clevo kasa modeller:

-Çok ısınıyor.
-Fan sesleri çok yüksek.

Fiyatları şişirilmiş diğer modeller:

-Giriş seviyesi olmasına rağmen çok pahalılar.
-Bazı Tongfang modeller 90 dereceyi görebiliyor.

Erazer:

Clevo kasa modeller (4060 ve 4070 modelleri genelde):

-Çok ısınıyor.
-İşlemcide çok feci limit var, performansı %5-10 azaltıyor.

Gigabyte:

Clevo kasa modeller (Gigabyte G5 ve G7):

-Çok mu çok ısınıyor.
-Ekran kartları limitli.

Rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
g16 kullanmadığınız belli. neye çamur atacağınızı şaşırmışsınız. coil whine bir kusur değil, üretim hatası değil, kullanırken rahatsız edecek kadar duymuyorsunuz, kullanıma engel veya herhangi bir kusur teşkil etmiyor ayrıca fiyata gelince kalitesinin üstünde değil. o paraya daha iyi donanımda cihaz alabilirsin ama aynı kalitede ürün alamazsın. rog g16 kullandım ve nitro 16 ya geçtim.victuslara da el attım. g16 bunlarla kıyaslanamaz

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
g16 kullanmadığınız belli. neye çamur atacağınızı şaşırmışsınız. coil whine bir kusur değil, ayrıca fiyata gelince kalitesinin üstünde değil. o paraya daha iyi donanımda cihaz alabilirsin ama aynı kalitede ürün alamazsın. rog g16 kullandım ve nitro 16 ya geçtim.victuslara da el attım. g16 bunlarla kıyaslanamaz
Zaten Nitro da Victus da Tuf segmentinde ürünler (tuf ikisinden de kaliteli orası ayrı konu), Rog'un denkleri Acer'da predator, HP'd Omen serisidir hocam. Bunları da kullansan yine Asus gibi tatmin etmez diye düşünüyorum. Sadece yanlış segmentleri kıyasladığınız için belirtmek istedim🙏🏻

• Beğen
g16 kullanmadığınız belli. neye çamur atacağınızı şaşırmışsınız. coil whine bir kusur değil, ayrıca fiyata gelince kalitesinin üstünde değil. o paraya daha iyi donanımda cihaz alabilirsin ama aynı kalitede ürün alamazsın. rog g16 kullandım ve nitro 16 ya geçtim.victuslara da el attım. g16 bunlarla kıyaslanamaz
Konu çorba olmuş zaten de güncel değildir yazısı eklenmiş yeni gördüm. Güncel değildir yazısı ekleyeceğine güncellemeye üşendi. Konudaki çoğu modeli kullanmadığına eminim ben.

g16 kullanmadığınız belli. neye çamur atacağınızı şaşırmışsınız. coil whine bir kusur değil, üretim hatası değil, kullanırken rahatsız edecek kadat duymuyorsunuz ayrıca fiyata gelince kalitesinin üstünde değil. o paraya daha iyi donanımda cihaz alabilirsin ama aynı kalitede ürün alamazsın. rog g16 kullandım ve nitro 16 ya geçtim.victuslara da el attım. g16 bunlarla kıyaslanamaz
Fiyatlarinin abarti oldugu gercegini degistirmez, haketmiyor

Zaten Nitro da Victus da Tuf segmentinde ürünler (tuf ikisinden de kaliteli orası ayrı konu), Rog'un denkleri Acer'da predator, HP'd Omen serisidir hocam. Bunları da kullansan yine Asus gibi tatmin etmez diye düşünüyorum. Sadece yanlış segmentleri kıyasladığınız için belirtmek istedim🙏🏻
evet farkındayım, bunun farkında olsam da forumda sıkça karşılaştırılıyorlar o yüzden belirtmek istedim. omen kullanma fırsatım olmuştu predator kullanmamış olsam da omenle kıyasladığımda yine asus tercih ederdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fiyatlarinin abarti oldugu gercegini degistirmez, haketmiyor
fiyatı abartı ile kalitesiz demek arasında büyük fark var. fp laptop değil. fp olmadığı için cihazı karalıyorsunuz kalite konusunda çok iyi bir laptop tam olarak kalite kısmında nasıl bir hayal kırıklığı yaşattı size ?

fiyatı abartı ile kalitesiz demek arasında büyük fark var. fp laptop değil. fp olmadığı için cihazı karalıyorsunuz kalite konusunda çok iyi bir laptop tam olarak kalite kısmında nasıl bir hayal kırıklığı yaşattı size ?
Nerede kalitesiz yazmisim?

evet farkındayım, bunun farkında olsam da forumda sıkça karşılaştırılıyorlar o yüzden belirtmek istedim. omen kullanma fırsatım olmuştu predator kullanmamış olsam da omenle kıyasladığımda yine asus tercih ederdim yine

fiyatı abartı ile kalitesiz demek arasında büyük fark var. fp laptop değil. fp olmadığı için cihazı karalıyorsunuz
Asus'un benim gözümden en büyük artısı bir de ekosistemdir. Ekosistem kurmak zaten fp olmuyor ama çok tatlı ekosistem kuranları görmüştüm. Ek olarak monitör alırsın Asus, fare Asus vs. baya güzel ekosistemler oluşturulabilir. Kulaklık olsun klavye olsun Asus'un sağlam ürünü çok. Acer ve HP'ye göre.

