𝙅𝙤𝙣 𝙎𝙣𝙤𝙬
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 6,793
Samsung Galaxy A35 5G model cihaz kullanmaktayım. Aynı cihaz babamda da mevcut. Malumunuz, ülkemiz deprem kuşağında yer almakta ve biz de İstanbul’da ikamet ediyoruz. Bundan yaklaşık bir yıl önce ve birkaç ay önce yaşanan depremlerde, her iki cihazda da deprem uyarı bildirimi gelmedi.
Telefonlarda deprem uyarısı için gerekli olan tüm konum ve bildirim izinleri açık olmasına rağmen uyarı alınamadı. Konuyla ilgili Samsung yetkilileri ile görüştüm; onlar da cihazlara uzaktan bağlanarak gerekli kontrolleri yaptı ve herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra yetkili servise yönlendirdiler. Servis ise yalnızca yazılım yüklemesi yapabileceklerini, ancak yazılım sonrası deprem uyarısının çalışıp çalışmayacağı konusunda garanti veremeyeceklerini iletti.
Deprem anında saniyeler hatta dakikaların bile çok kritik olduğu bir durumda, cihazlarda bu özelliğin entegre olmasına rağmen çalışmaması, kullanıcı güvenliği açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Bu nedenle cihaz değişimi talebinde bulundum; ancak cihazda teknik bir arıza olmadığı gerekçesiyle bu talebim reddedildi.
Sorunun Google’ın deprem uyarı sisteminden mi yoksa Samsung’un bildirim altyapısından mı kaynaklandığı belirsizliğini korumaktadır.
Bu durumda ne yapılmalı dostlar
Dip Not: AFAD Gönüllüsüyüm
@Mehmet Yılmaz @Abdullah Hacıgül @pickpocket @mertkuskapan
Gelişme: Twitter'den Abdullah Hacıgülün bu konuya istinaden olan twitini ve şikayetimi tekrar dile getirdim Samsung Türkiye'ye dm'den bugün şahsi numara aradı Samsung genel müdürlükten ben cihazda değişim istediğimi vs dile getirdim oda bu durum için tekrar servise vermemi birkaç gün beklememi vs soylediler fakat değişim için pek sıcak bakmıyorlar net değil o kısım ama iade konusunda yardımcı oluruz diyor konuştuğum genel müdür 15.999 TL fatura tutarı sizce iade edeyimmi? velevki iade ettim bu tutarda varmı fp telefon
Telefonlarda deprem uyarısı için gerekli olan tüm konum ve bildirim izinleri açık olmasına rağmen uyarı alınamadı. Konuyla ilgili Samsung yetkilileri ile görüştüm; onlar da cihazlara uzaktan bağlanarak gerekli kontrolleri yaptı ve herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra yetkili servise yönlendirdiler. Servis ise yalnızca yazılım yüklemesi yapabileceklerini, ancak yazılım sonrası deprem uyarısının çalışıp çalışmayacağı konusunda garanti veremeyeceklerini iletti.
Deprem anında saniyeler hatta dakikaların bile çok kritik olduğu bir durumda, cihazlarda bu özelliğin entegre olmasına rağmen çalışmaması, kullanıcı güvenliği açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Bu nedenle cihaz değişimi talebinde bulundum; ancak cihazda teknik bir arıza olmadığı gerekçesiyle bu talebim reddedildi.
Sorunun Google’ın deprem uyarı sisteminden mi yoksa Samsung’un bildirim altyapısından mı kaynaklandığı belirsizliğini korumaktadır.
Bu durumda ne yapılmalı dostlar
Dip Not: AFAD Gönüllüsüyüm
@Mehmet Yılmaz @Abdullah Hacıgül @pickpocket @mertkuskapan
Son düzenleme: