Rehber 10.000 TL'ye kadar güç kaynağı satın alma rehberi / 2025 ağustos

@yusuf7878 Rajintek Ampere Tekno Biyotik'e gelmiş sence nasıl PSU?
850W ve 1000W versiyonu da var.

Fiyatı kötü. Ayrıca fan sesi biraz fazla.

@yusuf7878 Herhangi bir bilgi yok mu?

Tam yazdığım sırada yazdın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde Rajintek Cratos modelinin Lite versiyonu çıkmış:

@yusuf7878 güncel modeller olmadığı için listede olmaması normal sanırım ama bende SPH 650W ve Element BR 650W güç kaynakları var bunların seviyesi ne durumdadır güçlü sistemde kullanıyorum bir sorun çıkarmazlar değil mi?

beyaz psu :(

@yusuf7878 güncel modeller olmadığı için listede olmaması normal sanırım ama bende SPH 650W ve Element BR 650W güç kaynakları var bunların seviyesi ne durumdadır güçlü sistemde kullanıyorum bir sorun çıkarmazlar değil mi?
1756250287170.webp

Elimde test verileri yok, fakat VS550/650 ile aynı platformu kullanıyor. Bu nedenle performansı onlarınkiyle benzer ya da daha kötü olacaktır. Kullanılan bileşenler değiştirilmiştir. Yüksek ihitmalle daha kötüdür. EMI filtresi tam duruyor. MOV var. Ayrıca, zaten grup regülasyonlu bir model. Transient response performansının iyi olacağını pek sanmıyorm. High-end sistemde önermem. Bunlar dışında OCP koruması sorunlu olabilir; VS Gray Label serisindeki 12V hattındaki OCP koruması problemliydi. Voltaj 11,1V’a düşse bile PSU kendini kapatmıyordu, bu yüzden bu modelde aynı platformu kullandığından sorun yaşanabilir.

High power element br için ne iç tarafının fotoğrafı var ne de test verisi. Bu sebeple yorum yapamıyorum.

1756249957446.webp

Sadece etiketten doğru DC-DC veya bağımsız regulasyon kullandığı belli oluyor. Çok da berbat değildir. Sharkoondan daha iyidir diye düşünüyorum.

Alıntıyı görüntüle

Elimde test verileri yok, fakat VS550/650 ile aynı platformu kullanıyor. Bu nedenle performansı onlarınkiyle benzer ya da daha kötü olacaktır. Kullanılan bileşenler değiştirilmiştir. Yüksek ihitmalle daha kötüdür. EMI filtresi tam duruyor. MOV var. Ayrıca, zaten grup regülasyonlu bir model. Transient response performansının iyi olacağını pek sanmıyorm. High-end sistemde önermem. Bunlar dışında OCP koruması sorunlu olabilir; VS Gray Label serisindeki 12V hattındaki OCP koruması problemliydi. Voltaj 11,1V’a düşse bile PSU kendini kapatmıyordu, bu yüzden bu modelde aynı platformu kullandığından sorun yaşanabilir.

High power element br için ne iç tarafının fotoğrafı var ne de test verisi. Bu sebeple yorum yapamıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Sadece etiketten doğru DC-DC veya bağımsız regulasyon kullandığı belli oluyor. Çok da berbat değildir. Sharkoondan daha iyidir diye düşünüyorum.
Yükte 320W çeken canavar bir ekran kartım var (6800XT) onun dışında çok üst düzey bir sistem sayılmaz, şuana kadar sorun çıkmadı ilerde de çıkmaz umarım, sağolun.

Yükte 320W çeken canavar bir ekran kartım var (6800XT) onun dışında çok üst düzey bir sistem sayılmaz, şuana kadar sorun çıkmadı ilerde de çıkmaz umarım, sağolun.
Sharkoon yaşatabilir. Kullanılan fet'ler çok da kaliteli değil. Bu sebeple ekran kartı çok ciddi bir spike atarsa, PSU bunu kaldırmayabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Keşke fiyatını hak eden bir model olsa. Fakat yok :(

@yusuf7878 Hocam bu Delta PSU'lar ilk çıktıkları zamanda hangi seviyeye girerdi?
Eskidende gayet iyiydi. Her iki modelde zaten aslında antec için yapılmış modeller. Sonradan yüksek ihtimalle delta birkaç şeyi değiştirip piyasaya kendi adı altında çıkarmış. İkisininde profesyonel testlerini buldum. O döneme göre güzel sayılır. Testlerde de o şekilde çıkmış. Yalnız 650W'lık modelinde gerçektende MOV veya NTC yokmuş. Bu sebeple akım korumalı priz lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,829
Üyeler
183,906
Son üye
GamerRac00n
Geri