Bende ekosistem diye bir şey asla olmadı ama olsa Asus olurdu. Çok uzun süre Casper kullandım set halinde ama ekosistemi sağlam olsa da çok zayıftı. Sonra Asus'a başladım onda da sadece laptop olarak sonra tekrar Casper'a istemeden döndüm çünkü dolar yerinde durmuyor bu piyasada boş duran avcunu yalar.

Bu sırada HP Omen 15 eski kasa ve Toshiba kasa laptoplara çok denk geldim.

Nerede kalitesiz yazmisim?
fiyatı kalitesinin üstünde demişsiniz. kalite demek sadece donanım demek değil orada kafa karışıklığı yaşamışsınız. fiyatı donanımının üstünde demek daha doğru olur. g16 soğutma konusunda, kasa tasarımı ve kalitesi konusunda çok çok iyi seviyede

• Beğen
BU REHBER GÜNCEL DEĞİLDİR, EKSİK MODELLER VARDIR !!!

Alınmayacak Modeller:
-HP: Victus 15 serisi, 2023 Victus 16 modelleri, Intel HX model Omen 16'lar
-MSI: Thin/Cyborg serisi, fiyatı şişirilmiş Katana modelleri
-Acer: Nitro V15-16 serisi
-Dell: G15-16 serisi
-Asus: TUF serisi ve fiyatı şişirilmiş ROG G16 serisi
-Casper: Tüm modelleri
-Monster: Clevo kasa kullanan modeller ve fiyatı şişirilmiş diğer modeller
-Erazer(Lenovo'nun alt şirketi): Clevo kasa kullanan modeller
-Gigabyte: Clevo kasa kullanan modeller

HP:

Victus 15 serisi:

-İşlemci ve ekran kartı limitli. Tam performans gösteremiyor.
-Thottle yapıyor, cihaz limitli olmasına rağmen ısınıyor.

2023 Victus 16 modelleri:

-Intel modelleri (R0XXXNT) ısınıyor ve throttle yapıyor.
-Hem Intel hem de Ryzen modellerde sensör sorunu görülebiliyor.
DİPNOT: @YüzbaşıJohnPrice Ryzen modellerdeki sorunun bilinçsiz kullanılmasından ötürü ısınıp sensörün bozulduğunu söylüyor. Şahsen bana da mantıklı geldi, Ryzen modeller 80 dereceyi geçmediğinden hafif şüpheli bir durum var ortada. Yine de şimdilik zor durumda kalınmadığı sürece önermiyorum.

Intel HX model Omen 16'lar:

-(2023-2024 modellerden bahsediyorum.) Sensör sorunu çok yaygın.

MSI:

Thin/Cyborg:

-Ekran kartları limitli (40 serisi için bu limit 45W gibi aşırı düşük bir seviye.) Bu yüzden 4060 modelleri klasik bir 4050 modelin gerisinde kalıyor.
-Tek fanlı, ondan dolayı ısınıyor.
-Fiyatları klasik limitsiz modellerle aynı ancak 1 model düşük seviye performans verdiğinden pahalı da sayılırlar.
-Battery Drain yapıyor.

Fiyatı Şişirilmiş Katana'lar:

-Klasik giriş seviyesi bir laptop ancak fiyatları üst segment cihazlara daha yakın.
-Ayrıca diğer giriş seviyesi cihazlara göre ısınıyor.

Acer:

Nitro V15-16:

-Soğutma sistemleri Aspire 7'nin makyajlı hali. Ofis laptopu soğutması bu cihaza yetmiyor.
-İşlemci ve ekran kartı limitli ki işlemci olması gerekenin çok aşağısına limitli.

Dell:

G15-16:

-Anakart sorunları var.
-İşlemcisi aşırı ısınıyor.
-GPU kendisine rastgele 30W limit atıyor.

Asus:

TUF Serisi:

-Özellikle Intel işlemcili modeller ısınıyor.

Fiyatı Şişirilmiş ROG G16'lar:

-Coil Whine yapıyor.
-Fiyatları kalitesinin çok üstünde.

Casper:

Bu markanın ne kadar rezil olduğunu çok uzun anlatmak isterdim ancak kısa bir şekilde anlatacağım.
Kendi ürünlerini alan kullanıcıyı indirimde ucuz fiyata aldı diye dava ettiler.
Yüzsüz gibi içerik üreticilerine para verip kendi ürünlerini övdürdüler.
Çoğu televizyon kanalında her 10 reklamdan 3-4'ü Casper reklamı yani reklamlarla kalitesizliklerini kapatmaya çalışıyorlar.
Neyse modellerin sorunlarına geçelim.
-Çok ısınıyor.
-Çok fazla arızalanıyor.
-Fanları resmen uçak motoru.
-Servisi berbat.

Monster:

Clevo kasa modeller:

-Çok ısınıyor.
-Fan sesleri çok yüksek.

Fiyatları şişirilmiş diğer modeller:

-Giriş seviyesi olmasına rağmen çok pahalılar.
-Bazı Tongfang modeller 90 dereceyi görebiliyor.

Erazer:

Clevo kasa modeller (4060 ve 4070 modelleri genelde):

-Çok ısınıyor.
-İşlemcide çok feci limit var, performansı %5-10 azaltıyor.

Gigabyte:

Clevo kasa modeller (Gigabyte G5 ve G7):

-Çok mu çok ısınıyor.
-Ekran kartları limitli.

Rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
v15 neden alınmasın tek sebebi ekrana mı üflemesi

Geri