Atatürk müslüman mıydı ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

hazarcoban

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
499
tabii ki bizi ilgilendirmez inancı ama

Müslüman olduğuna dair de çok kanıt var olmadığına dair de çok kanıt var.Nasıl ayırt edebiliriz ?

hayır değildi
ha müslüman olduğuna dair kanıtlar da var diyorsun evet cumhuriyet devrine kadar herhangi bir din eleştirisini bırak genel olarak dinle ilgili samimi sözler ve düşünceleri var. büyük taaruzdan önce dahi kuran okutuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

cumhuriyet devrinde ise maddeci diyebileceğim fikri akımda bir çok din eleştirisi var, dönemin müfredatı dahi peygamberimiz geldi kuran indirildi değil daha materyalist bir zihniyetle yazılmıştır.

ha yine her şeyi geçtim cumhuriyet devrinde de dine yakın yere çekilebilecek sözleri var. örn:
''bırakmam, (hatay) and olsun bırakmam, hepimiz müslümanız'' sözü tam hatırlamıyorum ama fransaya dediği hatay meselesinde atatürk'ün eserleri cilt 30'da geçiyor. Hatıralarını falan okursak bir çok yerde allaha emanet ol gibi şeyler de görürsünüz ama bunlar da müslüman olduğunu kanıtlamaz.

Nitekim sonuç dine düşünceleri genel olarak eleştirel ve pozitivist bir zihniyette iken kültürel ve coğrafi olarak islam kültürü içinde büyümüş ve yaşamış biri olduğudur. bunu seküler yaşam yahut düşünceler değiştirmez. Ve en önemlisi halaskarımızın dini düşüncesi bizi ilgilendirmez

Pardonda nesi saçma sapan merak ettiğim bi konuyu uslublu bir sekilde konusalım diye açtım

buraya gelecek yorumları okuyun ozaman anlarsınız
Yaw insanlar eleştiri yapabilir her eleştiri yapan insan la laf dalaşına gireceksek ohoooo işin içinden çıkamayız adam merak edip üslubu temiz şekilde sormuş sen herhangi bi arama motoruna yada yapay zekaya soru sorduğunda sana kimse saçma sapan sorular sormayın diyor mu demiyor adam da doğru cevap arıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Müslüman değildi, daha doğrusu tüm dinleri uydurmaca olarak görüyor.
Evet bu bilgi doğru aslında MKA ün en büyük isteği hiçbir dini ayırmadan anlaşır bir biçimde Türkçülük altına da toplamak tı ama pek başarılı olunamadı

Bitmeyecek bir konu daha açıldı

hayır değildi
ha müslüman olduğuna dair kanıtlar da var diyorsun evet cumhuriyet devrine kadar herhangi bir din eleştirisini bırak genel olarak dinle ilgili samimi sözler ve düşünceleri var. büyük taaruzdan önce dahi kuran okutuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

cumhuriyet devrinde ise maddeci diyebileceğim fikri akımda bir çok din eleştirisi var, dönemin müfredatı dahi peygamberimiz geldi kuran indirildi değil daha materyalist bir zihniyetle yazılmıştır.

ha yine her şeyi geçtim cumhuriyet devrinde de dine yakın yere çekilebilecek sözleri var. örn:
''bırakmam, (hatay) and olsun bırakmam, hepimiz müslümanız'' sözü tam hatırlamıyorum ama fransaya dediği hatay meselesinde atatürk'ün eserleri cilt 30'da geçiyor. Hatıralarını falan okursak bir çok yerde allaha emanet ol gibi şeyler de görürsünüz ama bunlar da müslüman olduğunu kanıtlamaz.

Nitekim sonuç dine düşünceleri genel olarak eleştirel ve pozitivist bir zihniyette iken kültürel ve coğrafi olarak islam kültürü içinde büyümüş ve yaşamış biri olduğudur. bunu seküler yaşam yahut düşünceler değiştirmez. Ve en önemlisi halaskarımızın dini düşüncesi bizi ilgilendirmez
Bence hocam sanırım bi fikir değişikli olmuş Atatürkte.Ya önceden müslümandı(veya öyle gözükmek zorundaydı)daha sonradan ülkeyi kurtarmak adına arap ve araplara ait tüm hurafeleri kaldırarak,halkı sorgulayan düşünen bir toplum inşa etmekti amacı.Avrupalılaşmak değil belki ana amac ama en azından ortadoğululaşmaktan kurtulmak gibisinden

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,643
Üyeler
183,451
Son üye
Samet.35