Sıfırdan Tek Başıma Motor Sürmeyi Öğrenebilir miyim

Reaksiyon skoru
143
Merhaba dostlar
yaklaşık 2 ay önce arabamı sattım şu sıralar 125cc scooter arayışındayım amacım ayağımı yerden kessin. Ama daha önce hiç motor kullanmadım. tek başıma sürmeyi öğrenebilir miyim sizce. yaşım 30 en son bisikleti bile 15 20 yıl önce kullanmışımdır ( malum istanbul ve beyaz yakalılık :/ )
sıfır mondial strada 125 almayı planlıyorum

Bisiklet kullanmışsan kullanırsın. Ama trafiğe çıkma yeterince çalışmadan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Scooter'ler fazla dengeli sayılmaz. Frenlerken tepe taklak öne doğru gidebilirsin.

Merhaba dostlar
yaklaşık 2 ay önce arabamı sattım şu sıralar 125cc scooter arayışındayım amacım ayağımı yerden kessin. Ama daha önce hiç motor kullanmadım. tek başıma sürmeyi öğrenebilir miyim sizce. yaşım 30 en son bisikleti bile 15 20 yıl önce kullanmışımdır ( malum istanbul ve beyaz yakalılık :/ )
sıfır mondial strada 125 almayı planlıyorum
Ehliyet yoksa zaten ehliyet için motorla sürüş eğitimi alıp sınavı geçmen gerek ona pratik yaparken temellerine alışırsın, sonra da ufak ufak çok riskli hareketler yapmamaya çalışarak trafiğe çıkarsın.

Ehliyet yoksa zaten ehliyet için motorla sürüş eğitimi alıp sınavı geçmen gerek ona pratik yaparken temellerine alışırsın, sonra da ufak ufak çok riskli hareketler yapmamaya çalışarak trafiğe çıkarsın.
B ehliyetim var ilçe dışına çıkmadan sürerim ve alışırım diye düşünüyodum

Bisiklet kullanmışsan kullanırsın. Ama trafiğe çıkma yeterince çalışmadan.

Scooter'ler fazla dengeli sayılmaz. Frenlerken tepe taklak öne doğru gidebilirsin.
valla en korktuğum şey fren sırasında kayıp öne düşmek :D

B ehliyetim var ilçe dışına çıkmadan sürerim ve alışırım diye düşünüyodum

valla en korktuğum şey fren sırasında kayıp öne düşmek :D
B ehliyetle eğitim almadan motor süremezsin. Daha doğrusu sürersen 20 bin civarı cezası var :)

Öncelikle sağlıklı düşüncelerin yok onu belirteyim. Sıfır motor alıp pert etmektense git 1 gün motosiklet kirala akşama kadar sürmeyi öğrenirsin zaten. Uğur ertekin akademi videoları ücretsiz onları izlersen kontra tekniği ve ön teker kaymadan panik fren yapmayı öğrenirsen bi nebze hayatta kalma şansın artar

Öncelikle sağlıklı düşüncelerin yok onu belirteyim. Sıfır motor alıp pert etmektense git 1 gün motosiklet kirala akşama kadar sürmeyi öğrenirsin zaten. Uğur ertekin akademi videoları ücretsiz onları izlersen kontra tekniği ve ön teker kaymadan panik fren yapmayı öğrenirsen bi nebze hayatta kalma şansın artar
hayatta kalma şansım mı artar eyvallah hocam şimdi daha da korkmaya başladım :D
şaka bi yana önce ehliyet alayım ozaman ben

Hem araba hem motor sürmeyi öğrenmeden kullananların kulaklarını çok çınlatıyorum ben haberin olsun hocam
araba kullanırken bende öyle diyordum demekki yargılamamak lazımmış :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,923
Üyeler
183,920
Son üye
cagrihazar
Geri