Kule tipini söktüm ekran kartı serinledi

Volkan:/

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,670
Dostlar işlemci phantom spirit ile kullanırken 75 dereceydi sıvı soğutmaya geçtim biraz kötü taktım macunda dağıldı ona rağmen oyunda yükte maks 67 ekran kartıda boşta 41 dereceye düştü normalde 48 50 dereceydi yüktede 73 derece fanlar 1500 1700 rpm di şuan 70 derece 1200 rpm benim mantığıma göre kule tipi backplate e yakın diye kartı ısıtıyordu birde egzoz fanna üflüyordu içerde sıcak kalıyordu illa gibi haksızmıyım

haklısın olabilir. yan camı çıkartınca bile ekran kartı 3 4 derece serinliyor mesela aynı mantık

Dostlar işlemci phantom spirit ile kullanırken 75 dereceydi sıvı soğutmaya geçtim biraz kötü taktım macunda dağıldı ona rağmen oyunda yükte maks 67 ekran kartıda boşta 41 dereceye düştü normalde 48 50 dereceydi yüktede 73 derece fanlar 1500 1700 rpm di şuan 70 derece 1200 rpm benim mantığıma göre kule tipi backplate e yakın diye kartı ısıtıyordu birde egzoz fanna üflüyordu içerde sıcak kalıyordu illa gibi haksızmıyım
Hava hep yukarı doğru gitmeye meyilli olduğu için önüne PS gibi bir soğutucu çıkıyor normal. Sıvı soğutma iyidir kaliteli olması şart sistemin içinden geçebilir dandik bir şey.

Belirli kasalar için geçerli olabilir. Ben hava soğutmadan sıvı soğutmaya geçtiğimde sıcaklıklarda hiç bir değişiklik olmadı. Ki hava soğutma ile ekran kartı arasında 3mm mesafe vardı.

ID colling 240mm sıvı sogutma kullanıyorum pompa sesi neymiş ilk defa sizden duyuyorum..
Pompa fullde mi çalışıyor PWM modda mı? Kaç RPM? Ayrıca zaten sıvı soğutmalar yapıları gereği sesliler hava soğutmalara göre.

Kule tipinin fanı ekran kartına bakmıyordur herhalde?

Pompa fullde mi çalışıyor PWM modda mı? Kaç RPM? Ayrıca zaten sıvı soğutmalar yapıları gereği sesliler hava soğutmalara göre.
R7 5700x işlemcim var 800 devirde sabit çalısıyor sadece brave tarayıcı açık 48 derecede şuan

Geri