Bu kablolar daha çok homeserver kullanımı için mantıklı, fiber internet hızında gigabit kablolardan pek farkı olmayacaktır. Kabeldirekt almayı planlıyordum bunu paylaşmanız çok güzel oldu, teşekkür ederim.
Fiber aboneliklerde dairene kadar gelen fiberin ışık sinyalinden çevirmeye yarayan bir cihaz. Ethernet kablosuyla router a interneti aktarıyor.
Yanlışın var hocam. Hepsinin ayrı bant genişliği var. Cat5 100mbps Cat6 1gbps Cat6a 10gbps, cat7 cat7 10gbps, cat8 40gbps. Bant genişliği arttıkça kablonun mesafe kapasitesi artıyor. Zaten kimse alıp da 50 100 metre çekmez bu kablolardan kolay kolay.
Hocam kablolu internette kaybı azaltmış oluyorsun. En önemlisi ping değerlerin wifi ye göre kat kat düşüyor.
Hocam Cat8 e gerek yok bence. Cat6, Cat6a bunlar işinizi görür. Bütçenize uygun olanı alabilirsiniz.
Yok hocam dairenizde oluyor ont cihazı. Kişiseldir o. Daireniz dışında olacağını hele zemin katta olacağını hiç zannetmiyorum. Routerınızın bulunduğu yeri bir kontrol edin. Orada router ın wan portuna gelen kablonun bağlı olduğu ufak bir cihaz daha olmalı fiber kablonun bağlandığı.
Olay Cat8 olup olmaması değil ki hocam. Paylaştığım kabloların hele Ugreen tarafındakilerin hepsi UTP yani korumasız kablo.
Veggieg in paylaştığım Cat8 kabloları STP korumalı. Kabloların üstünde alüminyum folyo gibi düşün bir zırh katman var. Elektriksel sinyallerden parazitlerden dış koşullardan vs. sinyalin etkilenmesini önlüyor. Cat6 vs. de FTP ya da STP kablo bakmaya kalktığında Cat8 in parasına gelmiş ya da geçmiş oluyor. Hali hazırda aynı paraya Cat8 almak varken gidip Cat6 ya o parayı vermek mantıksız yani.
Yok hocam dairenizde oluyor ont cihazı. Kişiseldir o. Daireniz dışında olacağını hele zemin katta olacağını hiç zannetmiyorum. Routerınızın bulunduğu yeri bir kontrol edin. Orada router ın wan portuna gelen kablonun bağlı olduğu ufak bir cihaz daha olmalı fiber kablonun bağlandığı.
Hocam bende de ont cihazı yok bu arada, zemin kattan havalandırma boşluğundan gri bir kablo geliyor evin içine onu direk WAN portuna takıyoruz arada başka bir şey yok ha zeminde ne var onu bilmiyorum 8. kat
Hocam bu ürün güzel bende almayı düşündüm ama 1 portu sadece USB 3.0 diğerleri 2.0. İlginç açıkçası. Fotoğrafta bütün yuvalar mavi renkte yani 3.0 olduğu gözüküyor ama başlıkta 1 tanesi 3.0 demiş buna göre alın.
Hocam bu ürün güzel bende almayı düşündüm ama 1 portu sadece USB 3.0 diğerleri 2.0. İlginç açıkçası. Fotoğrafta bütün yuvalar mavi renkte yani 3.0 olduğu gözüküyor ama başlıkta 1 tanesi 3.0 demiş buna göre alın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Veggieg inki sağlam hocam. Bende vardı 750TL ye almıştım. Sabah iade ettim 650TL ye sipariş edip akşam teslim aldım öneririm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam Cat6 ve üstü bütün kablolar en az 1gbps destekliyor zaten. Dilediğini alabilirsin. Benim önerim Ugreen Cat6a Slim 10 metrelik olan olur.